​ Zıpkın Şampiyonası güzel başladı güzel bitti / Etkinlikler / Festivaller / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Zıpkın Şampiyonası güzel başladı güzel bitti

Zıpkın Şampiyonası güzel başladı güzel bitti
 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası Eleme Grubu sona erdi. Dereceye giren sporculara törene katılan İdris Naim Şahin ve Ordu Valisi Orhan Düzgün ödüllerini verdi.

Ordu’nun Perşembe İlçesi Bolaman Beldesinde sabah saatlerinde başlayan Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası çeşitli görüntüler ve güzel anılarla son buldu. Yaklaşık 20 ilden 100 sporcunun katılımıyla başlayan yarışmaları Ordu Ak Parti Milletvekili Fatih Han Ünal sabah saatlerinde yarışmanın başlangıcını yerinde izlerken akşam saatlerinde ödül törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Giresun Valisi Dursun ali Şahin de katıldı.

Belde halkının da büyük heyecanla takip ettiği yarışmalar süresince deniz içerisinde ve belde limanında oldukça güzel görüntüler meydana çıktı. Yarışmaların başlamasıyla birlikte Ordu Ak Parti Milletvekili Fatih Han Ünal sporcuları büyük bir tekneden seyrederken tekne içerisinde Medreseönü Belde Belediye Başkanı tarafından hazırlanan kahvaltıya katıldı.

Burada basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulunan Fatih Han Ünal; “ bu işler el birliğiyle olur. Bu ortak mala ortak katkı bilincine bizler de bugün şahit olduk. En değerli varlığımız olan denizimizde böylesine güzel görüntüleri görmek mutluluk verici ve hatta açıklamalarımızı da denizin üzerinden bir tekneden yapmamız da oldukça güzel. Türkiye’de en önemli varlığımız denizimize artık dikkati çekmemiz lazım. Ülkemizin 3 tarafı deniz, dünyamızın 4’de 3’ü deniz ve insanın da %70’i su ve biz bu değeri es geçiyoruz bu konuya dikkat etmemiz lazım dedi ve bu yarışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek eleme grubuyla başlayan bu serüvende ilerleyen yıllarda Türkiye Şampiyonasıyla devam etmek istediklerini belirtti. 

Daha sonra yarışmaların sona ermesiyle birlikte eleme grubunda başarılı olarak İskenderun’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanacak sporculara ödüllerini vermek için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Ordu Valisi Orhan Düzgün Beldeye geldiler. Burada kısa bir konuşma yapan İdris Naim Şahin; “bu etkinliğin Medreseönü Beldemizde yapılmasında emeği geçen milletvekilimiz ve Spor İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Buraya gelen federasyon yetkililerimiz ve yarışmacılar da eminim ki bu sıcak ortamdan memnun ayrılarak bir daha buraya gelmeyi isteyeceklerdir. Toprakla suyun oldukça yakın olduğu bu noktada yer almaktan mutluluk duyuyorum” diyen Bakan Şahin zıpkınla dalış yapmasa da sualtı merakı olan ve bu merak için sık sık sualtı dünyasını izleyen birisi olduğunu söyledi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün ise Ordu’nun denizin mavisiyle doğanın yeşilinin buluştuğu çok güzel bir ortam olduğuna dikkat çekerek; “ bu ortamı sadece Ordulular değil bütün Türkiye hatta dünya tanımalı. Böylesi spor etkinlikleri de Ordu gibi birçok ili tanıtmak için oldukça etkili oluyor. Son iki yıl içerisinde ulusal ve uluslararası ölçekte yaklaşık 40’ın üzerinde bu tür müsabakalara ev sahipliği yaptık ve 5000’in üzerinde Türkiye’den ve dünyadan sporcuları ağırladık. Bu ve bunun gibi yarışmaların Ordu’nun tanıtımında ben çok katkısı olduğunu düşünüyorum ve bu yarışmayı da buraya getiren, böylesine güzel görüntülerin oluşmasını sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Ordu milletvekilleri Fatih Han Ünal ve İhsan Şener ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet İnkilap Obruk tarafından verildi. 

Eleme grubu şampiyonasında dereceye giren takımlar ve puanları şöyle: 

1. Karamürsel Sualtı Sporları Kulübü: 14 bin 375 
2. Ordu Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü: 14 bin 280 
3. Bursa Alternatif Spor Kulübü 10 bin 10 
4. Çağatay Su Sporları Kulübü: 6 bin 850 
5. Ordu Gençlik Spor Kulübü: 3 bin 360 
6. İTÜ Spor Kulübü: 2 bin 915 
7. Tekirdağ Belediyesi Spor Kulübü: bin 910 
8. Kiraz Limanı Spor Kulübü: bin0 750

Efecan Yılmaz

 

 

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..