Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '15

 
Kategori
Seçim
 

Zoru başaran aday adayları

Zoru başaran aday adayları
 

SEÇİM TARTIŞMALARI


-95 arkadaşımız mı, 100 mü? Süre dolana dek kaç insanımız CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI olacak, doğrusu merak ediyordum. DEMOKRASİ BUNU GEREKTİRİYORDU; CHP’ li tüm üyelerin milletvekili aday listesini doğrudan belirleme hakkını elde etmiş olması, partide bir sinerji, bir hareket, bir ayrı sevinç yaşattı. Yaşattı da İYİ Mİ OLACAK, KÖTÜ MÜ, EMİN DEĞİLİM.

- Haydi HOŞBEŞ ÇAYEVİ’ nin gündemi bu olsun. Anlat düşüncelerini…

- Her şeyin cılkını çıkaran bir toplum olduk. Yıllardır bu partinin etkinliklerine katılıyorum, adını-sanını duymadığım, alnında CHP adına çalışma teri görmediğim insanlar bile aday adayı.

- Ne var bunda? Herkesin hakkı… ÜYELER BU GÜNE DEK O KİŞİLERİN ÇALIŞMASINI, ÇABASINI GÖRMEMİŞSE, TANIMIYORSA OY VERMEZ. ALIN TERİ GÖRÜLENLER ÇOK OY ALIR, ÖN SIRALARDA YER ALIR.

- Doğrusu o… Öyle olmalı… Umarım öyle olur. Ama…

- ÖYLE OLUR, ENDİŞELENME. Kafan neden karıştı?

- Bir grup görüyorum, ‘’Şunları listeye yazmayın!’’ diyor, bir grup görüyorum, diğerlerinin partiye verdiği zararları sıralıyor… Vekilimiz olursa neler yapmak istediğini anlatıp, ‘’BEN BUYUM! FARKI FARKEDİN!’’ diye sunum yapan kaç kişi görebiliyoruz? YAPACAKLARINA İLİŞKİN SÖZLER VERİP BİZİ KAZANMAYA ÇALIŞAN KAÇ KİŞİ VAR? Akılları fikirleri ‘’O bunları yaptı, listeye yazmayın!’’ kötülemesinde… Nereye varır bunun sonu?

- NEREYE VARIR?

- Yarın sıralama ortaya çıktığında, kendisini seçilebilecek yerde görmeyenlerin sahadan çekildiğini göreceğiz. Oy verilmesini istemediği halde listede yer almış olanların arkasında ilçe ilçe, köy köy dolaşıp CHP’ ye oy verilmesini isteyecek kaç kişi görebiliyorsunuz? GEÇMİŞİ ANIMSAYIN; istediği insan aday yapılmayınca oy verilmemesi için sokak sokak gezenler, hatta AKP adayına oy verilmesini isteyenler oldu mu, olmadı mı?

- . . .

- Kafanız karıştı değil mi?... Demokratik bir yol bu, evet… Yarın on üç isim sıralanacak… ‘’Demek ki parti üyelerimiz bu isimlere değer gördü vekil adaylığını… Haydi, hep birlikte onlarla birlikte sahaya!’’ DİYECEK KAÇ KİŞİ TANIYORSUNUZ?

- Ne olmalıydı yani? Nasıl olursa içine sinecekti oluşacak aday listesi?

- Bilmiyorum arkadaş! BENCE ÜYELERİMİZ İÇİN, SEÇİMİN ÇOK ÖNCESİNDE ZORUNLU EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENMELİYDİ BELKİ… Hiç kimsenin güdümüyle diğer üyelerle didişilmemesi gerektiği, bu seçimin asıl amacının ‘’Şunun ya da bunun seçilmesi…’’ olamayacağı, bu seçimin son seçim olmaması için AKP’ nin iktidardan indirilmesi gerektiği anlatılmalıydı… OLUŞACAK LİSTE ELBETTE Kİ ÖNEMLİ AMA BU KONU ÇOK DAHA ÖNEMLİ…

- Endişelerine ben de katılıyorum. DELEGELERLE ön seçim yapılsaydı, delege ağaları vardı… Delege olmasını istedikleri kişileri zamanında ayarlamışlar ve seçtirmişlerdi. Hiç olmazdı. AMA ÜYE AĞALARI DA VAR… ŞİMDİ ONLAR ARANIYOR, AYARLANIYOR… Önemli olan ADAY ADAYLARININ demokratik seçime inanmış, ETİK DEĞERLERE SAHİP kişiler olması, onların eğitimden geçmiş olmasıydı… SONUÇTA, DELEGELER AYRIŞTIRILMIŞSA, ÖYLE OLMAZ İDİYSE, ŞİMDİ ÜYELERİ AYRIŞTIRMA ÇALIŞMASI YAPILIYORSA, NEDENİ BAZI ADAY ADAYLARIDIR.

- Özde tüm aday adayları bu partinin önemli savaşçılarıdır. Hepsi birbirinden değerlidir. Bundan kuşkum yok.

- ELBETTE Kİ ÖYLE… AMA kazanmak için emek, kazanmak için para harcıyorlar. Bunun sonucunda seçilebilecek bir yerde listeye girmezlerse SEBEBİ OLDUĞUNU SANDIKLARI KİŞİLERE ÖFKE DUYMALARI KONTROLÜ ZOR BİR DUYGUDUR.

- ZORU BAŞARANLAR SEÇİMDEN SONRA ASLA UNUTULMAMALI, SONRAKİ SEÇİMLERDE DEĞERLENDİRİLMELİDİR.

- GEÇEN SEÇİMDEN SONRA ZORU BAŞARMIŞ OLANLARI ŞİMDİ ANIMSAYALIM ÖYLEYSE…

- Bir sosyal medya fenomeni olan arkadaşımız var biliyorsunuz… Onun FACE’ de bir paylaşımı oldu, o paylaşımla sonlandıralım bu günkü oturumumuzu;

‘’ BİR KISIM CHP' LİLER ,
GÖNÜLDEN SEVDİĞİM YA DA SEVMEDİĞİM BAZI CHP' LİLERİ
AŞAĞILIYOR, KÖTÜLÜYOR VEYA İNSAFSIZCA ELEŞTİRİYOR.
BU AŞAMADA, BÖYLE PAYLAŞIMLARI OLANLARI
AKP YANDAŞI SAYIYOR
VE ARKADAŞLARIM ARASINDAN ÇIKARIYORUM.
BENCE SİZ DE ÖYLE YAPIN. ‘’

Özcan ÇELTİK

02.03.2015

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..