Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '16

 
Kategori
Resim
 

Şiddet unutulmadı, " maziden sesler " sergilendi

       Şiddet unutulmadı, " maziden sesler " sergilendi
 

 

 

         Kedi Kültür Sanat Merkezinde  Charles Emir' Richards'ıb bir  fotoğraf sergisi vardı. Mazideki unutulmayan şiddet olayları arasına, bir harp muhabiri gibi, elinde makinesi ile vızıldayan kurşunların, yanan barikatların arasından resimlediklerini, "maziden bir anı" olarak  sergileniyor..

        Değişik bir sergi olan Charles'in fotoğrafları, birebir olayları yansıtıyor. Yanan lastikler, barikatlar, Tomaların su fışkırtmaları, biber gazları  resimlerde aynen görülüyor.

         Sanatçı, elinde makinesi ile, olayların arasına inadına girmiş.  Kurşun vızıltıları arasında adım adım, yanıbaşında  cereyan eden olayları resimlemiş. Bir belgesel tadında ayrıca.

        Kokteylli  fotoğraf sergisi o günler anılmak istenmeseler de , tabloları seyredenler, o dehşet günlerini, bu sergi münasebetiyle tekrar yaşadılar. Ve de sanatçının cesaretini övenler, takdirlerini belirttiler.

       Sergiyi seyredenler, "demek ki şiddet, hangi devirde ve zamanda olursa olsun unutulmuyor, bundan alınacak dersler var" demekten kendilerini alamadılar.

       Başarılı sergi, bir dört gün açık

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..