Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '07

 
Kategori
Sağlık
 

'' Hayata bağış '' kampanyası...

'' Hayata bağış '' kampanyası...
 

Organ bağışında ki son durumlar, sevindirici gelişmelerle ilerlemekte... CNN TÜRK Organ Bağışı Kampanyası başlatıyormuş...

Daha önceki bununla ilgili yazılarım da halkın yetersiz bilgiye sahip olduğundan ve bu konuya güven kazamadığından, kamuoyunun yeteri kadar bu konu hakkında bilgilendirilmediğinden bahsetmiştim.. Sağlık yetkililerimizin, din görevlilerimizin ortaklaşa tanıtımlarla, reklamlarla bunu halka bildirmeleri gerektiğini yazmıştım..D ün gazete de organ bağışıyla ilgili tanıtımların yapılacağını okuduğumda sevindim..

Biliyor muydunuz organ nakli sırası beklerken 7 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiğini. 2006 yılında sadece 143 organ bağışı yapılabilmiş.... Haber şöyle devam ediyor '' CNN TÜRK TÜRKİYE' nin EN AZ KONUŞULAN, EN CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINDAN BİRİNİ KAMUOYU GÜNDEMİNE GETİRMEK ÜZERE '' ..

Didem Arslan' ın sunacağı perşembe günleri saat 22;10' da canlı yayın olarak sunulacak programa Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, Diyanet İşleri Bakanı, prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Prof Dr. Münci Kalayoğlu ve Sağlık Bakanlığı Koordinatörler Kurulu Başkanı Opr. Dr. Ata Bozoklar olmak üzere, toplum içindeki yanlış anlamaları ve konuyla ilgili gerçekleri anlatmak, bizleri bilgilendirmek amacıyla programda olacaklar..

Ayrıca Organ bağışıyla ilgili her türlü bilgiyi almak için de Alo Sağlık Bilgi Hattı 184 tüm gün hizmet vermekte..

Göreceğiz ki sevindirici ve umut verici bu tanıtım kampanyaları ile organ bağışındaki artışların çoğalacağını.. Halkın daha da güvenini kazanmak için, sağlık yetkililerinin de, din görevlilerin de örnek teşkil etmesi için, organ bağışında bulunup, bunları belgeleriyle birlikte halk ile paylaşması gerektiğini düşünüyorum..

Daha önceki organ bağışıyla ilgili görüşlerimi ve düşüncelerimi yazdığım yazılarıma bu linklerden ulaşabilirsiniz..

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=12957

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=21114

‘’LÜTFEN !!! .. SİZ BİRİLERİNİN ÇOCUKLARINI DÜŞÜNÜN Kİ, BAŞKALARI DA SİZLERİN ÇOCUKLARINIZI DÜŞÜNSÜN’’

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..