Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

‘’Biz Türklerin Müslüman oluşundaki Hikmet’’ 29 Ekim 1923

‘’Biz Türklerin Müslüman oluşundaki Hikmet’’ 29 Ekim 1923
 

Kuluna yardım eden; Dinini üstün tutan Allaha hamd olsun. Hamd olsun alemlerin Rabbine..!


VE BİR GECE BOZKIRDA DAİMA SIRLARLA DOLU BİR GECE…

Kaşgarlı Mahmut Divanı Lügat-it Türk isimli eserinde Buhara ve Nişabur hadis imamlarından şu hadis-i kutsi’leri rivayet etmektedir:   

Ulu ve Aziz olan Allah diyor ki; Benim Türk ismini verdiğim ve doğuda yerleştirdiğim bir takım askerim vardır ki, her hangi bir kavme karşı gazaba gelecek olursam o Türk askerimi işte o kavmin üstüne saldırtırım.” (Kaşgarlı Mahmut, Divanı Lügat-it Türk, C.1. 294 –1333 İst basımı)

Türk dilini öğreniniz, çünkü Türklerin çok uzun sürecek bir hâkimiyetleri vardır. (Kaşgarlı Mahmut, Divanı Lügat-it Türk, C.1.s:3 –1333 İst basımı)

Ve bir diğer Hadis-i Şerif…

"SİZLER; TÜRKLERLE ÇARPIŞMADIKÇA KIYAMET KOPMAYACAKTIR "(El-Buhari,4,s:34.35.156,Sahih-i Müslim,17,s:37,38)

Yer Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) Öğrenci Talebe Yurdu, Çorum / Kargı; Yıl 1998 Ramazan ayında bir gece sohbetindeydik. Sohbetimize her zamanki gibi 1 Fatiha 3 İhlâs Okuyup Salâvat-ı Şeriflerle başlıyorduk.

- Sohbetin Konusu ‘’Biz Türklerin Müslüman Oluşundaki Hikmet’’ 

Sohbeti anlatan ‘’Ahmet Abimiz’’ çocuklarım beni dikkatle dinleyiniz ve sizlere anlatacaklarım, hiçbir tarih kitabında yoktur yazılmaz ve anlatılmaz diye başlıyordu sözlerine. Sizler bugün bu ender bilgiye sahip olacaksınız!

Heyecanla pür dikkat dinlemeye ve Ahmet Abimizin lisanı arzından dökülecek esrarengiz cümlelere dikkat kesilmiştim… Ve işte hayatımda en büyük hazzı aldığım o müthiş sohbet başlıyordu…

ÇOCUKLARIM:

Siyer-i Nebiden öğrendiklerinizle biliyorsunuz ki! Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. Hüzün yılında, Burak Atıyla Mekke’den Kudüs’e getirilmiş ve oradan Mescidi Aksa’da bulunan Kubbe tüs Sahra taşından, Cebrail a.s rehberliğinde göklere yükselmişti.

Çocuklarım bilmelisiniz ki! Biz İnsanoğlu 5 hayat evresi geçireceğiz… Bunlar sırasıyla Ruhlar Âlemi, Anne Rahmi, Dünya yaşamı ve Kabir hayatı ve yine Sonsuz Hayatı geçireceğimiz Ahret hayatıdır.

Cibril a.s; Miraç Gecesi Efendimiz S.A.V’me 18 bin âlemi gezdirmişti. Bunların içinde bizlerin, dünya’ya gelecek olan Ümmet’inin de Ruhlarının bulunduğu Hayatımızın ilk evresi, Anne rahmine düşmeden önceki ilk durağımız olan ''RUHLAR ÂLEMİNİ’ DE'' gezmişti.

Ruhlarımız orada bir ışık kümesinin içinde geleceği günü bekliyordu. Ruhlar Âleminde bulunan biz Âdemoğlunun ruhları dünyaya geldiğimizde takva ile yapacağımız Amellerimize göre, Ruhlar âleminde ruhlarımızın ışıkları ya çok parlak, ya yarı parlak ya da çok sönük olarak duruyordu. Ruhlarımızın ışığındaki parlaklıklarına ve canlılıklarına etken ise dünyadaki yapacağımız amellerdi diye bir kez daha vurgulamıştı.

İşte bu ışık kümesi ve huzmesi içinde… Ruhlar Âlemini gezen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V’in gözüne bir RUH ilişmişti. Çünkü bu Ruh gökteki yıldızların içinde çıkan bir KUTUP YILDIZI misali diğer Ruhların yanında çok parlıyordu…  O An! Heyecanımla; O ruhun sahibi kim olacak diye sabırsızlıkla ve dikkatle bekliyor ve nefes bile almıyordum… İşte cevap geliyordu…

Efendimiz (S.A.V) merakıyla;  Ya Cibril! Bunca Ruh içinde, ışığıyla gözü alan ve bu kadar çok  parlayan bu ruh kimin ruhudur?

Cebrail a.s da;  Efendimiz S.A.V’me… O ruhun sahibi gelecek yüzyıllar içinde dünyaya gelecek, İslamiyeti kabul edecek ve İslamiyeti dünyanın; En doğusundan, en batısına kadar yayacak olan. Zülkarneyn’in kavminden SALTUK BUĞRA HAN’ın ruhudur. Bu duyduğum İsim; benim o zaman ‘’ Milli Tarih’’ dersinde okuduğum İslamiyeti İlk kabul etmiş TÜRK LİDERİNİN ismiydi. Bunu duyduğum o an çok duygulanmış ve atalarımla bir kez daha gurur duymuştum; En çok da… Bugün, 29 Ekim 1923'ü ile tüm dünya insanlığını; Titrek bir mum ışığı misali; ama bir güneş gibi aydınlatmış ve esaret altındaki insanlara rehber olmuş Bozkurt Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile

Allah cc tarafından seçilmiş bir kavim olduğumuzu o gün anlamıştım.

Ve İşte Bir Gece Bozkırda Daima Sırlarla Dolu Bir Gece… 

İslâm Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa S.A.V 'in vefatından 333 yıl sonra Karahanlı Hükümdarı Saltuk Buğra Han… Efendimiz S.A.V ‘in, Miraç Gecesi Ruhlar Âlemi’nde; Cebrail a.s ile yaptığı o sohbeti rüyasında görür ve uyandığı o sabah Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olur. Devletin resmi dininin İslam olduğunu o gün açıklar. Ve artık ''İslam’ın Sancağı''  Biz Türklerin elinde dalgalanmaya başlayacaktır.

Son kez; Yaşlı gözlerimle söylemek istediklerimle...

Ben 2 Mustafa’yı Görmeden Çok Sevdim: Ya Siz!

İki’si de Yetim Büyüdü,

İki’si de Kâfirlere Karşı Savaştı,

İki’si de Unutulan Demokrasiyi (Seçimle Gelerek Devlet Başkanı Olmaları Gibi ) Dünyaya Hatırlattı,

İki’si de Tüm Dünyaca Sevildi, Örnek Oldu.

İki’si de Kadınların Kaybettiği Değerlerini, Haklarını Onlara Geri Verdi Ve Haklarını Korumamız İçin Emretti.

Yaptıklarıyla Yaşadıklarıyla; Tek Fark

Biri Âlemlere Rahmet Olarak Tüm İnsanlığa Gelen Son Peygamber Hz. Muhammet Mustafa S.A.V' di!

Bir Diğeri de Bizi Kâfirlerden Kurtarmak İçin Gelen Başkomutan Bozkurt Gazi Mustafa Kemal Atatürk idi... Biz Onları çok seviyoruz, hem de görmeden çok seviyoruz...

 En derin Saygı ve Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 67
: 4037
Kayıt tarihi
: 24.04.07
 
 

17 Şubat 1986'da: Soğuk karlı bir Şubat gecesi Koca Karı olan ebenin ellerine ''bilim otoritelerinc..