Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

''İdeal kadın tarifleri'' aranıyor!...

''İdeal kadın tarifleri'' aranıyor!...
 

Biz kadınlar!... ''Kadın olmanın dayanılmaz hafifliği'' içinde miyiz? Yoksa olanca ağırlığını mı hissediyoruz kadınlığımızın?

Her kadına ayrı ayrı sorsanız her biri farklı bir kadınlık tarifi yapar. Olağandır bu. Kadını biçimlendiren şartlar, köyde ve şehirde farklıdır. "Kadın tarifleri" kitabı yazsak, nasıl bir liste çıkardı karşımıza; "Ana, anaç, afet, şuh, hamarat, dırdırcı, alışverişkolik, iş kadını, ev kadını, sokak kadını, feminist, artist, hoppa, dul, cilveli, nazcı, muskacı"...

Binlerce tanımı ile kadın herkese göre farklı algılanır. Ailesi, eşi ve diğer erkekler tarafından farklı algılanan kadın, kendi içindeki kadının ne istediğini, nasıl algılanması gerektiğini bu kargaşada bilemez.

İdeal kadın tarifi var mıdır? İdeal kadın arayan erkekler için "özel ve güzel kadın tarifleri" kitabı yazsak, satış rekoru kırar mı? Henüz bu konuda bir araştırma yapılmamış. Belki de erkekler o ideal kadından çoktan ümidini kesmiş, kendilerini futbol’a, meyhaneye ve barlara adamışlardır.

Onları oralardan çekip dizi dibine getirecek ideal kadın kim olabilir? Böyle bir model var mı? Erkeklerin hep birden çığlık atarak "İşte ideal kadın bu" diyecekleri o kadını hep birlikte arasak da şu erkeklere hayrımız dokunsa diyorum ve tüm kadın blogculara sesleniyorum.

Önce oturup iyice düşünerek, bir "ideal kadın" tarifi çıkaralım ve daha sonra bu "ideal kadın" modelini çevremizde arayalım ve bulursak, başarımızı kutlayalım. Sonra bu ideal kadının o erkekleri meyhaneden, stadlardan ve barlardan vazgeçirip geçiremeyeceğini test edelim.

İşte kadın giyimi tasarımlarıyla uğraşırken şeytan dürttü. Bu yazı ortaya çıktı. Size de bu yazıdaki "ideal kadın" bulmacasını çözmek kalıyor.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..