Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

" Sekreterlerle evleniyorlar " ne demektir?

" Sekreterlerle evleniyorlar " ne demektir?
 

Sayın Nimet Çubukçu’ya açık mektup 2

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Aslında bizim partide milletvekillerine yönelik “imam nikâhıyla çok eşli yaşıyorlar, sekreterlerle evleniyorlar, eşlerini dövüyorlar” gibi bir imaj yaratılmak isteniyor. Bunların “ispat” edilmesi gerek. Başını örten kadınları da güçsüz, hakkını savunamayan, her şeye göz yuman zavallı insanlar olarak gösteriyorlar. Bu bence büyük haksızlık ve iftira. 5 Ocak 2007 Milliyet Gazetesi

Yani başörtülü kadınlar sessiz, çaresiz, hakkını savunamaz. Benim başım açık, yıllarca bu insanlarla birlikte çalıştım, içlerinde bulundum. Aslında hiç de öyle değiller. Diğerlerinden daha cesurlar ve özel hayatlarında çok daha fazla haklarını kullanıyorlar." 5 Ocak 2007 Milliyet Gazetesi

Sayın Bakanım,

Hafızalarımızı tazelemek istersek; gazete manşetlerine yansıyan çokeşli milletvekillerinin partinizin mensupları olduğunu; eşleri tarafından dövülen milletvekili eşlerinin sizden değil, parti liderinizin eşinden yardım istediklerini anımsarız.

Ayrıca; yine anımsadığımız bir başka konu daha var Sayın.Bakanım. Kurucusu olduğunuz partinin diğer kurucu üyelerini yetiştiren ve eğiten, varoluşunuzun fikir babası Büyük Hoca Sayın Necmettin Erbakan’ın da sekreteri Nermin Hanım’la evlendiği gerçeğidir.

Söyledikleriniz muhalefetin AKP’li milletvekillerine yakıştırmak istedikleri imaj değildir. Çünkü bu bir gerçektir. Başı kapalı kadınların cesaretlerini nereden aldıkları, nasıl kullandıklarını sosyologlar açıklıyor. Bu kadınlar parti çalışmalarında özgürleşme olanağı buldular. Sokağa çıkamayan, erkeklerin arasına alınmayan tek görevi kocasına hizmet etmek ve çocuk doğurmak olan kadınlar, inançlarını yayma çalışmalarında ancak sokağa çıkabildi, söz sahibi olabildi, eşleri tarafından cesaretlendirildi, onaylandı ve ödüllendirildi.

Kendi içinde çelişen söyleminizde “kadına şiddete hayır” derken diğer yanda %99’u kadın olan bir mesleği ayaklar altına alıyorsunuz. Sekreterler ile üniversitelerin “Büro Yönetimi ve Sekreterlik” bölümlerinin, sekreterliği bir "meslek" olarak kabul ettiklerini ve bununla mücadele etmek için 2000 yılında bir ilki başararak I.Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Eğitimi Kongresi’ni gerçekleştirildiklerini biliyor musunuz?

Bunu diğer kongrelerin izlediğini, başta Ankara Sekreterler Dayanışma Derneği olmak üzere değişik illerde örgütlenmiş sekreterlik derneklerinin mesleklerinin onurunu ve üzerlerine yapışmış olan olumsuz imajı temizlemeye çalıştıklarını biliyor musunuz?

Söyleminizle, toplumdaki olumsuz imaja karşın, onurlu şekilde mesleğini sürdüren sekreterleri rencide ettiğinizi, binlerce meslek lisesi ve yüksekokulun büro yönetimi ve sekreterlik bölümlerinde okuyan öğrencilerin umutlarını kırdığınızın farkında mısınız?

Kişinin sekreteri ile evlenmesi yanlış bir davranış değildir Sayın Bakanım fakat blog yazarlarımızdan Sayın Asude Hanım’ın 02.11.2006 tarihli “Sekreter Potansiyel Metres midir?” konulu yazısında açıkça belirttiği gibi sekreterleri potansiyel metres olarak görmek çok yanlıştır. Üstelik bu yanlışı yapan O ülkenin “Kadın ve Aileden Sorumlu Bayan Devlet Bakanı” ise durum daha üzücü değil mi?

Saygılarımla,

NOT: Sayın Asude Hanım’ın 02.11.2006 tarihli “Sekreter Potansiyel Metres midir?” konulu bloğu : http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=12043

 
Toplam blog
: 30
: 4628
Kayıt tarihi
: 09.09.06
 
 

1968 yılı Ocak ayında Bursa'da doğdum. Çiftçi bir babanın iki erkek çocuğundan biriyim. Askerliğim..