Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '06

 
Kategori
Psikoloji
 

''Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol''

''Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol''
 

İnsanlar yaşantıları boyunca hep iyiyi oynayamaz yada bir başkası gibi davranamaz. Bu şekilde samimiyetsiz farklı yaşamaya çalışsa bile mutlaka bir gün bu durum kendisine zor gelip özüne dönecektir. Olduğundan faklı görünmek insana bir şey kazandırmayacağı gibi çok şey de kaybettirebilir.

İnsanlar neyse o şekilde davranmalıdır. Atalarımız ne demiş’’Ya olduğun gibi görün,ya da göründüğün gibi ol’’

Nasıl kendimiz gibi oluruz; kendimiz gibi görünürüz..

Kendi zevklerimiz nasılsa hayatımızın her aşamasında onu uygularız. Zaten bu zevklerimiz kişiliğimizi ele verir.Kendi zevkimiz mi başkalarının zevki mi diye..... Başkaları mutlu olacak diye fedakarlığın dozunu fazla kaçırıp sonunda hüsrana uğramamalıyız. Fedakarlık yapacak durumda değilse insan bunu açıkça söyleyebilmeli.

Gerek yaşantımızda gerek giyimimizde doğallığı seçmeliyiz. Tarzımız olmayan giyim tarzı kişiyi zor duruma sokabilir. Yerine ve duruma göre giyim tarzı seçmeliyiz.. İşimize başkalarını karıştırmamalıyız. Kendi doğrularımız ne ise onu uygulamalı. Çünkü en doğrusu kişinin bildiği kendi doğrulardır..Çok zorlandığımız noktada yardım almalıyız..

Birinden hoşlanmıyorsak bunu açık açık söyleyebilmeliyiz... Benim bu huyum vardır hoşlandığım hoşlanmadığım şeyi anında karşımdakine söylerim. Eşim bu konuda beni sürekli uyarır. Her gördüğün her bildiğin karşındakine açık açık söylenmez diye fakat ben yine de üslubuyla hallederim.

Birileri mutlu olacak diye içinizden gelmeden ‘’ seni seviyorum’’ dememeliyiz. Hissettiğimiz anda hissettiğimiz kişiye içimizden gelerek söylemeliyiz.Hem kendimizi hem de karşımızdakini aldatmış oluruz.

İnsan kendini kanıtlamak uğruna sürekli karar merkezinin kendisi olacağını istememeli. Bu durum zamanla karşısındaki insanda kendiniz hakkında negatif düşüncelere sebep olur.. fikrinizi açıkça söyleyebilir fakat karar verirken toplulukta ortak karar ne ise o uygulama yapılmasını desteklenmelidir.

Sonuçta insan karakterinin dışında davranışlar göstermemeli.... Çünkü karşındaki insanlar bunu fark ediyor...

Bırakın insanlar sizi siz olduğunuz için sevsinler..

Sevgiler

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..