Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

07 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

''Zorunlu erken seçim''

''Zorunlu erken seçim''
 

-Ülkede Başbakanlar, hükümetler geçicidir. İşçiler, emekçiler, çalışanlar kalıcıdır.

-Demokrat olmayanların, demokrasi açılımı yapmaları mümkün değildir.

-Kurumlar birbirlerinin rakibi haline gelmiş güven kalmamıştır.

-Bugün güvenlik sorunu en önemli meseledir.

-İşsizlik hat safhada, ekonomi bozulmuştur.

-Gaspçı, tinerci, kol gezmekte, aile içi şiddet ise hatırı sayılır boyutlara ulaşmıştır.

-Siyasete kin ve düşmanlığı sokan da başbakandır.

-Ortamı geren konuşmaları sanki kendisi yapmamış gibi, söylediklerinin tam tersini, konuşma taktikleriyle tersyüzü çevirmeye çalışmaktadır. Son cümle olarak '' Biz bu kavganın içinde olmıyacağız'' sözünü söylemektedir.

-Ülke kontrolden çıkmıştır. Başbakan ülkeyi yönetememektedir.

-Ortam dinlemelerine karşı gerekli duyarlılık, sivil toplum kuruluşları tarafından yeterince dile getirilmemektedir.

-1974'te ABD Başkanı Richard Nixon'un istifasıyla sonuçlanan, Demokrat Parti merkezinin dinlenme skandalı ''Watergate'' ilk defa bir Devlet Başkanının istifasıyla sonuçlanmıştır.

-Bu ülkeyi ancak erken bir seçim toparlıyabilir. Ülkeyi toparlıyacak kadrolarda bu seçimle iş başına gelirler.

Kısa bir dönem önce, Başbakan Yardımcılığı, Devlet Bakanlığı yapmış, Akpartinin kuruluşunda kader birliği etmiş olan, Abdüllatif Şener'in ağzından dökülen bu sözlere, birçok siyasinin söylemlerine karşılık, dahada çok önem arzettiği gözden kaçırılmamalıdır.

Ülkede yaşanan olağanüstü olayların çözümü, ancak, erken bir seçimle iş başına gelecek yeni bir iktıdarla çözülmesi kaçınılmaz olmuştur.

Ülkede ekonomik kriz iş yerlerinin kapanmasına, işsizliğin artmasına ve gösterilere neden olmaktadır. Hak arayan işçiler sokaklardadır. Yirmiüç gündür hak arayan tekel işçileri köprüde kendilerini sincirlemekte, itfaiyeciler İstiklal caddesinde seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Sanayi kenti Bursa'da, üretimdeki sıkıntı, İstihdamı zorda bırakmış, 450 bin icra dosyası kapılarına dayanmıştır.

Ankara'da bir Arınç suikastı tartışmasıdır gidiyor, suikast ihbarı ABD'den yapıldığı medyada yazıldı. Kozmik odalarda araştırma yapan hakimi takip ettiği söylenen iki araçta arama yapılıyor, içinde ki askerler ahçı, marangoz çıkıyor. Bu hakime kargoyla zarf içinde kalaşnikov mermisi gönderiliyor. Yani ipe sapa gelmiyecek bir senaryo yazılmış oynanıyor. Bir ülkede, Gen.Kur. Başkanı çıkıp, TSK'ya psikojik savaş açıldı diyorsa, oturup çok iyi düşünmek lazımdır. TSK'yı yıpratmak için elden ne geliyorsa yapılmaktadır. Amaç kozmik odalara bile girebilen bir iktidar imajı yaratmakmıdır? diye düşündürüyor insanı..

İçişleri Bakanlığında çekişme yaşandığını (Taraf) gazetesi yazıyor. Aynı zamanda ''EMASYA'' planından bahsediliyor. Bu plan çerçevesinde birtakım örğütlenmeler ve tatbikatlar yapıldığından bahsediliyor. Bununda kamu oyuna açıklaması gerekmektedir.

Bütün bunlar kamu oyunda hoş karşılanmıyan icratlar olarak görülmektedir. biran önce Devlet kurumları arasındaki çekişmenin, sürtüşmenin önüne geçilmesi lazımdır. Ülkenin birliği ve bütünlüğü için bu şarttır. Demokrasiyi araç olarak kullanıp, tek parti hükümranlığı yaratmak amaç olmamalıdır.

Artık erken bir seçimin teleffuz edilmesi zamanı gelmiştir.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..