- Kategori
- Türk Mutfağı
"Beyaz et (tavuk eti)'' kızartma
Tavuk kızartma
Malzeme:
2 tane tavuk ğöysü
1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, tuz
1 çay fincanı un 2 tane yumurta
2 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Tavuk göğüsleri göğüs kemiğinin iki yanında bulunur, bıçak ucuyla nazikçe çıkarılır, her biri eninden ikiye bölünür. Tuzla biber karıştırılır, düz bir tabağa konur. Tavuklar arkalı önlü bulanır. yumurta çırpılır ve tavuk biftekleri yumurtaya daldırılarak una bulanır, kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartılır. Havlu peçete üzerinde dinlendirilir (yağını emsin diye).Ilık ikram edilir.
NOT: Tavuk etleri böreklerde, kreplerde tavuk göğsü tatlılarda kullanılır.sade pişirildiği gibi kızartması da yapılabilir.
Rusların Erzurum’da kaldığı yıllarda kelimeler, bazı davranışlar elbetteki yemek türlerinin bir ve ya birkaçı da bölgemiz kültürüne karışmış bizimmiş gibi ilgi görmektedir.