Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

"Beyaz et (tavuk eti)'' kızartma

Tavuk kızartma

Malzeme:

2 tane tavuk ğöysü

1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, tuz

1 çay fincanı un 2 tane yumurta

2 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğüsleri göğüs kemiğinin iki yanında bulunur, bıçak ucuyla nazikçe çıkarılır, her biri eninden ikiye bölünür. Tuzla biber karıştırılır, düz bir tabağa konur. Tavuklar arkalı önlü bulanır. yumurta çırpılır ve tavuk biftekleri yumurtaya daldırılarak una bulanır, kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartılır. Havlu peçete üzerinde dinlendirilir (yağını emsin diye).Ilık ikram edilir.

NOT: Tavuk etleri böreklerde, kreplerde tavuk göğsü tatlılarda kullanılır.sade pişirildiği gibi kızartması da yapılabilir.

Rusların Erzurum’da kaldığı yıllarda kelimeler, bazı davranışlar elbetteki yemek türlerinin bir ve ya birkaçı da bölgemiz kültürüne karışmış bizimmiş gibi ilgi görmektedir.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..