Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Canim Babam’ bunu hak etmedi!

‘Canim Babam’ bunu hak etmedi!
 

Mayıs sonunda Show TV’den ‘Merhaba’ diyen ‘Canım Babam’, tanıtımlarından argosuz ve güleryüzlü bir yapım olduğunu göstermişti. Ancak dizinin bu duruşu, ekranlarda ağız kalabalığına ve entrikaya prim verildiğini bilenler için, ömrünün uzun olamayacağının sinyaliydi. Nitekim, izlenme oranları bu görüşü doğruladı. 11 bölüm yayınlanan ve genelde düşük reyting alan ‘Canım Babam’, final gecesi A/B grubunda birinci oldu. Mehmet Aslantuğ, Özge Özberk ve Yeşim Ceren Bozoğlu’nun başrolündeki dizi uğurlanırken dikkat çekmişti demek ki! Toplamdaki sıralamasıysa, eski tas eski hamam. Sonuçta, hiç hak etmediği halde gerçekten kaliteli bir yapım daha reytinge kurban verildi. 

Bugüne kadar pek çok dizi kısa sürede harcandı. Emeğe saygı bağlamında, tabii ki hepsine de yazık. Ancak bunların içinden beğenerek izlediğim ‘Her Şeye Rağmen’, ‘Deli Saraylı’ gibi birkaçı özellikle ‘Yazık oldu’ dedirtenlerden. Şimdi bu listeye ‘Canım Babam’ da eklendi. Oyuncuları ve sakin içeriğiyle başarıyı hak eden dizinin tutunamama sebebinin başında Show TV’nin duyarsız yaklaşımı gelmekte. Diziyi adeta gözlerden kaçırarak kerhen yayınlayan kanal, sürekli değiştirdiği gün ve saatle de ilgiyi yok etti. Biplenerek daha dikkat çekici hale getirilen küfürlerle veya cinsel imalı esprilerle gülmeye alıştırılanlar için ‘Canım Babam’ın seviyeli durum komedisi ağır gelince bu üzücü sondan kaçılamadı. 

İnternet ortamında hayli ilgi gören dizinin sonlandırılmasına gelen tepkiler çeşitli. ‘Canım Babam’ın devamını arzulayıp beyhude umut taşıyanlar olduğu kadar bu kalitedeki bir komedinin neden kaldırıldığını soranlar da mevcut. Cevap gayet basit. Popüler kültürün yarattığı sansasyonel artizleri destekleyip reklamın kaymağını yemek dururken hakiki sanatçıları kim ne yapsın! Ekranlarımızın bu acı gerçeğinde, izleyici motive edildiği doğrultuda reyting artırımını sürdürürken, ‘Canım Babam’ da gözden çıkartılmayı hak etmeyen benzerleri gibi derdine yansın. 

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..