Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
Edebiyat
 

“Cemreler Aşka Düşer” Romanımız çıktı

“Cemreler Aşka Düşer” Romanımız çıktı
 

Her kitap, yeni bir aşktır, yeni bir heyecandır, yeni bir başlangıçtır, yeni ufuklara yelken açmaktır, yeni denizlerde, menzile yol almaktır…

Her kitapla, etrafa ışık saçılır, yeni insanlarla tanışılır, yeni yeni umutlar belirlenir, yeni mesajlar verilir, yeni umutlar aşılanır, yenidünyalar keşfedilir…

Her kitapla, insan kendini tanır, çevresini tanır, Hâkim-i Mutlak-ı tanır, bahşedilen nimetleri tanır, rabbine olan şükrünü, hamdını arttırır, geçici olan fani dünyada mutlak olan ölümün farkına varır, ders alır, nasihat alır, nerede ne/neyi, nasıl yaptığını/yapacağını bilir, kendine bir yol bulur, çizgisini belirler, görevini anlar, sorumlulukların farkına varır.

Şiir, hikâye, deneme, roman, biyografi, hâsılı hangi kitap olursa olsun, yeni çıktığında, okurlarıyla buluştuğunda, insanın içi kıpır kıpır oluyor.

Yeni olayları, yaşananları, harmanlayarak, okuyucularla paylaşmak, okurlarla buluşturmak kadar insana mutlu eden, huzurlu kılması kadar güzel bir şey yoktur.

Bu mutluluğu ve sevinci 7’ci (yedinci) defadır yaşamaktayım.

Önceleri yayınlanmış olan 6 kitabımda olduğu gibi, her defasında tatlı,  ayrı bir heyecan ve apayrı bir mutluluk yaşıyorum, bunun tarifi ise mümkün değil.

Ancak kitap yazmanın yazılmasında karşılaşılan zorluklar ve çekilen sıkıntılar kadar, tatlı yorgunluğu kadar, kitabın nerede basılacağı, nasıl olacağı, nasıl satılacağı, pazarlama, dağıtım ve satışın nasıl olacağı da çok büyük bir önem kazanmaktadır.

Ne kadar yorulsanız da, ne kadar zorluklar çekseniz de, kitabınız çıkıp, size ulaştığınızda ve elinize aldığınızda, enaniyet içerisine girmeden, benlikten soyutlanmış bir biçimde, egonuzu tatminden uzak bir şekilde, ( inşallah) rahatlıyorsunuz, yorgunluk diye bir şey kalmıyor.

En sonun da, dumanı tüten, henüz elime geçen “Cemreler Aşka Düşer”  romanımız, nihayetARES kitaptan çıktı.

Türkiye genelinde satışa sunulan romanımız, okurlarıyla buluşacaktır.

ARESkitaptan çıkan “Cemreler Aşka Düşer” romanımızın;

Yayın Yönetmeni: M. KEMAL AYDOĞAN

Yayın Koordinatörü: SELÇUK ALKAN

Editör: ÇİĞDEM AKTEPE

Kapak Tasarım: AHMET ALTAY

İç Tasarım: ENDÜLÜJANS/YK’nın yapmış olduğu “Cemreler Aşka Düşer” adlı romanımız, kitapseverlerin takdirlerine sunulmuştur.

176 sayfadan oluşan “Cemreler Aşka Düşer”  adlı romanımız;Güneydoğu’nun bir köyünde yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek yazılmıştır.

Köyde meydana gelen bir tecavüz olayından sonra, haksız yere suçlanan ve cezaevine düşen bir adam ve geride kalan babası, kardeşi, gelinler, hanımı ve oğlunun; bulundukları yerden soyutlanarak, köy dışında yaşamaya mecbur bırakılmaları ve bu süreçte yaşadıkları...

Bu ortam içinde bir çocuğun; bir kuş, bir at ve bir köpekle olan dostluğu konu ediliyor...

Öncelikli betimlemelerle, kendinizi âdeta o mekânlarda ve yaşanılan olayların içinde, onlardan biri gibi hissedeceksiniz.

Zaman zaman duygulanarak, zaman zaman da tebessüm ederek okuyacağınız bu romanda, esas dikkat çeken ve romanı ilginç kılan; aile için dönüm noktaları olan bütün iyi ve kötü olayların cemrelere denk gelmesidir.

Sevinç, mutluluk, hüzün ve sıkıntılar, hep cemrelerin düştüğü zamanlarda meydana gelir...

Ve nihayet, yine bir cemre gününde, tahmin bile edemeyeceğiniz bir sonla, yürekleriniz, Aziz’in dostu Akgüvercin gibi kanat çırpacağını inanarak, büyük bir heyecanla okuyacağınız kanaatindeyim.

“Cemreler Aşka Düşer”   romanımızın hazırlık aşamasında, bizleri yüreklendiren, zevkle, heyecanla yazmamıza vesile olan, maddi ve manevi desteklerini, katkılarını ve dualarını esirgemeyen dostlarımızda yok değil.

Burada isimlerini zikretmek ne kadar doğru olur bilemiyorum; ama bilsinler ki hepsine sonsuz sevgi ve saygılarımı, hürmetlerimi sunuyor, cani gönülden teşekkürler ediyorum.

Arkadaşlar, dostlar, bazı güzel insanlar, insanın vazgeçilmezleridir, olmazsa, olmazlarıdır. İnsan, arkadaşlarıyla, dostlarıyla vardır, güzel, mazbut, düzenli ve intizamlı yaşıyordur. Ben “Cemreler Aşka Düşer” demişim, ama aslında cemreler o güzelim yüreğinize düşsün, yüreğiniz huzur bulsun..

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..