Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '16

 
Kategori
Deneme
 

Âdem ilk insan değilmiş

Âdem ilk insan değilmiş
 

Yıllarca bize Âdem ile Havva’dan geldiğimiz söylendi ama şimdi Âdem ilk insan değil diyorlar. Madem öyle biz ilk insan kim ise ondan geldik.

E ilk insanın kim olduğu da bilinmiyor; insanımsı deniliyor, maymun referans gösteriliyor.

Âdem peygamberin ilk insan olması zaten mümkün değil. Zira bilim insanın ortaya çıkması ile ilgili olarak 200 bin yıl öncesini gösteriyor. Âdem ile birlikte 25 peygamberin adı geçiyor. Bunların yaşadıkları zamanla beraber bir de yaşlarını toplasan 5-10 bin yılları arasına denk geliyor.

Hem 200 bin yıl önce din mi vardı, insanlar insana bile benzemiyorlardı.

Âdem’in ilk insan olmadığını din de kabul ediyor. Peki, Âdem’den türediğimiz nereden çıkıyor. Bu karmaşık bilgiye dini ayrı tutarak bilimle mi ulaşmaya çalışmalıyız?

Çünkü dinden yola çıkarsak işler karışıyor. Zira dine göre ilk yaratılan Âdem ve Havva. Âdem’in ilk insan olmayışı bütün bilgileri altüst ediyor.

Örneğin dine göre Musa 15. peygamber ve yaşadığı dönem belli, firavunlar zamanı; yani milattan önce 3000’li yıllar. 15 peygamberi yaşlarıyla geriye doğru götürsen hadi 5000 yılları olsun. Bilim ilk insan 200 bin yıl önce görüldü diyor. Arada hiç bağlantı yok.

Din çevreleri Âdem ilk insan değil, deyim yerindeyse ilk akıllı insan diyorlar. Yani ilk peygamber. Ondan önce de insana benzeyen yaratıklar(akılları olmayan, insanımsı, hayvana daha yakın) yaşamış. Ama ilginç olan, bu, insana benzeyen dedikleri varlıkların alet yapmayı bilecek kadar akıllı olmaları.

Artık Âdem baba diyemeyeceğiz; çünkü bizim babamız değilmiş. Havva ana da diyemeyeceğiz, o da anamız değilmiş. Yani nereden geldiğimiz belli değil.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..