Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '08

 
Kategori
Turizm
 

'Ekonomi'k Turizm

Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre dünyada her yıl 700 milyondan fazla kişi seyahat ediyor. Bu seyahatlerin büyük bir kısmı ise uluslar arası olarak gerçekleşiyor.

Ülkelerin ekonomik koşulları/ para değerleri, seyahat tercihlerini belirleyen en önemli etkenlerden biri… Bu nedenle, ekonomik darboğazdan geçen ülkeler, vatandaşlarını kendi ülkelerinde tatil yapmaya özendiren kampanyalar düzenleyerek paranın yurtiçinde kalmasını sağlıyorlar.

Son aylarda sterlinin avro karşısında değer kaybetmesiyle İngilizlerin tatil tercihlerinde yaşanan değişim, ekonominin seyahatler üzerindeki etkisini gösterir nitelikte. The Times’in haberine göre sterlinin avro karşısında değer kaybetmesi, bugüne kadar İspanya, Yunanistan ve Fransa’ya öncelik veren İngiliz turistlerin, Türkiye, Tunus ve Fas gibi daha ucuz tatil seçeneklerine yönelmelerine yol açıyor.

Bununla birlikte Travel Daily News’te yayınlanan bir diğer habere göre de İngiltere, ekonomide yaşadığı sıkıntıların da etkisiyle devlet destekli kuruluş VisitBritain’a bağlı olarak EnjoyEngland adıyla iç turizm kampanyası başlattı. Haberde EnjoyEngland’ın sözcüsü Laurence Bresh, İngilizlerin geçen yıl İngiltere’de toplam 31 milyon geceleme yaptığını ve 5. 6 milyar sterlin harcadıklarını dile getiriyor. Özellikle çocuklu ailelerin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak hazırlanan programların, çocukların yaşları dikkate alınarak yapıldığına dikkat çekerek İngiliz ailelere sundukları binlerce seçenekle kendileri için en eğlenceli tatili İngiltere’de geçireceklerini vaad ettiklerini ekliyor.

Görüldüğü gibi dünya turizm pastasından alınan payın dağılımı her zaman turist kabul eden ülkenin elinde olmayabiliyor. Küreselleşen dünyada bir ülkenin yaşadığı ekonomik sıkıntı diğer ülkeleri de kolayca etkilemektedir.

Ülkelerin turizm potansiyellerinde etkili olabilecekleri tek şey sundukları hizmettir. Sürdürülebilir bir turizm için, kontrolü bizde olan iç etkenlere yoğunlaşmak ve ülkemize gelen turistin memnun dönmesini sağlamak başlıca gücümüz olmalıdır.

Turizm ve onunla bağlantılı bütün iş kolları için en yoğun günleri yaşadığımız bu dönemde herkese kolaylıklar diliyorum.

Sevgilerimle…

 
Toplam blog
: 7
: 279
Kayıt tarihi
: 18.07.08
 
 

İzmir'i sel götürürken getirmiş melekler beni.. 1980'de Kasım'ın 29'unda doğmuş, özgürlüğüne düşkün,..