Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '10

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

"Emeği Sömürmeyin"

"Emeği Sömürmeyin"
 

Bu söz Sayın Başbakan'ın doğru olarak ve gerçekten Hakk'tan ve halktan yana bir konuşma yapmıştır. Bu konuşma hakikaten son yıllarda iktidar için büyük cesaret işidir.

Bu konuyu muhalefet yüksek sesle hiç gündeme getirmemiştir.

Bu söz konusu söylemin işlerliği özellikle Güneydoğuda 10-15 yıldan beri devam etmektedir. Batıda faaliyet gösteren firmalar, doğuda yerli iş adamları ile fason üretim siparişleri ile apartman altı atölyelerde faaliyet göstermektedirler. Halktan alınan duyumlara göre gülünç sayılacak ücretlerle özellikle genç kız ve bayanlar çalıştırılmaktadır. Bu durum Çin rekabeti için normalmiş gibi, fısıltı kamuoyu oluşumu ile evlerinde boş oturan kızların cep harçlığı ve çeyiz parası için çalıştıkları; normalleşme halini haldığı vaziyetteyken,

Sayın Başbakan düymeye bastı ancak sonuç alınır mı zaman gösterecek. Aslında bu durum iktidarın uzun süreli icraat sürecinde neden görmezden geliniyordu, bunu da bilip önlemek veya gereken düzenleme ve kontolleri yapmamak sorumluğunu da gözardı etmemek gerekli. Fakat muhalefet uyuya dursun!

"Erdoğan TOBB`u da emek sömürüsü konusunda uyardı."

"Erdoğan, şunları söyledi: `Nasıl daha fazla kazanırım derken orada insanımızın sömürüsü, emek sömürüsü yapılıyor. Bu kadar açık konuşuyorum. Özellikle tekstil sektörü çok acımasız. Özellikle kadınların istihdam edildiği yerlerde acımasızca görüyoruz. Sosyal güvence noktasında acımasız davranışların olduğunu görüyoruz. Sıkıştırdıkça bunlar feryada başlıyorlar.

Emeği sömürerek ben zengin oldum demek olmaz.`"

Bu konuşma önemsenmeli ve alkışlanmalı. Tarafsız olarak doğru sözün herkes tarafından kabul edilmesi gerekir ancak bu yanlışların unutulması anlamı taşımaz. Herşeyde doğruluk beklemek halk ve yurttaş olarak hakkımızdır.

http://www.tumgazeteler.com/?a=6071027

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..