Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

AKP iktidardan hiç inmeyecek mi?

AKP iktidardan hiç inmeyecek mi?
 

Anayasa değişebilecek mi?


Anlaşılan o ki ülke için değil parti için Anayasa değişikliği. Ya başka parti iktidara gelirse! O zaman işiniz nice ola! Bu değişiklikle kendi istikballerini gömüyorlar ya da iktidardan düşmeyi akıllarından geçirmiyorlar.

Bu değişiklikleri de yaparsak iktidardan kimse bizi düşüremez, kamuoyunu da elbet bir şekilde manipüle ederiz diyorlar. Yappılacak değişikliklerle istediğimiz gibi at oynatırız diyorlar. Ama bu düşünce ve değer yargısı hangi kültür veya hukuk veya moral ve de manevi kaynaklara uyar, onu düşünen var mı acaba!

Yalama olmanın ötesinde zamansız ve objektif gerekçeler olmadan Anayasa'nın üstüne gidilmesi onu 'cılk' eder! Anayasası cılk olmuş bir ülke de cılk olmaya mahkumdur. İşte yabacı veya ülke düşmanlarının istediği ortam da budur!

En üst seviyeden söylenen "iktidarımızı güçlendirmek için yapmıyoruz" Bu söyleme Allah ne diyor, onu aklına getirdi de mi söyledi yoksa O'nu unutarak mı konuşuyorlar. Bu söz temel özet savunmalarıdır. Ama ümmi cahil biri dahi niyetin ne olduğunu bal gibi anlar. Hiç olmazsa açık ve dürüst olarak hareket edin ve konuşun!

Herkes eştiği kuyuya düşer diye bir söz vardır. Allahtan başka baki olan yoktur. Yarın başkaları iktidar olunca bu değişiklikleri neden yaptıydık diye iki eli arasında başını eğip ağlarsa kendim ettim kendim buldum ağıtını mı yakacaklar.

Kim bundan sonra işine geldiği gibi değişiklik yapmayı ahlakla etiklikle yargılayacak her gelen kendine göre değişiklik yapmaya kalkması meşrulaşacak.

Bunun olması bir tarafa, önümüzdeki seçimlerde bu iktidar dışında ezici bir çoğunluk oluşturacak parti veya partilerin ilk yapacağı iş bu değişiklikleri yeniden değiştirip düzeltmek olacaktır.

O takdirde bugünkü politikaları üretenlerin sorumluluklarının hesabını verme durumu doğduğunda veya aynı baskı ve zulüme uğradıklarında, ağlamaya sızlamaya hiç hakları olmayacaktır.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..