Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray, Cluj maçını “sabıkalı hakem”le şimdiden kaybetti mi?

 Galatasaray, Cluj maçını “sabıkalı hakem”le şimdiden kaybetti mi?
 

Şampiyonlar Ligi’nde, İki maçta “sıfır çeken” Galatasaray, Cluj karşısına 3 puan umuduyla çıkıyor.

Galatasaray, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de “çok gol atan”, “çok gol yiyen” takım kimliğinde. Savunma çok açık veriyor, Muslera da, eski Muslera değil.

Fatih Terim, kazandıkları maçlardan sonra bile, o kadar mutlu değil. Bazen açıktan, bazen dolaylı yoldan “çok gol yeme”yi eleştiriyor. Cluj maçından önce soruları yanıtlarken yenen gollerin çokluğunu “basit hata”lara bağladı. Ayrıca, çok gol atan takımın çok gol yemesinin normal olduğunu belirtmekten geri durmadı.

Fatih Terim, Cluj maçı için “Başarılı olmak için sahada her şeyi yapacağımıza inanıyorum.” dedi. Ama şimdiden Galatasaray’ın moralini bozamaya başlayanlar var.

Nasıl mı?

Yardımcı haklem Luca Banti, “sabıkalı hakem”...

Luca Banti, Galatasaray'ın 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde eşleştiği Atletico Madrid ile Ali Sami Yen Stadı’nda oynadığı maçta, o zaman Galatasaray forması giyen Caner Erkin ve Perea arasında geçen mücadelede Kolombiyalı savunma oyuncusunun elle müdahalesini görmezden gelmişti. Penaltısı verilmeyen Galatasaray, maçta 2-1 yenildiği için Avrupa’ya veda etmişti.

Yola devam eden Atletico Madrid, mutlu sona ulaşmış, şampiyon olmuştu.

*****

“Çok gol yeme”, Cluj maçında da sürer mi?

Fatih Terim, Cluj maçında “çıkış” bekliyor; ekiliyor:

“... bu bizim için ne ölüm kalım ne de kader karşılaşması. Öyle bir şey bizim için söz konusu değil. Baktığımız zaman Galatasaray'ın bir oyun anlayışı var ve bunu hiçbir zaman terk etmedi. Cluj da biliyor biz de biliyoruz, Galatasaray bu oyun düzeni içerisinde oynayacaktır. Bundan hiçbir ödün vermeyeceğiz. Tam tersi daha fazla hücum oynayıp daha fazla baskı yapmamız lazım. Bence takımım son maçlarda bundan biraz ödün verdiği için puan kaybetmiştir. Kaybetsek bile bundan ödün vermemeliyiz. O yüzden felsefemizde bir değişiklik olmayacak. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran bir Galatasaray olacak."

Görülüyor ki, Fatih Terim, “kontrolü elinde bulunduracak”  bir Galatasaray’dan söz ediyor.  Ayrıca, tribünleri dolduracak taraftardan de beklentisini dile getirirken, taraftarı kibarca uyarıyor:

"Maçın başından sonuna kadar verilecek destek bizim konsantrasyon ve motivasyonumuzu artırır. Yapılan büyük hatalara bile tepki göstermemeleri ve maçın sonunu beklemeleri çok önemli bu maçta. Çünkü Galatasaray'ın tribünle bütünleştiği zaman neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz.”

Ama...

Taraftarın önüne, "bütünleşme"yi bölmek için uğraşacağı bir “hedef” konmuş, Galatasaray’ın Cluj’a şimdiden kaybedeceği havası veriliyor.

Yardımcı hakem Luca Banti, “sabıkalı” ya....

Galatasaray’a başarılar...

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..