Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '11

 
Kategori
İlişkiler
 

‘Genç Büyükler’ Bir(lik) ol(dular)

‘Genç Büyükler’ Bir(lik) ol(dular)
 

Hangi işle uğraşırsanız uğraşın, göreviniz ne olursa olsun yaptığınız şeyi öncelikle sevmeniz gerekiyor. Hani her şey gönül vermeyle ancak bir tutkuyla daha da ötesi aşkla yapılabiliyor. Bir şeyi yapmak için istemek, inanmak ve uygulamak gerekiyor. Çevrenize bakın bir konuda başarıyı yakalayan insanlar mutlaka bu yolda büyük uğraşlar vermişlerdir. Dünya Yaşlılık Derneği bunlardan biri, ENSEV bunlardan biri bu yapılan çalışmalarından kolaylıkla görülebiliyor. 

ENSEV’in amacı; öncelikle Beyin hasarlı çocuklar olmak üzere tüm fiziksel engellilere teşhis, tedavi, tıbbi ve mesleki rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli her türlü faaliyet ve gayretlerde bulunmak; engelli çocuk ve yetişkinlere, onların ihtiyaç ve gereksinimlerine duyarlı bir toplum oluşmasına yardımcı olmak.

Fiziksel engelli çocukların tedavi ve rehabilitasyonu ile ilgilenen, pediatrik rehabilitasyon biliminin ülkemizde tanıtılması, eğitim ve uygulamalarının geliştirilmesi, standartlarının yükseltilmesi ve pediatrik rehabilitasyonla uğraşan uzmanların yaygınlaştırılmasını sağlamak. Hani amacınız olur, vizyonunuz olur cicili bicili resimler koyarsınız. Sadede gelemezsiniz. Önemli olan icraattır. 

Bu icraatın olabilmesi içinde o dalda uzman/uzmanlara gerek vardır. İşte hikâyede tam burada başlıyor. Pırıl pırıl azimli bir doktor “çocuk rehabilitasyonu” konusunda uzman tez danışmanı bulamadığı için gönül verdiği dalı içinde uhde kalarak bırakmak zorunda kalıyor. Şimdi yazının başında aşk olmalı demiştik ya ona geleceğiz adım adım. Madem ülke şartlarında imkân sınırlı, bende bu konuda yurt dışında eğitim alırım. Diyor. 

Aslında asıl hikâye de bundan sonra başlıyor ve öyle bir yere geliyor ki, akademisyen olarak yapılanlar yetmiyor Vakıf kurulmaya kadar geliyor iş. Kim mi bu kişi? ENSEV Yönetim Kurulu Başkanı Doçent Doktor Birol Balaban’dan başkası değil.

Bütün bu çabalar niçindi biliyor musunuz? Fiziksel engelli çocukların daha iyi ve bağımsız bir yaşama kavuşmalarında onlara yardımcı olmaktı, çünkü onlar için hayat ömür boyu mücadele demekti. 

Dünya Yaşlılık Derneği ve İLESAM’ın Dünya Yaşlılar günü dolayısıyla, 1 Ekim’de düzenlenecek olan Uluslararası ödül töreni kapsamında ziyaret noktası bu sefer bu nedenlerden dolayı ENSEV’di. (Fiziksel Engelli Çocuklar Eğitim ve Sağlık Vakfı) Yanımızda organizasyonlarda destek olan J1 Ajanstan Jale ve Burcu Birinci’de bizlere tüm içtenlikleriyle katıldılar. 

Gerek İLESAM’ın Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız gerekse Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu Umut Çınar yaptıkları ortak açıklamada; “bundan sonraki çalışmalarında yaşlılarımızı olduğu kadar engelli vatandaşlarımızı da mutlaka düşündüklerini duyarlı olduklarını ortak projelere imza atacaklarını” ifade ettiler. 

Birol hocamız bakın nasıl bitiriyor konuşmasını; sizde hayatla mücadelelerinde minik ama kocaman yürekli çocuklarımızın yanında olun…Üstelik bunu sadece diliyle değil yüreğiyle de söylediği gözlerinden okunuyordu. 

Katılmamak mümkün mü? 

e-mail:belginturan@gmail.com 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..