Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

“Haydi, Çocuklar, Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım”

“Haydi, Çocuklar, Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım”
 

Okullar tatile girdi mi, ebeveynler için,“çocukları bu sene nereye gönderelim!”  sorularıyla baş başa kalırlar.

Hareketli, enerjik olan, kıpır kıpır olan o yürekleri başıboş bırakmadan gözetim altında bir yerlere göndererek, bir şeyler öğrenmelerini sağlamak, her anne-babanın en büyük arzusu ve isteğidir.

Tabi gülüp, eğlenip, enerjisini boşaltıp, deşarj olacağı bir spora yönlendirilirken, bir taraftan da dinini, diyanetini, ahlakı, adabı-edebini öğrenmesi gerekir.

İşte bu amaçla, her yıl Diyanet  İşleri Başkanlığının Kur’an Kursları için bir tema belirleyerek, küçüklerin olduğu kadar, büyüklerin de ilgisini çekmektedir. Diyanet  İşleri Başkanlığı, bu yıl da, “Haydi çocuklar, Camiye koşalım Kur’an’la buluşalım” teması için, yine çok güzel bir sloganla, Camilerle, çocukları buluşturmayı amaçlamıştır.

Bu sene de uzun bir eğitim-öğretimden sonra, yaklaşık 17 milyon öğrenci, derslerden uzaklaşarak, tatillerini farklı şekillerde değerlendirme yoluna gidecekler. Ailelerin ekonomik durumları nispetince, tatillere, büyüklerin (Büyükbaba, Büyükanne, Amca, Dayı, Hala, Teyze) yanına, giderek, farklı bir atmosfere girecekler. Bazıları da tatile çıkamayıp, gidecek yerleri olmayınca, yaz okullarındaki çeşitli sportif etkinlikler, yatılı olan birçok dernek, vakıf ve cemaatlerin yurtlarına ya da mevcut Camilerin Kur’an kurslarına devam edecekler.

İnsanın bu dünyasını idame ettirmesi kadar, uhrevi dünyasını da kazanması ve bu yolda yapılması gerekenleri yerine getirmesi gerekir. Bunun en güzel yolu da küçük yaşta kazanımlarla olabilmektedir. Çocukken öğrenilen iyi-kötü hiçbir şey ve edilen hiçbir alışkanlık, kolay kolay terk edilemiyor. Bu yüzden çocuğun camiyle buluşması, ilerisi için büyük bir önem arz etmektedir.

Günümüzde yapılan bütün kötülüklerin temelinde inançsızlık olduğunu düşündüğümüzde, çocukların Kur’an’la, Camiyle buluşmasının ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz.

İnsanların inançlarının köreltilmesinde her yola başvurulduğu günümüzde, yaşlı insanlar dışında, Camiye gençlerimiz, çocuklarımız gitmemektedir. Hâlbuki esas gideceklerin çocuklar olması gerekir. Cami cemaatinin “Camilerde kıldığı namazlar esnasında, arka sıralardan çocukların sesleri gelmiyorsa; işte o zaman korkunuz” denildiği bir zamanda yaşıyoruz.

Camilerimizin çocuklarla dolup taşması gerekir. Çocuklarımızın camilerin o manevi atmosferinin ilahi havasını teneffüs etmeleri gerekir. Varsın gürültü yapsınlar, varsın bir birbirleriyle oynasınlar, zıplasınlar. İnanın ki, camilerle tanışan, namazla tanışan, Kur’an kursuna devam eden çocuklarımızla camiler şenlenir, çiçekler açmış gibi olur.

“Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.”( Hadis_i Şerif)

Her anne-baba çocuklarına Kur’an öğretmekle mükellef olduğuna göre, bunun da en güzel yolu işte açılmış olan Kur’an kurslarıdır. Hem Camiler ve Hocalar,, ebeveynlerin en büyük yardımcıları olmaktadır. Camiye gelen çocuklar, mihrabı, mimberi, vaaz kürsüsünü tanıyarak, birlikte namaz kılmanın tadına ve hazzına varıyorlar. Belki ilk etapta onlara oyun gibi geliyor, ama zaman içerisinde alışkanlık haline gelince; kendine, ailesine, milletine devletine ve İslam dinini iyi, ahlaklı, erdemli bir evlat haline geliyorlar.

Çocukların namazla, Kur’an’la, Peygamber sevgisiyle tanışmaları, o küçücük yüreklerinin dolup taşması, ailelerini mutlu etmeye yetiyor. Çoğu anne-baba, kendisinin yapamadıklarını çocuklarında görünce; inanılmaz derecede mutlu ve huzurlu oluyorlar.

Çocuklara teknolojiyle donatılan bazı materyallerle dersler veriliyor, bunun yanında birtakım sportif faaliyetlerle de devam ettirilerek, sıkmadan, daha eğlenceli vakit geçiriliyor.

Hep “çocuklar yarınlarımız, geleceğimiz” deriz. İşte o zaman, sağlam, ahlaklı, erdemli, dinamik, inançlı, nesiller için, “Ağaç yaş iken eğilir” kabilinden, küçük yaşta onları eğitmenin, öğretmenin çabası ve gayretinde içinde olalım.

Çocuklarımızı camilerde açılan Kur’an kurslarına devamını sağlayalım, teşvik edelim, gerekirse hediyeler verelim. Kolundan tutarak camilere götürelim ki zevkle, istekle, içten gelerek Kur’an kurslarına devam etsinler.

O zaman,“Haydi çocuklar, Camiye koşalım Kur’an’la buluşalım.”

 

NoT:resim netten alıntıdır

Kerim BAYDAK

kbaydak-artan@hotmail.com

 

  

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..