Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '12

 
Kategori
Haber
 

"Her Sağlıklı İnsan, Bir Engelli Adayıdır"

       "Altın Eller" projesiyle özürlü vatandaşlara istisnasız sandalya temin eden Bartın Emniyet Müdürü

   Mehmet Altınok, sosyal faaliyetleriyle de tanınıyordu. Kendisi, İzmirde de  Müdür yardımcısıydı.

 

 Asayişi temininin yanı sıra, suç ve suçluyla sosyal sorumluluk projelerine de duyarsız kalmaması için başlatılan “tekerlekli sandalya  kampanyası”, çevrenin  en küçük birimlerinde de duyuldu. Altın Eller isimli proje ile ilgili olarak tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi 74 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyeleri, Bartın Emniyetince takdim edildi.

Sosyal içerikli proje ve kampanyaların da suç ve suçluyla mücadelede önemli olduğunu vurgulayan emniyetin üst sorumlusu Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok,  “Polis vatandaş iş birliğinin sağlanması, suçla etkin mücadelede başarıyı artırıyor, olumlu adımların atılmasını sağlıyor” dedi..

Bu bağlamda Bartın İli ve İlçelerinde ‘‘Polis dostunuz, arkadaşınızdır’’ sözünün de benimsetilerek polis sevgisinin arttırılmasının  sağlayacağının düşünüldüğü  ‘‘Altın Eller’’ isimli mavi kapak toplama projesi hazırlanarak yürürlüğe konmuştu..

Mehmet Altınok “Psiko-sosyal model örnek alınarak “Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır” sloganı ile hazırlanan proje ile halk arasında mavi kapak olarak da bilinen cam ve plastik şişelerin çeşitli renklerdeki plastik kapakları  toplanarak geri dönüşümleri için anlaşmalı kuruluşlara teslim edilerek karşılığında tekerlekli sandalyeler temin ediliyor. Temin edilen  tekerlekli sandalyeler ise yine  ihtiyaç sahibi yüreği büyük engelli vatandaşlara verilerek  kendilerinin günlük yaşantılarında karşılaştıkları engelleri aşamaları hususunda yardımcı olunmaya çalışılıyor.” Dedi.

Bu vaziyet karşısında şimdi Bartın Emniyetinin ambarlarında “Altın eller” adıyle yürütülen bu kampanya ile bu mavi kapaklarla 92 adet tekerlekli sandalye temin edildi Bunlardan 74’ü de ihtiyaç sahiplerine emniyetçe teslim edildi.

Engelli vatandaşları, bu sandalyeden edinmek isterlerse,  sağlık  müdürlüğüne de bildirmeleri halinde sandalyelerinin temin edileceği, verilen notlar arasında.

Bartın İl Emniyet Müdürü Mehmet ALTINOK 'un talimatlarıyla hazırlanarak yürütülmeye başlanan ''Altın Eller'' isimli proje ile ilgili olarak projenin yürütülmesine başlandığı 1 Şubat 2012 tarihinden bugüne kadar gerek toplanan plastik kapaklar karşılığında, gerek ise yardımseverler tarafından hibe edilenlerle birlikte toplam 92 adet tekerlekli sandalye temin edildi.  92 adet tekerlekli sandalyeden 74 adedi, tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi 74 engelli vatandaşa   yine Bartın Emniyet Müdürlüğü görevlisi polisler tarafından takdim edildi.

Bartın emniyeti tarafından tekerlekli sandalyelerin engelli vatandaşlara takdim edilmesi ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi  engelli vatandaşlarımızın Bartın  İl Emniyet Müdürlüğüne veya Sağlık İl Müdürlüğüne ihtiyaçlarının olduğunu bildirmeleri halinde kendilerine  tekerlekli sandalyelerinin takdim edileceği bildirildi. Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Polis dostunuz, arkadaşınızdır’’ sözünün   benimsetilerek  mevcut olan polis sevgisinin  hayata geçirilmesi, psikolojik olgularda halk polis işbirliğini daha da sağlamlaştıracaktır.” Denildi.

Yine bildirildiğine göre bu proje ile ilgili olarak bugüne kadar yaklaşık olarak 1.000.000 adetten fazla plastik kapak toplanmış olup; toplanan plastik kapaklar karşılığında da anlaşmalı kuruluşlardan  tekerlekli sandalyeler temin edilmektedir. Temin edilen tekerlekli sandalyeler ise yine Bartın İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından ihtiyaç sahibi yüreği büyük engelli kardeşlerimize takdim edilerek kendilerinin günlük yaşantılarında karşılaştıkları engelleri aşamaları hususunda yardımcı olunmaya çalışılmaktadır

“Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır”sloganı ile hazırlanarak yürütülen  projemiz tarafından ihtiyaç sahibi yüreği büyük engelli kardeşlerimize takdim edilerek kendilerinin günlük yaşantılarında karşılaştıkları engelleri aşamaları hususunda yardımcı olunmaya çalışılmaktadır” denildi

Bartın’a geldiğinden bu yana sıkı bir polis olduğunu, icraatları ile gösteren, halkla münasebetlerini  yapıcı olarak üst seviyeye çıkararak  duyarlı davranışlarıyle kendisini sevdiren Emniyetin başı Mehmet Altınok’u kutluyoruz.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..