Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '08

 
Kategori
Sinema
 

"Hiçbir başarı cezasız kalmaz evlat!"

"Hiçbir başarı cezasız kalmaz evlat!"
 

Cumhuriyet tarihini az da olsa bilen herkesin hakkında fikir sahibi olabileceği bir konuydu anlatılan. Bu insanlar için “Devrim Arabaları”, sonu başından belli olan bir filmdi. Filmi harika yapansa bu duruma rağmen kendisini baştan sona ilgiyle izlettirmesi ve döneme ait ayrıntılardan haberdar etmesiydi.

Bilmeyenlereyse tarihimizde sıkça rastlanan, kendi milletimize güvenmeme oyunlarından birini daha göstermiş oldu. Maddiyatın ve aşağıya çekme çabalarının azmin ve inancın önüne geçemeyeceğini hatırlattı. Medyanın insanların saflığını nasıl istismar edebildiğini, fikirlerini nasıl yönlendirebildiğini gösterdi. Gerçekten de birçok insan tarafından “şu benzini bitip yolda kalan Devrim mi?” şeklinde bilinen tarihsel yanlışı “çok büyük bir başarı öyküsü” olarak değiştirdi. Hayal kurmaya devam etmeyi, hayalleri gerçekleştirmek isterken çıkacak hiçbir engele çakıl taşından daha fazla bir önem vermemek gerektiğini anlattı. Tarihten ders almamız, aynı hatalara tekrar düşmememiz için uyardı.

Bu hikâyenin tüm anlatıcılarına, başta yönetmen, senaristler ve oyuncular olmak üzere tüm ekibe teşekkür etmek, bir izleyici olarak elimden gelen tek şey. Gerçek terleriyle kamera karşısına geçen ve emeklerini ortaya koyan değerli oyuncularımızı, iftihar kaynaklarımızı bir kez daha kutluyorum. Anlatmaktan hiçbir zaman vazgeçmesinler, onları dinleyecek insanlar her zaman olacaktır.
 
Toplam blog
: 17
: 499
Kayıt tarihi
: 31.03.07
 
 

Çocukluğumdan bu yana hayal kurmak en büyük zevkim, vazgeçilmez uğraşım oldu. Onlarla büyüdüm, ke..