Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

"Ihlamurlar Altında" Dubai'de, Ihlamur palmiyeler altında!

"Ihlamurlar Altında" Dubai'de,  Ihlamur palmiyeler altında!
 

....palmiyeli Ihlamurderesi


"IHLAMURLAR ALTINDA

Önemli bir Arap ülkesinde yaşayan bir yakınım, “Müthiş bir Türk dizileri furyası yaşanıyor” diye özetledi olan-biteni. 'Ihlamurlar Altında' ve 'Gümüş' adlı diziler yayına alınmış; hafta-içi her gün dizi yayınlama âdeti var Arap televizyonlarında, ikinci haftadan itibaren bizim dizilerin reytingi tepeye vurmuş... “Yayın saatinde sokaklar boşalıyor, trafik rahatlıyor” diye anlattı gözle görünür durumu aynı yakınım.

yenisafak

***

"Dünya çapında 75 ülkede 180 mağaza ve 5 bin satış noktasına ulaşan İstikbal Mobilya, yeni rota olarak belirlediği Ortadoğu`daki konumunu, Arap kanallarında beğeniyle izlenen Türk dizileriyle pekiştirecek. Bölgedeki yayılma hedefini Birleşik Arap Emirlikleri`nin merkezi konumundaki Dubai`de basın toplantısı ile duyuran İstikbal, Arap televizyon kanallarında yayına giren reklam filmini de tanıttı. Filimin kahramanı olarak Ihlamurlar Altında dizisiyle Arapların gönlünde taht kuran Bülent İnal seçildi. `Ihlamurlar Altında` dizisi ile beğeni toplayan ve bu sezon `Kalpsiz Adam` dizisi ile ekranlara gelen İnal, İstikbal Mobilya`nın Ortadoğu`da başlattığı kampanyanın reklam yüzü olarak beğeni topluyor.
tumgazeteler YILMAZ YILDIZ/DUBAİ"

***

Bizim "ıhlamurlar" dizi ve reklam olarak Dubai'de çok sevilmiş anlaşılan.
Biz de burada şimdi, Beşiktaş'ın "baba"sı Hakkı Yeten'in adı verilen Ihlamur caddesini Dubai'ye çevirmeye çalışıyoruz. Ihlamur Köşkü'nden Şişli yönüne doğru yürümeye başlarsanız, bir sürü gökdelen silueti ve palmiyelerle kendinizi Birleşik Arap Emirlikleri'nde sanırsınız.

BJK'nın arazisi, üç gökdelen, bir alışveriş merkezi ve bir hastane ile dev bir komplekse dönüştürülürken, yol kenarına onlarca dev palmiye dikildi. İki yıl önce de Haydar Aliyev Parkı'nın çevresi palmiyelerle donatılmıştı.

Ihlamur Köşkü, Ihlamur semti, Ihlamur Deresi, Ihlamur Yıldız caddesi, Ihlamur Teşvikiye, Ihlamur Nişantaş caddeleri.. Güzelim, mis kokulu her derde deva ıhlamur ağacı. Bu toprağın ağacı.. Sen kalk, semte adını vermiş ağaç dururken çöl iklimi ağacını dik, tonla para ver, bakımı için de uğraş dur.

Palmiye de güzel ağaç, ama hepsi yerinde güzel. Bakalım Ihlamur Deresi'nde Dubai palmiyeleri tutacak mı?

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..