Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

[İroni] Pisuvar çeşitlemeleri düşünmeliyiz,

[İroni] Pisuvar çeşitlemeleri düşünmeliyiz,
 

marcel duchamp tarafindan "fountain" adiyla müzeye sokulmuş modern obje.


Her köye bir piyano ile modernleşmenin gerçekleşeceğini düşünen bir babanın oğulları da dahil elbirliği etmiş ekibin, ülkemizde bir yaşam gereci olan pisuvarları kaldırması ile modernleşme nereye gider? İBB Şehir tiyatrolarının İnönü stadının arkasındaki binaya girdiğimde tuvaletlerde klozet olmamasından dumura uğramıştım.

Pisuvar çeşitlemeleri, güzellemeleri düşünmeliyiz. Tasarım yaklaşımlarında işi sadece şirketlere bırakarak iyi mi ettik? Pisuvar benim en iyi düşündüğüm yer!

Fotoğraf: marcel duchamp tarafindan "fountain" adiyla müzeye sokulmuş modern obje.

Geçişler

Mutfak musluğuyla uğraşmıştım günlerce, bilgisayarım hardiski boş olduğu halde dolu göstermekten performansını sıfırlamıştı, internetimiz varla yok arasıydı, günlerdir yolunda gitmeyen şeyler dün itibariyle çözüldü. Bildiğim yollardan hem de, musluk için komple değişimle, harddiski gece boyunca elden geçirerek, internet ona bişi yapmadım, bu sabah sadece ekranım ve ben algılarımızı anlık değil geçişli yapıyoruz biraz


Zeki Beştepe'yi ziyaret

4 Ağustos salı günü bir süredir yapmayı düşündüğüm ziyaret için Zeki Beştepe'nin atölyesindeydik. Aslında atölyeden bir kaç noktada farklı bir mekan olmuş artık. Hem tasarım ofisi, hem atölye. Aysun bu ziyarette bana eşlik etti. Bir tasarımcı ile onun ürünleri ve ürünlerin öyküleri hakkında uzunca süre konuştuk, zaman yetmedi. Gece oldu ve ayrılmak zorunda kaldık.


Çok güzel bir misafirperverlik gördük, kendimizi özel hissettik, Nazan çok iyi bir evsahibesi, o da sohbetin tümünün içindeydi.

Bu serüvenin devamını ve o anları paylaşmaya devam edeceğim.

Bir bohemin ölümü

Şu andan başka an yok, ölümü karşılamak için, bir bohemin ölümü bu, deneysel performansa dayalı, şu anda da başka sözlerimiz yerine gelsin diye ölüyoruz farkında değil misin? Sözümüz, düşüncemiz, aşkımı için, yaz sıcağı için. Bedeli ödenmeden elde edilmiş duygularımız çürüyor, farkında mısın? Neyse, büyülü tek kelime bu işte, neyse, işimize bakalım, yalnızlıklarımız yalnızlıklarımızla ağırlayalım. Yolumuza bakalım.
 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..