Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Ìlk domuz gribi vakası 1976 yılında görülmüş.

Ìlk domuz gribi vakası 1976 yılında görülmüş.
 

http://img526.imageshack.us/i/090426swine20fluvl01wid.jpg/


Türkçesi aşağıdadır. Lütfen okuyun etki altında kalmadan kendi öz iradenizle aşı kararınızı yine kendiniz verin. Ben sadece aydınlatmak için yazdım. Yalnız aşı hikayesi gerçekten çok ilginç. Birkaç yerden alıntı yaptım. Haberin gerçekliğini doğrulama bağlamında.

http://www.mmnews.de/index.php/200908153569/MM-News/Die-Schweinegrippe-Luege.html

Domuz Gribi , propagandası ve zararlarının gelişimi : Tarihi tekerrür.

1976 da Amerika´da yaşanan domuz gribi virüsundan dolayı, devlet propagandası altında 46 Milyon insana domuz gribi iğnesi (aşısı) vurulmuştur.

Bu aşıdan dolayı bir çok kişide, aşının yan etkiler, ağır hastalıklar görülmüştür. Özellikle felç ve ölümlere neden olmuştur.

Amerikan sağlık örgütü bazı gerçekleri karanlıkta bırakarak, domuz gribi aşısı bağlantılı olan bu yan etkileri yapılan aşıyla bağdaştırmak istememiştir.

Amerikan Sağlık Bakanlığı, tv ve medya aracılığı ile ünlüleri kullanarak domuz gribine karşı yapılan bu aşının, aşılanan kişiler tarafından çok iyi sonuçlar verdiğini ve faydalı olduğunu kanıtlamaya çalışsada, sonrasında bunun bir yalan olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu esnada devlet insanları aptal ve saf yerine koyarak halka daima yalan söylemiştir. Bazı güç ve etki sahibi kişiler, kendi güçlerini kontrol altında tutmak ve halka istediklerini yaptırabilmek için gücünü ispatlama gereği duymuştur.

CBS in 60 dakikalık kritik belgeseli 1976 da bir kez TV ekranlarında gösterilip, domuz gribinin yan etkileri ile ilgili belgeseli sonra arşivlerden kaybedilmiştir.

O zaman kullanılan aşı icin, hiçbir şekilde yan etkilerine karşı deney yapılmamıştır.. Yaklaşık 4000 kişi bu aşıdan dolayı zarar görmüş ve bundan dalayıda 300 kişide hayatını kaybetmiştir.

Bu durum nedeniyle devlete 3, 5 Milyar dolar değerinde davalar açılmıştır.

1976´da ilk kez, ansızın ölen bir askerin yapılan otopsisinden ortaya çıkan bu domuz gribi virüsü keşfedildiğinde, milyonlarca insan için aşılama kapmanyası düzenlenmiştir .

Ölen askerle birlikte olan 500 arkadaşında da daha sonra aynı virüs keşfedilmiştir, yanlız digerleri bu domuz gribini daha zararsız atlatmışlardır.

Bu aşılama kampanyasından dolayı 4000 Amerikalının neurolijik rahatsızlıkları olduğunu ve felç kaldığını biliyor musunuz?

Gülliane Barre Virüsünün bundan sorumlu olduğunu?

Bu yan etkilerden dolayı 16. Ekimde sayısı çok büyük olan aşızedelerden dolayı aşılamalar durdurulmuştur.

Durdurulana kadar da 40 milyon insana hiç faydası olmayan ve hiçbir işe yaramayan domuz gribi için aşı yapılmıştı bile.

300 kişinin öldügü kanıtlanmıştır. 4000 kişide yan etkilerinden dolayı felç olmuş Neurolojik hastalıklar kapmıştır. Aşızede olanlar Amerikan devletine tazminat davaları açmıştır.

Daha sonrada sorumlu kişiler, kimsenin aşı yaptırmayacağı kaygısıyla, yan etkilerini bile bile halka açıklamadığını itiraf etmiştir.

(Elimden geldiğince hata yapmamaya çalışarak {özet olarak } Türkçeleştirdim. Hatam olmuşsa bağışlayın lütfen.)

<ı>Guillain-Barré sendromu (GBS), çevresel sinir sisteminin edinilmiş bir bağışıklık kökenli yangısal bozukluğudur; merkezi sinir sistemi (beyin ve omurilik) etkilenmez. Bu hastalık için kullanılan diğer isimler şöyledir: akut enflamatuvar demiyelinize edici polinöropati, akut idiyopatik poliradikülonörit, akut idiyopatik polinörit, Fransız polyosu, Landry'nin yükselici felci.

<ı>GBS, akut immün polinöropatiler olarak adlandırılan bir sinir sistemi hastalık grubunun tipik örneğidir.

<ı>Genellikle simetrik ve bacaklardan başlayıp, yukarı doğru çıkan kas güçsüzlüğü, deride duyu bozuklukları ve kalp-damar sistemi, solunum sistemi, barsaklar ve mesane gibi iç organların işlev bozuklukları ile kendini gösteren bir hastalıktır; iyileşme oranı yüksektir

<ı>Sendromun temel patolojik özelliği, henüz nedeni bilinmeyen ivegen ve ilerleyici bir yangı nedeniyle, beyin sapı ve omurilikten çıkan çevresel sinirlerin çevresini saran ve yalıtım malzemesi işlevi gören miyelin kılıfın kaybıdır. Sendromun, aslında, bir otoimmün hastalık olduğu görüşü yaygındır: hasta kişinin bağışıklık sistemi, bir şekilde, miyelin sinir kılıflarına karşı savaşması için tetiklenmekte ve bu kılıfların yıkımına neden olan yangıyı başlatmaktadır. Bu görüşü destekleyen kimi gözlemler şunlardır:

<ı>* Vakaların yarısından fazlası, bakteriyel ya da viral bir enfeksiyonun hemen sonrasında bu sendroma tutulur.

<ı>* 1976 yılında, domuz kökenli grip aşısı ile aşılananlar arasından çok sayıda GBS vakası gelişmiştir.

<ı>Beyin sapı ve omurilikten çıkan ve hedef doku ve organlara (esasen kaslar, deri ve tüm iç organlar) yönelen çevresel sinirlerin çıktıkları noktaya en yakın kısımlarına sinir kökleri denir. Hepsinde olmasa da çoğu tipik GBS vakasında, bahsi geçen yangı bu sinir köklerinde başlar. Bu yüzden de hastalığa akut idiyopatik poliradikülonörit de denmektedir.

<ı>GBS'nin tipik bir örneği olduğu akut immün polinöropatilere bakıldığında, GBS'nun farklı varyantları olduğu görülebilir. Yakın tarihli araştırmalar miyelin kılıf yıkılmasının yaklaşık %80 hastada temel patolojik sorun olduğunu, geri kalan yaklaşık %20 hastada ise akson hasarının geliştiğini göstermiştir ki, klasik GBS'de esasen miyelin yıkımı görülür. Kafa sinirlerinin tutulumunun dikkati çektiği varyantlar da vardır ve bunların tipik bir örneği olarak, Miller-Fisher Sendromu gösterilebilir. (Vikipedia)

 
Toplam blog
: 50
: 901
Kayıt tarihi
: 06.10.08
 
 

    ..