Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '12

 
Kategori
Müzik
 

"Rock müziğin delikanlı ruhları"

‘’Hayata bir adım daha atmalı heyecanla’’ adlı yazımda hatırlarsınız daha önce de bahsetmiştim.

( http://tayfunlubeten.blogspot.com/2012/11/hayata-bir-adm-daha-heyecanla.html ) Cenk Eroğlu ve grubu yaptığı müzikle bizi oradan oraya savurmuştu.

 

Bu sefer de değerli müzisyen arkadaşım, Tunca Ünder vesilesiyle tanıştığım Cenk Eroğlu’nun dün gece

27 /12 / 2012 saat 00:00 ‘da Kadiköy Shaft’ta olan konseri kaçmazdı, orada olmalıydık!

İstanbul Devlet Konservatuarı öğrencisi sevgili; Cihan Ayhan ve yabancı dil uzmanı, müzisyen; Kaan Yüzbaşıoğlu ve Tunca Ünder dostlarım ile orada yerimizi aldık, tahminimce birçok müzisyen arkadaşım ve müzikseverler ( daha doğru olacak ; “ROCK” müziği severler) orada olacaktı,

 

Performans başlamadan “Cem Köksal’’, “Çağatay Ateş”, Cingi grubunun solisti ve temel taşı “Selçuk Sami Cingi” gibi önemli isimlerle, sohbet imkânı da yarattım kendime ayrıca internet ortamının ünlü gitar eğitmeni ,gitarist “Selim Işık” ta oradaydı; esprili kısa bir sohbetimiz de oldu.

 

Playlist; Güzel bir anın habercisiydi. Ruh halimizi adeta kıvama getirmek için derinden çalıyordu. Mekân kalabalıktı, sohbet fazla ilerlemeden Cenk ağabey sahneye çıktığında, sessizce bir bekleyiş sardı ortamı. Kendine has üslubu ve mükemmel performansı ile (aynı Taksim Pikap’ta olan) her zamanki gibi karşı karşıyaydık. Sound hiçbir şekilde rahatsız etmiyordu. (Cenk Eroğlu ve grubunun sound’u ayrıca Shaft bbar’ın tonmaister’ı Serdar Kadakal ‘ın emek vererek, yarattıkları “Derin ama bir o kadar da Parlak ” sesler dinlemeye değerdi) .

Değerli insan ‘’Hakan Özhendekçi’’ (solo ve ritim gitar) ile Cenk abi’nin solo atışmaları, andaki ruh halleri nadir yakalanacak anlardan biriydi . Eğer gitar solosu dinlemek ve gerçek Rock müziğin delikanlı ruhunu yakalamak istiyorsanız; burada bulunmalısınız!

 

Meraklısı, programı: http://www.shaftclub.com/ bu linkten takip edebilir. Artık 15 günde bir Shaft Sahnesi’nde yer alacaklar. Çaldıkları repertuar da neler olacağı sürpriz. Ama, ara ara değişecek; bunu biliyorum! Şüphesiz; Kült isimler ve parçalar olacak. Şarkı seçiminde ve yorumlama da Cenk ağabey ve grubu kuşkusuz ,harikalar.

 

Bu arada grupta yer alan diğer önemli isimler ise Solist “Bülent Çallı”( hasta olduğunu söylemesine rağmen çok iyi bir performans sergileyen) , Davul’da (şahane yetenek) “Cengiz Tural”, Bas Gitar’da ( yaptıkları müziğin ahenk içinde giderek yol almasını sağlayan) “Bülent Sezgin” .

 

Siz de kanınızda Rock Müziğin ruhunu taşıyorsanız buyurun izlemeye.

 
Toplam blog
: 46
: 193
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1982 yılı İstanbul doğumluyum. ilk öğrenimi'mi İstanbul'da tamamladım. 2008 yılında Yıldız Teknik..