Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

"Suyu akışına bırakalım"

"Suyu akışına bırakalım"
 

Bazı zamanlar kafamızı kendimiz karmakarışık hale getiririz. Sonrasında da güya çok iş yaptığımızı zannederiz. Oysa tam tersi hiçbir iş yapılmayan durgun bir gündür o gün. Bazı zamanlar kafamıza tarifi olmayan bir sorunun takıldığı anlardır. Ya onu büyük bir telaş içerisinde çözme yoluna gideriz ya da kafamızı sürekli meşgul ederken başka işle verimsiz bir şekilde ilgileniriz. Her iki durumda da kafamız karışıktır, karışık olmaya da devam edecektir. Yapılması gereken öncelikler karşısında eğer verim almak istiyorsak; telaşı bırakmamız gerekiyor.

Herşeyin başı sakinlik ve durgunluktur. Kafanızın karışık olduğunuzu hissettiğiniz ve neyin önemli neyin önemsiz olduğunu kestiremediğiniz anlarda problemin üzerine ısrarla çözüm için gidilmemesi gerekiyor kanımca. Çünkü böyle anlar “suyu akışına bırak” denilen anlardır. Sorunun çözümü için beklediğiniz günlerde şartlar onu en kolay yönlerle ve çözümüyle gözünüzün önüne getirecektir. Hiç abartmıyorum, bazen de sorunu çözülmüş halde bulur ve şaşırırsınız. Yeter ki telaş etmeyin ve sakin, dingin olun. Yaşamınızdaki telaşın en büyüğü gelecekteki sahip olmak istediğiniz hedeflerdir. Bu telaş farkında olmadan zamanla kişiyi ihtirasa da sürükleyip altında da ezebilir; ve siz mutluluğun ne olduğuna yalancılaşırsınız. Zira sürekli gelecekteki sahip olmak istediğiniz şeylere odaklanırsınız. Oysa hemen yanı başınızda öyle güzel sahip olduğunuz şeyler vardır ki, bunun farkına varamazsınız. Hele ki başka birileriyle kendinizi kıyaslamanız var ya… İşte bu tehlikenin en büyüğüdür. Bir insan sizden bir üst seviyede olabilir. Ama unutmayın ki siz de birilerine göre bir üst seviyedesinizdir.

Kimin daha mutlu ve huzurlu olacağını hayattan daha fazla lezzet alacağını kimse bilemez… Bu tamamen kişinin kendisine bağlıdır. 

 
Toplam blog
: 45
: 271
Kayıt tarihi
: 28.09.11
 
 

İktisat fakültesi mezunuyum.1995 den beri Kuşadası'nda çeşitli yerel gazetelerinde deneme, makale..