Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

"Yalan söyleyen..."

"Yalan söyleyen..."
 

Çocukluğumuzda en çok kullandığımız kelimelerdendir...
 
"Yalan söyleyen..."
 
Cümlenin gerisi, adamına göre değişir.
 
Yazılı açıklamasında "...herhangi bir siyasi partiye ve harekete karşı destek amaçlı olmadığını..." söyleyen ve Barzani ile beraber Diyarbakır'a gelecek olan Şivan Perver isimli kişi; "Cumartesi günü (bugün) Irak Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı sayın Mesud Barzani'nin Diyarbakır'a kadim ismi ile Amed'e yapacağı iki günlük ziyaretine ricası ve isteği üzerine katılma kararını vermiş bulunmaktayım." ifadesini kullanıyor.
 
Çocukluğumuzda; inanmadığımız söylemlere karşı söylediğimiz o cümleyi tekrarlayayım...
 
"Yalan söyleyen..."
 
Cümlenin gerisini, siz istediğiniz gibi getirin gari...
 
Bu efendi sözlerine devamla; "Hasretim; sadece iki günlüğüne Amed kentini ziyaret etmekle bitmez, özlemim cenazesine dahi gidemediğim annemin mezarını ziyaret etmek, aile ve dostlarımla hasret gidermek, vatanımın en ücra köşesine kadar gidip bütün halkımla kucaklaşmaktır."
 
Biz bu ağızları biliriz...
 
Dürüst olun, açık gelin... Bu söylemler, PKK ağzı söylemlerdir. Sen her cümlenin içinde Diyarbakır'ı "Amed" diye anacaksın, ondan sonra da barıştan, birlikte söz edeceksin...
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendisine verdiği nüfus cüzdanındaki adı ile İsmail Aygün, bugüne kadar yaptığı müziğini "Kürt" kimliği uğruna yaptığını biliyoruz, "Şivan Perwer" kimliğini kullanarak yurt dışında da amacına uygun çalışmalar yaptı.
 
Şimdi amacı, ya da AKP iktidarının çabaları ile amacı, Türkiye'de "Kürt" kimliğini öne çıkararak "Kürt propagandası" yapmaktır.
 
Bugüne kadar ülke dışında, müzik ile birlikte propaganda çalışmalarını sürdüren İsmail Aygün veya Şivan Perver, bundan sonra ülkede eğer müzik çalışması yapacak ise ve buna da AKP iktidarı şu veya bu nedenle izin verecekse... 
 
Ve bunun adına "Açılım" denecekse...
 
Soruyorum...
 
"Yalan söyleyen..."
 
16 KASIM 2013
İBRAHİM PEKBAY
 
 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..