Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

"Yargıyı hızlandıracağız"

"Yargıyı hızlandıracağız"
 

Dün Adalet Bakanının gazetelerde demeci vardı.

"Yargıyı Hızlandıracağız" diyordu demeçte.

Bu gerçekten toplumun büyük bir umutla beklediği bir konu.

Yargı çağdaş dünyadaki gibi bizde de hızlı işlemeli.

Davalar yıllarca sürmemeli. Adalet hakkaniyetle dağıtılmalı.

Bence ülkemizin en öncelikli konularından biri budur ve buna artık güzel bir çözüm bulunmalıdır.

Dün çıkan haberlerde Yargıtay'ın imkanlarının geliştirilidği, daha çağdaş bir ortamda çalışma imkanı sunulduğu yazıyordu. Gerçekten bu çok sevindirici. Adalet dağıtacak kişilerin iş ortamı daha rahat olmalı. Adalet dağıtacak kişilerin imkanları daha iyi olmalı.

'Yargıyı hızlandıracağız'

Hükümet'ten yeni paket

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yargı işlemlerinin hızlandırılmasına ilişkin yeni çalışmaları içeren son paketi değerlendirirken, "Bakanlar Kurulunda sunum yaptık. Kısa süre içerisinde
parlamentoya sevk edeceğiz. Çok önemli düzenlemeler o paket içerisinde gelecek"
dedi.

Ergin, TBMM Adalet Komisyonu toplantısına girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Ergin, bir gazetecinin, "yargının hızlandırılması için paketiniz vardı. Ne aşamada?" sorusu üzerine, "Son Bakanlar Kurulunda sunum yaptık. Kısa süre içerisinde parlamentoya sevk edeceğiz. Çok önemli düzenlemeler o paket içerisinde gelecek" diye konuştu.

Yeni çalışmanın üçüncü paket olduğunu anımsatan Ergin, şöyle devam etti:

"Bu devreye girdiğinde mevcut durum daha da iyileşecek, daha da hızlanacak. Şu anda zaten ilk iki paket sonucunda ortaya çıkan durum; önemli ölçüde özellikle yüksek yargıda hızlanma sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

Bunların yargının tümünü kapsayacak şekilde ortaya çıkması, bu üçüncü paket ve bunu devam ettireceğimiz adımlarla da sağlanacak. Amacımız, makul süre içerisinde
dosyaların, uyuşmazlıkların karara bağlanmasıdır."

"Alternatif uyuşmazlık çözüm yolları

Ergin, bir başka soru üzerine, "Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Yasa Tasarısı"nın amacının, dosya azaltmak olmadığını vurguladı.

Alternatif uyuşmazlık çözüm yollarının gelişmiş demokrasilerde önemli bir araç olduğuna dikkati çeken Ergin, "Türkiye'de maalesef bugüne kadar bu yöntem çok yaygın kullanılamadı. Alternatif uyuşmazlık çözüm yollarıyla uzlaşarak bulunacak çözümler, tarafların sosyal ve ekonomik ilişkilerini devam ettirme imkanların da beraberinde getirecek" diye konuştu.

Mahkemelerde biten davaların bir kazanını bir de kaybedeni olduğuna dikkati çeken Ergin, "Oysa bu yöntemlerde kaybeden olmaz, herkes kazanır. O açıdan evvel emirde vatandaşlarımızın daha uzlaşmacı, müzakereye dayalı bir yöntemle uyuşmazlıklarını, sıkıntılarını çözebilmeleri, Türkiye'nin gelişmişlik endeksi açısından da katkı sunacaktır diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"Yarın Cumhurbaşkanı seçim kanunu komisyonda görüşülecek nasıl bir yöntem izlenecek?" sorusunu ise "Tasarımız komisyondadır. Bundan sonra tasarruf komisyona aittir. Benim komisyonun yerine görüş beyan etmem doğru olmaz. Komisyon başkan ve üyelerinin izleyeceği yöntem belirleyecektir. Biz hükümet tarafı olarak kendi görüşlerimizi ifade edeceğiz orada" şeklinde yanıtladı.

http://haber.gazetevatan.com/yargiyi-hizlandiracagiz/421873/9/mansetyan

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..