Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '12

 
Kategori
Sivil Toplum
 

"Yeni Anayasa'ya Genç Bakışı" forumu

"Yeni Anayasa'ya Genç Bakışı" forumu
 

Yeni Anayasa'ya Genç Bakışı: Gençler, geleceğine sahip çıktı!.


SİVİL ANAYASA PLATFORMU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR…

YENİ ANAYASA’YA GENÇ BAKIŞ  FORUMU 4 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Memur-Der’in öncülüğünde belli bir proje çerçevesinde sürdürülen “Yeni Anayasa’ya Bakış” forumlarının ikincisi, “Yeni Anayasa’ya Genç Bakışı” Forumu, 4 Ağustos 2012 tarihinde Çankırılılar Dernekler Federasyonu toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Programı, Memur-Der’in Projeler Genel Koordinatörü  Ranâ İSLAM DEĞİRMENCİ bütün konuşmacı ve katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek açtı. Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından selamlaşma konuşmalarına geçildi. Selamlaşma konuşmalarının ilk ikisini sırasıyla, forumun ev sahipliğini üstlendikleri için Çankırılı Kadınlar Derneği Başk. Nermin AYDINLI ile Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Şerafettin ÇAKIR yaptılar. AYDINLI ve ÇAKIR, gençlerin katılımı ile gerçekleştirilen forumun yararlı geçmesi dileğinde bulundular.

Ardından, Sivil Anayasa Platformu Sözcüsü ve Memur-Der Federasyonu Genel Başkanı Sayın Cengiz ÖZBAY konuşmalarını gerçekleştirdiler.  ÖZBAY konuşmalarında SİVİL ANAYASA PLATFORMU’nun bugüne kadar  YENİ ANAYASA ile ilgili yaptığı çalışmalar ve bundan sonra bu konuda yapılacaklar hakkında bilgi verdi; “Yeni Anayasa’ya Genç Bakışı” forumunun önemi üzerinde durdu. Forumun başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Foruma geçilmeden önce, Sayın Cengiz ÖZBAY forum konuşmacılarına ve forum organizasyonunda görev alanlara teşekkür etti. Anayasa Forumlarına destek veren  Anayasa Hukukçusu, RTÜK Üyesi Prof.Dr. Hasan Tahsin FENDOĞLU ile Genç Bakış Forumuna büyük destekte bulunan Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkan Yardımcısı  Mehmet ÖZCAN’a ayrıca teşekkürlerini bildirdi. Konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Açış konuşmalarının ardından Gençlik Forumu çalışmalarına geçildi. Forumun moderatörlüğünü üstlenen Rana İSLAM DEĞİRMENCİ Memur-Der’in   Yeni Anayasa ile ilgili oluşturduğu ana proje kapsamında düzenlediği forumların neler olduğunu, forumlarda Yeni Anayasa’yı hangi konu başlıklarında ele aldıklarını ve forumun işleyişini katılımcılara aktardı. Konuşmacılara söz vermeden önce de, “Ana Dilde Eğitim” konusuna bir dilci, bir Edebiyat Öğretmeni olarak hassasiyetinin bulunduğunu ve hem Anayasa’da kullanılan dilin, hem de ülkenin tamamında konuşulması, yazılması gereken dilin “Yaşayan Türkçe” olmasının önemini dile getirdi. Fakat, bunun yanında, herkesin Türkçe’nin resmî dil olması birlikteliğinde uzlaşması dışında, kendi ana dilini öğrenme ve konuşma hakkının bulunduğunu  vurguladı.

“Yeni Anayasa’ya Genç Bakışı” forumuna Memur-Der Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mükremin YILDIRIM, İstanbul’dan katılan Milli Türk Talebe Birliği Temsilcisi Rıdvan KOÇAK, İzmir’den katılan Dokuz Eylül Gençlik Derneği Temsilcisi Fatih Selim KESKİN Yeni Anayasa’ya Bakış Forumları çerçevesinde ele alınan  beş ana konuda önemli görüşleri içeren konuşmaları ile büyük katkıda bulundular. Forumda, özellikle, genç konuşmacıların büyük bir ön hazırlık içinde oldukları ve heyecanları dikkatlerden kaçmadı.

Konuşmaların ardından forumun soru-cevap kısmına geçildi. Soru-cevap kısmının bitiminden sonra tekrar söz alan Sivil Anayasa Platformu Sözcüsü Cengiz ÖZBAY, forumun çok verimli geçtiğini dile getirirken, özellikle İstanbul ve İzmir’den gelen konuşmacılara, organizasyona destek veren tüm gençlere ve ev sahipliği yapan Çankırılı Dernekler Federasyonuna teşekkür etti. Forum sonunda katılımcılara Katılım Belgeleri sunuldu; tüm görevliler ve konuşmacılarla birlikte, günün ansına bir hatıra fotoğrafı çekildi.

Rana İSLÂM DEĞİRMENCİ ve Nermin AYDINLI tarafından organize edilen forumda; forum raporunu ODTÜ öğrencisi Filiz YAŞAR, Gazi Üniversitesi öğrencisi Mehmet Uğur BİLGİLİ tutarken, teşrifatta ve fotoğrafların çekilmesinde Muhammet Cahit BEKÇİ ve  Özge BAŞ isimli gençler görev aldılar.

Memur-Der Federasyonu öncülüğünde Sivil Anayasa Platformunun hazırladığı beş forumdan ikincisi olan “Yeni Anayasa’ya Genç Bakışı” adlı forumun sonuç raporu ileriki günlerde Memur-Der tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ranâ İSLÂM DEĞİRMENCİ

 
Toplam blog
: 191
: 769
Kayıt tarihi
: 21.07.09
 
 

“Yazı yazmak” bir Yürek Yolculuğudur. Okumak ve yazmak bana Edebiyat alanının kapılarını açtı… Ed..