Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '07

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

1 cebin nesi var, 2 cebin sesi var!

1 cebin nesi var, 2 cebin sesi var!
 

Son zamanlarda operatörler arası rekabet ve cep telefonu modellerinin bolca çeşidi olmasındandır sanırım, artık bir cep telefonu bile yetmemeye başladı insanlara. (Bkz:ben)

Sabit yıllardır kullandığımız cep telefonumuz ve hattımızın yanında artık bilmem kaç dakikası bilmem kaç kontör'e konuştuğumuz bir diğer hat ve telefon eklendi artık cebimize. Birinden aranıyor, bir diğerinden arıyor olduk. Kullandığımız numaranın yıllanmış olması ve çevremizde görüştüklerimizin de bizim gibi bir kaç hatlılar kervanında oluşundan, artık bir cep telefonu ve bir numara az gelir oldu.

Bunun olması doğal mı? Bence doğal. Çok sevdiğim bir arkadaşım yada bir yakınımın operatörü farklı diye onunla telefon konuşmalarımı kısa tutmaktan yada hatta onu hiç aramamaktansa farklı operatörlerde ki yakınları aramak için 2. bir telefon ihtiyacına giriyorum. Bunun olması bir yandan iyi bir yandanda kötü.

İyi tarafı şu ; istediğim zaman istediğim kadar konuşabiliyor ve ekonomime daha doğrusu aylık fatura/kontör harcamama katkıda bulunuyorum. Bir telefonun şarjı bittiğinde diğer telefona hattı takarak önemli bir durumda çaresiz kalmıyorum buda bir iyi tarafı.

Kötü tarafı ise şu ; aslında normalde ayda 100 kontör ile idare edebilecekken diğer hattın kapanmaması içinde kontör yüklemek gerekiyor. Yani ayda 100 yerine 200 kontör almak zorunda kalınıyor. Ama bu duruma ayda 100 kontör aldığımızda zaten görüşmemiz gereken farklı operatörlerde ki yakınları aramamız durumunda zaten o 100 kontör hiç yetmiyeceğinden bir ikinci 100 kontör de almamız gerekeceğinden aslında biraz eşit oluyor durumlar. Bir diğer kötü durumu da bir ortama girildiğinde görgüsüzmüşcesine iki telefon birden taşımak. . .

Ama aslına baktığımızda 2 telefonun olması bu operatör çekişmelerinden dolayı çokta mantıksız değil. Umarız birgün tek operatör gerçek fiyatlar olur. Herkes herkesle aynı hatları kullanarak aynı fiyatlarla konuşur. . . Bu kadar çekişme cebe zarar oluyor bir yerden sonra. . .

 
Toplam blog
: 34
: 984
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Yoktur hakkımızda söylenecek söz... Hakkımız da yoktur, hakkımızda birşey söylemeye zaten... Bir eli..