Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

1 Haziran Cuma

1 Haziran Cuma
 

Genelkurmay Başkanı Sayın Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın İstanbul Harp Akademileri’nde yaptığı konuşmada, Kuzey Irak’a harekâtı gerekli gördüklerini, 12 Nisan’da bu görüşlerini beyan ettiklerini, Askerin göreve hazır olduğunu, hükümetin kendisine yazılı emir vermesi ve politik makam olarak hedefi belirlemesi gerektiğini söyledi.

PAŞA HEDEF İSTEDİ (Akşam). Hükümet yazılı emir versin. İçeri girsek tek hedef PKK mı? Barzani’ye de bir şey yapacak mıyız?

YALNIZ PKK DEĞİL, BARZANİ İLE ABD DE VAR (Hürriyet). Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt Kuzey Irak’ta sadece PKK’yla mı uğraşacağız, yoksa Barzani ile de bir şeyler olacak mı? Bir de ortada ABD var.

ASKER: BİZ HAZIRIZ (Posta). Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, İstanbul Harp Akademileri’nde, Kuzey Irak’a harekatı gerekli gördüğümüzü 12 Nisan’da söyledim, biz asker olarak hazırız, hedefleri politik makamlar belirleyecek, dedi.

DEVLETİN TEPESİNDE SAĞIRLAR DİYALOĞU (Radikal). Büyükanıt’ın sınırötesi operasyon konusunda dün verdiği demeç iktidar ve asker arasındaki iletişimsizliği gösterdi.

İŞTE O FOTOĞRAF (Takvim). Büyükanıt sınırötesi operasyon için biz hazırız, politik makam hedef belirlesin, çünkü orada PKK var, Barzani var, ABD var, dedi.

SÖYLEYECEKLERİMİZİ 12 NİSAN’DA SÖYLEDİK (Tercüman). Org. Büyükanıt harekat talebi gelmedi diyen başbakana cevap verdi. 12 Nisanda sözlü söyledik, yazılı talep veremem. Karar siyasi otoritenin.

BARZANİ DE HEDEFTE (Türkiye). Genelkurmay başkanı bu sefer net konuştu. Kuzey Irak’ta PKK ile birlikte Barzani de var. Hükümet hedef göstersin, biz hazırız.

Polis kapkaç ve benzeri sokak olaylarına karşı yeni tedbir aldı. Sokakta seyyar satıcı ve benzeri tiplerde özel eğitim görmüş polisler görev alacak ve olaylara anında müdahale edilecek. Kısa zamanda etkili olacak bir yöntem gibi görünüyor.

ÇİÇEKÇİ KIZ, BİLETÇİ GENÇ, ASLINDA ÖZEL KAPKAÇ TİMİ (Akşam). Seyyar sokak satıcısından alkolik şarapçıya kadar çeşitli kılıklardaki polisler halkın arasında görev yapacak.

KAPKAÇA KARŞI GUİLLANİ MODELİ (Yeni Şafak). Emniyet kapkaç ve hırsızlığa anında müdahale için NewYork eski Belediye Başkanı Guillani gibi seyyar satıcı timleri oluşturdu. Polisler rolleri için eğitim aldılar.

Dünkü gazetelerin manşetlerinde yer alan lisede namaz haberi değişik kesimlerden değişik tepkiler gördü. İslam’ın beş şartından biri olarak bilinen ve Türkiye’de milyonlarca insan tarafından kılınan namazın, gizlice işlenen yüz kızartıcı bir suçmuş gibi teşhir edilmesinin yanlışlığı üzerinde de duruldu.

Bence daha vahimi bunun bir komplo olması ihtimali. Artık bu tür basitliklerle toplum içinde insanları ayrıştırmak ve birbirine düşürmek, gerçekten son derece basit ve ilkel bir yöntem. Birbirimize karşı daha saygılı olabilmenin yollarını arayıp bulmalıyız diye düşünüyorum.

NAMAZ KOMPLOSU (Bugün). İstanbul Bağcılar Lisesi’nde bir öğretmenin ders saatinde öğrencilere toplu namaz kıldırdığı iddiası düzmece çıktı.

NAMAZ DÜŞMANLIĞINA TEPKİ (Zaman). Dokuz gazete ve bazı kanallarda aynı tarzda verilen haber kamuoyunu ayağa kaldırdı. Namaz kılan öğrencilerin suçlu gibi gösterilmesi tepki çekerken, medyaya da önemli bir uyarı yapıldı. Namaz dinin beş esasından biridir. Ona düşmanlık infiale yol açar.

Diğer gazete manşetleri de şöyle:

AYŞE FİRARDA(Bugün). Ankara’daki kalleş saldırıda canlı bombanın yalnız olmadığı ortaya çıktı. Yaralı kaldırıldığı hastanede adının ayşe olduğunu söyleyen kadın kayıplara karıştı.

KARANLIK SAVAŞ (Cumhuriyet). Genelkurmay Başkanı soğuk savaş dönemindeki tehdit algılamalarının değiştiğini vurgulayarak yeni saldırı yollarını tanımladı, teröre destek veren müttefikleri eleştirdi.

AHTAPOT BARZANİ (Güneş). Ekmek yediği eli ısırmaya kalkışan Peşmergebaşının AKP içinde yuvalanmış 60 destekçi milletvekili ile Türkiye’de kurulu 180 şirketinin olduğu ortaya çıktı.

YÜK İRAN’DAN, İŞTE BELGESİ (Hürriyet). Bingöl’de PKK’nın bombasıyla raydan çıkan trendeki silahları gizlemek için kullanılan konşimentoyu Hürriyet ele geçirdi.

TÜRKİYE 2 HIRVATİSTAN 6 (Milliyet). AB ile müzakerelere Türkiye ile aynı gün başlayan Hırvatistan 6 başlık açtı, 6’sı yolda. Buna rağmen Hırvatlar yavaş gidiyoruz, diyor.

CİM-BOM’A KÖTÜ HABER (Sabah). TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe için umutsuz konuştu. Maliyet çok yüksek, bu şartlar altında stadı inşa edemeyiz.

VE ARTIK HALK SEÇECEK (Star). Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa paketi 370 oyla Meclis’te kabul edildi. Cumhurbaşkanı Sezer ya onaylayacak, ya da referanduma götürecek.

YÖK PSİKOLOJİK SAVAŞ MERKEZİ (Star). Yüksek Öğretim kurulu internet sitesinde Psikolojik harekat birimi kurduğunu itiraf etti. Cumhuriyet mitinglerini YÖK mü düzenledi sorusunu akla getiren birimin ilgili makamlara rapor verdiği açıklandı.

ÖĞRETMEN AĞLIYOR (Tercüman). Ata’nın gözbebeği eğitim ordusunu 5 yılda ele güne avuç açar hali getirdiler.

DP’DE CEM UZAN KORKUSU (Tercüman). DP’nin İstanbul gecesine vekil adaylarının dilinden düşürmediği GP damgasını vurdu.

REFERANDUM ÇALIMI (Vatan). AKP Sezer’in veto ettiği Anayasa paketini geçirmek için ANAP’a referandumu erkene almama sözü verdi. Paket 370 oyla kabul edildi. Erdoğan akşam referandumu öne çekebiliriz, önemli olan milletin önünü açmaktır dedi.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..