Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

10 Haziran Pazar

10 Haziran Pazar
 

Siirt’te şehit olan askerlerimizin cenaze töreninin yapıldığı dün, Genelkurmay’ın çağrısı üzerine Şırnak’ta terörü lanetleyen büyük bir gösteri vardı. Ancak bu gösteriden birkaç saat sonra bir yarbay ve bir binbaşının da aralarında bulunduğu 3 askerimizin daha şehit olduğu haberi alınınca, bugünkü gazetelerin neredeyse bütün manşetleri bu konuya ayrıldı.

Sadece manşetler değil, bazı küçük trajlı gazeteler bütün sayfalarını bu konuya ayırdılar. Yani bugün gazetelere baktığımızda gördüğümüz resim hiç de iç açıcı değildi. Gerçekten çok kötü bir gün geçirmiştik.

Çaresizliğin pençesinde kıvranmak, çözüm bulmayı daha da zorlaştırır. Duygu yüklü bir kafayla problemlere akılcı çareler bulmak kolay olmaz. Hislerimize hakim olup, acılarımızı kalbimize gömüp, mantıklı, akılcı ve diplomatik bir çözüm yolu bulmalıyız.

Şiddete şiddetle karşılık, öfkeyi dindiren, kızgınlıkları soğutan bir çözümmüş gibi görünse de, ne geleceğe yönelik sürekli barışın sağlanması, ne de yapılan eylemin insan onuruna yakışması açısından bir fayda sağlamaz.

Milletçe el ele vererek siyasi kırgınlıklar, küslükler ve görüş ayrılığını bir kenara bırakarak bu konuda tek bir vücut haline gelmeyi bilmeliyiz. Aksi takdirde hepimiz bundan çok büyük zararlar görürüz.

ŞIRNAK REFLEKSİ (Akşam). Genelkurmay’ın "teröre karşı kitlesel karşı koyma refleksini harekete getirin" çağrısına en anlamlı yanıt Şırnak’tan geldi. Terörün en çok yıprattığı kent yeter diye sokağa döküldü.

KAHPE TUZAK (Akşam). Binlerce vatandaşın Şırnak’ta sokaklara dökülerek terörü lanetlemesinin ardından sadece birkaç saat sonra PKK’lı teröristler yine haince saldırdı. Bir yarbay, bir binbaşı ve bir erimizi kaybettik.

ŞEHİTLERİN ACISI PAŞAYI AĞLATTI (Akşam). Kocatepe Camii'nde yapılan cenaze töreninde bakan Gül protesto edildi. Alkışlanan Büyükanıt ise duygulanıp ağladı.

YİNE MAYIN YİNE ŞEHİT (Bugün). Daha Tunceli’deki 7 şehidin acısı yüreğimizdeyken Siirt’teki dört şehide gözyaşı dinmemişken, dün de Şırnak’ta 3 şehit verdik.

ÖFKE VE HÜZÜN (Bugün). Kocatepe Camii’ndeki cenaze törenine katılan komutanlar alkışlandı. Bir grup bakanları protesto etti. Şehidin dedesi şehidimin kanı yerde kalmasın, vatan bölünmesin deyince Büyükanıt Paşa gözyaşlarını tutamadı.

ŞEHİTLERİ İSTİSMAR ETMEYİN (Bugün). Başbakan Amasya’dan net konuştu. Terör partiler üstüdür. Hatayı canla ödüyoruz. Mesele istismara gelmez.

ŞEHİTSİZ GÜN YOK (Cumhuriyet). Bir yarbay, bir binbaşı ve bir er Şırnak’taki mayın saldırısında yaşamını yitirdi.

CENAZEDE HÜKÜMETE PROTESTO (Cumhuriyet). Siirt’te şehit olan 4 askerden Kadir yalçın’ın Ankara’daki cenaze törenine katılan yurttaşlar Genelkurmay başkanı Büyükanıt’ı alkışlarken hükümeti protesto etti.

BAŞBAKAN KAÇIYOR (Güneş). Türkiye dün 4 şehidini daha uğurladı. Erdoğan Amasya’da açılış yaptı. CHP’li Sevigen bu tutumu, başbakanın boynu bükük, halktan kaçıyor diye eleştirdi.

PAŞA AĞLADI GÜL YUHALANDI (Güneş). Kocatepe Camii’ndeki cenaze namazında Büyükanıt paşa şehit dedesi Hasan Alkoç’a taziyelerini sunarken gözyaşlarına hakim olamadı. Abdullah Gül ise yuhalanarak protesto edildi.

BİR YARBAY, BİR BİNBAŞI VE ER ŞEHİT (Hürriyet). PKK’lı hainler Şırnak’ta yine kalleşçe saldırdı. İkisi subay 3 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı.

2 SUBAY 1 ER ŞEHİT (Milliyet). PKK hain hususunu bu kez Şırnak’ta kurdu. Yola önceden döşenen mayının askeri araçlar geçerken patlatılması sonucu bir yarbay, bir binbaşı ve bir er şehit oldu, beş er yaralandı.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI (Posta). Terör örgütü PKK’nın kalleş tuzağı yine yüreğimizi yaktı. Şırnak’ta askeri aracın geçtiği yola teröristlerin döşediği uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 1 yarbay, bir binbaşı ve bir er şehit oldu.

HALK HAREKETİ (Posta). Genelkurmay’ın teröre karşı milletin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesini bekliyoruz şeklindeki açıklamasının ardından dün halk harekete geçti. Şehitlerin cenazeleri mitinge dönüştü. Şırnak ve Diyarbakır’daki mitinglerde teröre lanet yağdı.

BİR YARBAY BİR BİNBAŞI ŞEHİT (Radikal). PKK’nın Şırnak’taki saldırısında ikisi subay uç asker şehit oldu.

HASAN DEDENİN ACISI (Radikal). Ankara’da şehit torununa zor veda Türkiye’yi ağlattı. Türkiye dört şehidini daha hüzünle uğurladı. Ankara’daki törende hem gözyaşı hem de hükümete protesto vardı.

EMEKÇİLER DE KAYGILI (Radikal). TÜSİAD’dan sonra işçi örgütleri de çağrı yaptı. Ayırımı körüklemeyin.

TERÖRE LANET (Sabah). Türkiye dün terörü lanetleyip şehitlerini uğurlarken Şırnak’tan gelen acı haberle sarsıldı. 1 yarbay bir binbaşı ve bir er şehit oldu.

GECE BİLDİRİ GÜNDÜZ DÜZELTME (Star). Teröre karşı kitlesel refleks isteyen TSK, Perinçek ve Ulusalcılar bildiriyi sahiplenince hiçbir mitingle ilgimiz yok dedi.

BİRLİĞİNİN BAŞINDA ŞEHİT OLDU (Star). Teröristler askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayını patlattı. Bir yarbay bir binbaşı ve bir onbaşı şehit oldu.

SESSİZ ÖFKE (Takvim). Şehit cenazeleri teröre lanet mitingine döndü. Tepki tekti. Artık yeter!

BU VATANA HEPİMİZ ŞEHİDİZ (Tercüman). Türk askerini ve milliyetçileri suçlayan şerefsizler, nerdesiniz? Onlar yatmadı siz yatıyorsunuz.

BARDAK TAŞTI (Tercüman). Haziran saat 19.00. Bir yarbay, bir binbaşı ve bir er hain saldırıda şehit.

ACI VE GÖZYAŞI (Türkiye). Siirt’te mayın patlaması sonucu şehit düşen dört evladımızı daha yüreğimiz yanarak toprağa verdik.

GÜNEYDOĞUDA PKK’YA ÖFKE (Türkiye). Şırnak ve Siirt’te terörü telin mitingine katılan binlerce işi PKK’ya lanet yağdırdı.

HESABI SORULUR (Türkiye). Erdoğan’dan Barzani’ye net mesaj Bu topraklarda ameliyata kalkışma!

MAYIN TUZAĞI (Vatan). Türkiye dün bir kez daha şehit acısıyla sarsıldı. Şırnak Güçlükonak’ta uzaktan kumandalı mayın patladı. İkisi subay 3 askerimiz şehit beş askerimiz de yaralı.

AMELİYAT İSTEYENLERE HESABI SORULACAK (Yeni Şafak). Başbakan Erdoğan teröre karşı atılması gereken adımların atıldığını vurgulayarak kim bu topratlarda ameliyat yapma cüretkârlığına girerse bu millet tüm kurumlarıyla hesabını sorar dedi.

ŞIRNAK’TA YİNE ALÇAK PUSU: 3 ŞEHİT (Yeni Şafak). Siirt’teki şehitlerimizin toprağa verildiği gün bir hain saldırı haberi de Şırnak’tan geldi. 3 şehit, 6 ağır yaralı.

Bir yıl boyunca cumhurbaşkanlığı seçimiyle yattık, cumhurbaşkanlığı seçimiyle kalktık. Derken bir kriz çıktı seçim telaşına düştük. Bir iki aydır da böyle uğraşıyoruz derken terör birden bire alçak yüzünü gösterip hayatımızı zehir etti. Her gün cenaze törenlerinde kendimizi bulduk.

Oysa hayat her şeye rağmen devam ediyor. Milletler ve devletler daha uzun süreli yaşama sahip olan ve bu çerçevede ihtiyaçları ele alınması gereken kurumlardır. Güçlü bir ülke özlemini çekiyorsak, bunun gereklerini yerine getirmek zorundayız. Günlük rutin işlerin peşinde koşmakla bu amacımıza ulaşamayız.

Gazetelerde farklı bir manşet görünce uykudan uyanır gibi bir duygu hissettim. Dünya ile irtibatı koparmanın bir anlamı yok. Sorunlarımızı doğru yöntemle çözmemiş için de yerimizi, konumumuz, yapmamız gereken şeyleri takip etmek zorundayız.

Şimdi diğer manşetlere bir göz atalım:

SİLİN BU BORCU (Bugün). Eğitimli on binlerce gencine iş bulamayan devlet öğrenim kredisi diye dağıttığı paranın peşine düştü. 610 bin üniversite mezununu icraya verdi.

Yorum: Devletin öğrencilere verdiği adı üstünde bir kredi. Yani geri dönüşümü olan bir borç diyelim. Uzun vadede ödenebilir taksitlerle alınıyor sanırım. Krediye ihtiyacımız olduğu günlerde ilaç gibi kabul ettiğimiz ve ileride bunu severek ödemeyi planladığımız günleri unutmayalım. Sonuçta o para geriden gelen yeni öğrencilere kredi olacaktır. Bunun silinmesini istemek doğru bir davranış değil diye düşünüyorum.

MAVİ IŞIKLA YAŞIYOR (Hürriyet). Karaciğerinde dünyada sadece 110 bebekte görülen hastalık olan 2 yaşındaki Kübra’nın yaşayabilmesi için her gün 12 saat mavi ışık altında yatması gerekiyor.

Yorum: Halimize şükretmek için o kadar çok sebebimiz var ki, bazen bunu unutup isyan edebiliyoruz. Ama böyle olaylar bizi biraz kendimize getirip düşünmemizi sağlıyor işte. Allah’tan Kübra’ya şifalar diliyorum.

ŞANSLARINI BAŞARIYA ÇEVİRDİLER (Milliyet). Milliyet’in baba beni okula gönder kampanyasıyla yurda ve eğitime devam etme şansına kavuşan Erzurumlu kız öğrencilerin hepsi takdir ve teşekkür belgesiyle sınıflarını geçti.

Yorum : Gerçekten tebrik edilecek ve takdir edilecek bir durum. Sahip olduğumuz imkanları iyi ve yerinde kullanırsak başarımızı artırma ihtimalimiz de artar. Bu gençlerin hepsinin alnından öpüyorum.

İNTERNETTE İT DALAŞI (Vatan). Ege’deki it dalaşı sanal alemde alevlendi. Bu kez Türk pilotların Ege üzerinde kapıştıkları Yunan uçaklarına kilitlenişini gösteren videolar Youtube’da izlenme rekorları kırıyor.

Yorum: Bunlar sadece insanları eğlendirmek bu arada birilerinin cebini de doldurmaktan öteye bir sonuç sağlamıyor. Düşmanlıkların körüklenmesi yerine dostlukların teşvik edilmesi ve insan olarak aklın ön plana alınmasından yanayım.

TUZLA’DAKİ ZEHİRLİ VARİLLER ÇEVRE BİLİNCİNİN MİLADI OLDU (Zaman). Tuzla’daki skandaldan sonra çevreyle ilgili ihbarlarda patlama yaşanırken kesilen cezalar da katlandı.

Yorum : En çok önek vermemiz gereken konulardan biri de çevre meselesi. Ancak önümüze öyle engeller çıkıyor ve hayatımıza öyle şeyler giriyor ki, geleceğimizi etkileyecek pek çok şeyin önlenmesi için neredeyse hiçbir şey yapamıyoruz.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..