Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '07

 
Kategori
Blog
 

100. Blogum. Teşekkür zamanı

100. Blogum. Teşekkür zamanı
 

16.01.07 tarihinde katıldığım Milliyet Blogda bugün 100.blogumu yazıyorum. MB u tanımadan önce ilk ve tek yazımı başka bir blog sitesinde yazmıştım. Ancak o siteye üyelik formu dolduran herkes anında üye olabiliyordu. Geçenlerde bir yayın organında o siteye yazı yazan 600.000 kişi olduğunu okudum. Tabii, bir denetim olmadığı için bir kişi, birden fazla, belki de 10 tane değişik isimle blog yazıyordur. Herkesin sorgusuz, sualsiz üye olduğu o sitede yazıların kalitesinin ne kadar düşük olduğunu tahmin edersiniz. Bu nedenden dolayı o sitede ancak porno sitelerde yazılabilecek türde yazılara da rastlayabilirsiniz.

İstatistiklere göre MB de ise blogger olmak için başvuran her 5 kişiden sadece 1 i kabul ediliyor ve yazılan yazılar editörler tarafından denetimden geçiriliyor. Bu nedenle buradaki yazıların kalitesine birçok sitede rastlamak mümkün değil. Zaman zaman buradaki yazılarımızı başka linklerde de görebiliyoruz. Yazılarımızın yanında ismimizle birlikte MB den alıntıdır ibaresini görmek bana gurur veriyor. Azerbeycan’a ait bir web sitesinde benim çocuk psikolojisiyle ilgili yazdığım yazılarımi, MB sayfamla birlikte karşımda görünce hem şaşırdım hem de hoşuma gitti.

MB da yazı yazdığım sürece sevinçlerimi ve üzüntülerimi özetlersem,

Bir adet yazımı editörlerin seçtikleri arasında, başka bir yazıma da öneriler bölümünde rastlamak sevindiklerim arasında yer alırken, yorumlanan blogların büyük bir kısmının blogların içeriğinden çok, tanıdık kişilere göre yapılması, birçok yerde toplantı yapılmasına rağmen Ümit Culduz arkadaşımızın dediği gibi İstanbul’da bir toplantı organize edemememiz, bir blogger arkadaşımızın maddi problemlerle MB den ayrılması ile, bloggerler arasında tanık olduğum tartışmalar üzüldüklerim arasında yer aldı.

Son olarak, burada bize blog yazma olanağını sunan Milliyet gazetesi yetkililerine, günde 200 civarında yazımızı okuyup, denetleyen editörlerimize, yazılarımı okuyan, olumlu veya olumsuz yorum yapan kalem arkadaşlarıma, yazdığı güzel blogları okuma fırsatı veren eski ve yeni bütün blogculara teşekkürü bir borç bilirim.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..