Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '14

 
Kategori
Futbol
 

100.yılında Altay gençleriyle, gençler de Altay'la gurur duyuyor

100.yılında Altay gençleriyle, gençler de Altay'la gurur duyuyor
 

Altay, 100. yaş gününü kendisine gönül veren genç yeteneklerle kutladı!

Türkiye Spor Toto Ligi 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Altay, futbol okullarında eğitim gören yüzlerce genç yeteneğin omuzlarında, lâyık olduğu yere doğru ilerliyor.

Alt yapıya önem veren Altay Kulübü, yetenekli çocukları futbolumuza kazandırmak amacıyla beş ilçede futbol okulu açtı. Gaziemir, Buca, Karşıyaka, Menderes ve Narlıdere’de yüzlerce futbol âşığı  ter döküyor. Her okulun başında da bu işe gönül vermiş çalışkan hocalar var. Bıkmadan usanmadan çalışıyorlar. Bu okullardan seçilen öğrenciler Gaziemir’deki Alt Yapı’ya gönderiliyor.

Altay Narlıdere Futbol Okulu, zincirin halkalarından biri. 6 grupta, 120’ye yakın gencin çalıştığı bu okulun sorumlu hocası Özkan Kılıç. Yardımcısı ise Samet Buran.

Altay Narlıdere Futbol Okulu, 2007’de faaliyete başlamış. O yılda sadece 4 öğrenci varmış. Zamanla artan ilgiyle birlikte öğrenci sayısı artmış ve sayı bugün 100’ü geçmiş durumda.  Öğrenciler cumartesi ve pazar günleri olmak üzere birer saat eğitim görüyorlar. Bu çalışmalar antrenman ve çift kale maç şeklinde gerçekleşiyor. Özkan ve Samet hocalar büyük bir dikkatle öğrencileri izliyorlar. Hata yapanı anında uyarıp doğrusunu gösteriyorlar.

Özkan Kılıç ve Samet Buran özverili çalışmalarının karşılığını 2012-2013 sezonunda aldılar. Özkan Hoca’nın çalıştırdığı Altay U-15 takımı, 15 Yaş Altı Futbol Ligi finalinde, Gaziantepspor’u yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Kuruluşunun 100. yılında Altay, bugünkü konumunu hak etmiyor. Altay’ın şanlı tarihi başarılarla doludur. Bugüne kadar yetiştirdiği futbolcular yıllarca Türk futboluna hizmet etmişlerdir ve etmeye devam ediyorlar.

Altay’ın Gençler Ordusu, gönülden bağlı oldukları kulüplerinin büyüklüğünün bilinciyle çalışmaktadırlar. O sevdayla olsa gerek her çalışma sonrası hep birlikte, ‘’BÜYÜK ALTAY!... ŞAMPİYON ALTAY!..’’ diye haykırıyorlar.

Dileğimiz bu haykırışların, Altay’a gönül vermiş çevrelere ulaşması ve Altay’a gereken maddî ve manevî  desteğin ivedilikle sağlanmasıdır.

 

   

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..