Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

10.Türkçe Olimpiyatları Ordu'da! Türkiye'de, her yerde!

10.Türkçe Olimpiyatları Ordu'da! Türkiye'de, her yerde!
 

türkçe olimpiyatları


Bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları coşkusu Ordu'da da yaşanacak.
Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği (ORGED)'nin ev sahipliğinde 2 Haziran'da 19 Eylül Stadyumu'nda yapılacak olan şölen, dünyanın farklı renklerini Ordulularla buluşturacak.

******

Türkçe Olimpiyatları Şöleni Ordu Koordinatörü Muhammet Yıldız, hazırlıkların son aşamasına geldiklerini belirterek Ordu’nun olimpiyatlar için kenetlendiğini belirtti. Ordu Valisi Orhan Düzgün, Türkçe Olimpiyatları ile Ordululara güzel bir şenlik, güzel bir coşku yaşatılacağını söyledi. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, başka ülke çocuklarının Türkçe konuşuyor olmasının son derece güzel bir olay olduğunu dile getirdi. Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, her ülkede tüten bir ocağımız olmasını çok güzel bir olay olarak nitelendirdi.

*****

 "Ordu Şölenine 20 ülkeden toplam 70 öğrenci katılacak."

Azerbaycan, Belarus, Benim, Bosna-Hersek, Brezilya, Endonezya, Filipinler, Galler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Mısır, Moldova, Norveç, Pakistan, Tacikistan ve Tunus'tan gelecek konuklaR, saat 11.00'de arabalarla Ordu il sınırında büyük bir coşku ile karşılanacak. Sadi Yanık'ın verdiği bilgiye göre, arabalarla şehir turu yaptıktan sonra misafir öğrenciler otellerine yerleşecek. Öğleden sonra Ordu Valimiz Sayın Orhan Düzgün misafir öğrencilerimiz onuruna öğle yemeği verecek. Yemek programından sonra öğrencilerimiz Ordu halkımızla buluşacak. Halk yürüyüşü Valilik önünden başlayarak Sırrıpaşa caddesiyle devam edecek. Ellerinde kendi ve ülkemizin bayraklarıyla yürüyecek olan öğrenciler, vatandaşlara binlerce gül dağıtacak ve onlarla yakından tanışma imkanı bulacak.

****

Dünya çocukları, Türkçe Olimpiyatları'nın 10. yılı vesilesiyle Türkiye'deki 41 ili gezecek ve Türkçe sevdalılarına bayram yaşatacak.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde düzenlenen turne programları bugün başlıyor. Geçen seneki olimpiyatların şampiyonları ile dereceye giren öğrencilerin sahne alacağı turne programları, 41 ilde gerçekleştirilecek. 14 Haziran'a kadar sürecek turne etkinliklerinden bazıları Bodrum Antik Tiyatro, Şanlıurfa Arena ve İzmir'de 85 bin kişilik İzmir Atatürk Stadyumu'nda olacak. Edirne'deki program Kırkpınar Meydanı'nda düzenlenecek ve Şili'den bir öğrenciyle Güney Afrika'dan bir öğrenci güreş tutacak. 5 kıta, 135 ülkeden gelen bin 500 öğrencinin katılacağı 10. Türkçe Olimpiyatları için 4 ayrı turne grubu oluşturuldu. Turne gruplarının seyahatlerinde kullanacakları 8 otobüs 10. Türkçe Olimpiyatları reklam afişleriyle süslendi. Her turne grubuna biri kostümler için diğeri ise öğrencilerin yolculuğu için kullanılacak iki otobüs eşlik edecek. Şarkı, şiir, halk oyunları, güzel konuşma ve özel beceri gibi farklı kategorilerde gösteri yapacak öğrenciler, 10. yıla özel muhteşem gösteri ve performanslarla yine Türkçe sevdalılarına bayram yaşatacak. İşte turne gruplarının etkinlik takvimi:

Ver elini Rize

1. Turne Grubu, 30 Mayıs Çarşamba Rize, 1 Haziran Cuma Trabzon, 2 Haziran Cumartesi Ordu, 4 Haziran Pazartesi Samsun, 5 Haziran Salı Tokat, 6 Haziran Çarşamba Çorum, 8 Haziran Cuma Zonguldak'ta sahne alacak. Ardından grubun programı 10 Haziran Pazar Sakarya, 11 Haziran Pazartesi Kocaeli ve 12 Haziran Salı Gebze ile son bulacak. Grubunun sunuculuğunu Ceyhun Emre Teoman, müzik yönetmenliğini Alper Oflaz, sahne yönetmenliğini Hakan Akıncı, halk dansları koreografilerini ise Başar Demirkurt ve Özge Kök yapacak.

Trakya'da şenlik var

2. Turne Grubu 30 Mayıs Çarşamba Eskişehir, 1 Haziran Cuma Afyonkarahisar, 2 Haziran Cumartesi Kütahya, 4 Haziran Pazartesi Bursa, 5 Haziran Salı Balıkesir, 7 Haziran Perşembe Edirne, 9 Haziran Cumartesi Tekirdağ, 10 Haziran Pazar Çorlu ve 11 Haziran Pazartesi Kırklareli'ne gidecek. Turne grubunun sunuculuğunu Ertem Şener üstlenecek. Bursa'daki il etkinliğinin sunuculuğunu ise Kadir Çöpdemir yapacak. Programa Ata Demirer, Selda Bağcan, Erol Büyükburç, Adnan Şenses ve Hakan Aysev gibi ünlü isimlerin katılması bekleniyor.

Yolculuk, sahabeler şehri Diyarbakır'a

3. Turne Grubu ise 30 Mayıs Çarşamba Malatya, 31 Mayıs Perşembe Elazığ, 1 Haziran Cuma Diyarbakır, 2 Haziran Cumartesi Şanlıurfa, 5 Haziran Salı Kahramanmaraş, 6 Haziran Çarşamba Hatay, 8 Haziran Cuma Osmaniye, 9 Haziran Cumartesi Adana ve 11 Haziran Pazartesi Mersin'de gösterilerini sunacak. Grubun sunuculuğunu Ramazan Ümit Şimşek yapacakken, müzik yönetmeni olarak Turgut Yiğit Dalar, sahne yönetmeni olarak ise Yakup Büyükpınar görev alacak. Halk dansları sorumluları ise Shamil Golaev ve Celal Karacan olacak.

Gül diyarına uğramadan olmaz

4. Turne Grubu da 30 Mayıs Çarşamba Sivas, 1 Haziran Cuma Kayseri, 2 Haziran Cumartesi Ankara, 4 Haziran Pazartesi Konya, 5 Haziran Salı Karaman, 7 Haziran Perşembe Isparta, 9 Haziran Cumartesi Antalya, 10 Haziran Pazar Denizli ve 11 Haziran Pazartesi Muğla'da hazır olacak. Programın sunuculuğunu TRT spikerlerinden İlker Gültekin, müzik yönetmenliğini Furkan Demir yapacak. Halk dansları için sorumluluğu ise Olgun Kamil Tura, Nilgün Tura ve Azamat Tanya üstleniyor olacak.


Kaynak.1- www.turkceolimpiyatlari.org/
           2-Orduajans.com

 
Toplam blog
: 359
: 1593
Kayıt tarihi
: 29.11.06
 
 

Deli-dolu, akıllı,  yalandan yere çamura yatan, normal değerlerde zekalı, esprili, şakacı, kendin..