Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '09

 
Kategori
Basketbol
 

12 çılgın adam

12 çılgın adam
 

eurobasket.org


12 Dev Adam, Euro 2008’deki futbol takımımıza gönderme yaparcasına son dakikalarında yürekleri ağıza getirdiği maçta Sırbistan’ı da geçerek grubunda liderliğini sürdürdü.

Skor gidişatı açısından İspanya maçının bir kopyası olan maçta karşılıklı ataklar ve sayılar maçın heyecanını üst düzeyde tuttu.

Son peryodun son dakikalarında 2 farklı üstünken takımı rahatlatacak bir basket gelmek bilmedi. Her iki takım oyuncularının da oldukça yorulduğu gözlenen peryodun sonlarında Sırbistan ise beraberliği son anda yakaladı. Son 5 saniye deki atakta Kerem sayıyı bulamazken Hidayetin tipiyle baskete dönüşen top sürenin bittiği gerekçesiyle maçı almaya yetmedi.

Maçın en göze çarpan istatistiği, Ömer Aşık’ın 10’da 1’lik serbest atış başarısı(sızlığı)ydı ki, rakibin %85’lik oranı bu istatistiğin skora ne denli etki ettiğini gösteriyor.

Serbest atışlar dışında genelde iyi bir maç çıkaran Ömer Aşık’ın yanı sıra Kerem iyidi. Ersan İlyasova da 22 sayı ve 11 ribaunt ile maçın yıldızı oldu. Maçı 4 sayıyla tamamlayan Hidayet günün etkisiz oyuncusuydu.

Sırbistan’a yenilmemiz durumunda grupta Slovenya ve Sırbistan’La aynı puanı paylaşarak grupta kritik bir sıralamaya gerileyebilirdik. Ancak bu galibiyet bizi grubumuzun tek, turnuvanın iki namağlup takımından biri haline getirdi.

Bu akşam evsahibi Polonya’yı yenen Slovenya 1 puan gerimizden geliyor. Bu durumda Slovenya ile oynayacağımız grubumuzun son maçı final hüviyeti kazanmış oldu.

Aynı tempo ve azimle bu maçın da üstesinden gelip, çeyrek finale grup lideri olarak gitmemiz dileği ile takımımıza sonsuz tebrikler.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 379 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..