Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '11

 
Kategori
Spor
 

12 Dev Adam İspanyol Meyhanesi'nde kendisiyle yüzleşti

12 Dev Adam İspanyol Meyhanesi'nde kendisiyle yüzleşti
 

Polonya’ya 83, Portekiz’e 87, Litvanya’ya 91 sayı atmış İspanya’yı 57 sayıda tutmayı başarınca elbette gözlerimizi büyüleyen bir galibiyetle tanıştık.

Bu galibiyetin gerçek mi yoksa İspanyol Meyhanesi’nde kafayı bulduğumuzdan keyifli bir yanılsama içinde mi olduğumuzu henüz bilmiyoruz.

İspanya gibi önceki Avrupa Şampiyonu’nun bir periyotta sadece 2 sayı atmasının normal olup olmadığı konusunda da çekincelere sahibiz.

Ancak neresinden bakmaya çalışırsak çalışalım ortada bir sonuç var; Türkiye, İspanya’yı 65-57 yenmiştir. İspanya bir kere daha Millilerimize boyun eğmiştir.

Bu maçın kader adamı oyunda kaldığı 18 dakika içinde attığı 3/5 üç sayılık, 4/6 iki sayılık ve 1/1 serbest atış oranı ile 18 sayı üreten ve 5 asist yapan Emir Preldzic oldu. Preldzic 4 adet top kaybı ile oynamasına karşın oyunda kaldığı süre boyunca serseri mayın gibi dağınık, oradan oraya girip çıkıp İspanya savunma dizilişini alt üst etti.

Kuşkusuz oyuna çok iyi başlamasına karşın 31 dakika sahada kalıp çok kötü tamamlayan Gasol’un, tanınmayacak derecede istatistiksel olarak dökülen Navarro’nun ve Calderon’un İspanya’nın yenilgisini hazırlamış olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca Gasol, Ibika ve Reyes’in erken dört faule ulaşmaları maç sonunda Millilerimizin pota altında daha rahat hücum ve savunma yapmasını da sağladı.

Karşılaşmanın görünmez kahramanlarından bir tanesi savunmada topladığı 10 ribauntla İlyasova oldu. Az sayı atmasına karşın potaya bıraktıkları kırılma noktalarıydı.

Ömer Aşık’ın 6/12’lik serbest atış oranına ulaşması bize şok yaşattı. Muhtemelen İspanya’nın koçu Scariolo da bu duruma oldukça şaşırmış olmalıdır. 2009 yılında Ömer Aşık üzerine oyun kuran Yunanistan’ın bizden nasıl turu almış olduğu hala hafızalarımızdadır.

Litvanya karşısında şanssız, Polonya karşısında tutuk, İspanya karşısında da dirençli bir takım görüntüsü verdik. Ancak tam kişiliğimiz nedir onun ne olduğu konusunda bir türlü anlaşamadık.

Şimdi önümüzde gerçekten çok zor bir seri var. Fransa bir türlü şansımızın tutmadığı bir ekip ve ikinci turda mutlak kazanmamız gereken maçlardan birisi durumundadır. Almanya çok iyi bir kadro kurdu, bir ay önce ülkemizde karşılaştık ve bir türlü yetişemedik. Sırbistan’ın bize karşı özel motive olduğunu düşünüyorum.

İki sene aradan sonra 12 Dev Adam İspanyol Meyhanesi’nde çığlık çığlığa şarkılar söylüyor. 2009’da rakibimizin karşısına 3’te 3 yaparak çıkmış ve kazanarak dörtte dördü tamamlamıştık. Ancak bu galibiyet turnuvadaki son mutluluğumuzdu.

Umalım ki bu sefer tam tersi olsun, İspanya’dan sonra beşte beş yapıp finale çıkalım.

12 Dev Adam arifeyi gösterip Bayramı da yaşatmasını bildi.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..