Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '13

 
Kategori
Özel Günler
 

12 Mayıs Dünya Hemşireler Gününü'müz kutlu olsun.

12 Mayıs Dünya Hemşireler Gününü'müz kutlu olsun.
 

Yarın 12 Mayıs. Doğumdan , ölüme yaşamımızda her an çok önemli bir yer tutan bir meslek mensubunun gününü kutlayacağız. 'Dünya Hemşireler Günü ' kutlayacağız .

  Bugünkü yazımın konusunu da Dünya Hemşireler Gününe ayırdım.Bugün ile ilgili toparladığım bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

 Dünya Hemşireler Günü olarak 12 Mayısın seçilmesinin sebebini anlatalım isterseniz önce. 1820 Yılında İtalya'nın Floransa kentinde doğan İngiliz Florence Nightingele , modern Hemşireliğin kurucusu olarak tarihe geçmiş bir isim. Kırım Savaşı sırasında İstanbul'da Selimiye Kışlasında da görev yapan ve 'Lambalı Kadın' diye de anılan Florence Nigthingele'nin doğum günü olan 12 Mayıs bütün dünyada 'Dünya Hemşireler Günü 'olarak kabul edilmiştir. 12 -18 Mayıs tarihleri de Hemşirelik Haftası olarak kutlanmaktadır.

 1964 yılından bu yana ülkemizde de kutlanan Dünya Hemşireler Günü ve Hemşirelik Haftasında , insan yaşamı için çok önemli bir meslek olan hemşireliğin önemini vurgulayan sempozyum ve etkinlikler yapılmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2001 yılı sayılarına göre ülkemizde 75.879 hemşire görev yapmakta ve her 903 kişiye bir hemşire düşmektedir.

   Türk Dil Kurumunca ,Mesleki eğitim almış ve hekimle işbirliği yaparak hastaya bakan sağlık çalışanı olarak  olarak  tanımlanan hemşireliğin yaşamımızdaki önemi bu kadar basit anlatılamaz.En zor, en acılı anımızda ,gözümüzü açtığımızda karşımızda gördüğümüz ve bizi rahatlatan, moral veren, acılarımızı dindiren güleryüzlü hemşirelerimizi nasıl unutabiliriz. İstediğimiz kadar kültürlü, zengin, güçlü olalım, o anımızda tek derdimizin devası onlardadır.

 Bu çok önemli günde Florence Nightingele   kadar ilk Türk hemşire olarak tarihe geçmiş Gevher Nesibe Hanımı da hayırla yad edip, tüm hemşirelerimizin  Hemşireler Gününü kutlamak istiyorum.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..