Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '21

 
Kategori
Astroloji
 

13 Ocak Oğlak yeniayı

Genel anlamıyla yeniay

13 Ocak günü saat 08:00 de  Oğlak burcunun 23°13´  derecesinde bir yeniay meydana gelecek. Ev sahibi Oğlak, sabır, mantık, sorumluluk, ciddiyet ve sistem kurmayla bilinir. Gölgesinde duygu yoksunluğu, aşırı kontrolcülük ve hesapçılık, melankoli görülür. . Bu burç devletle, politikacılarla, yöneticilerle, mühendislerle, bilim insanlarıyla, organizatörlerle, iş insanlarıyla, finansçılarla, hesap ve vergi uzmanlarıyla, tarihçilerle, arkeologlarla, inşaat, deri sektörü ile, kütüphanecilerle, arşivcilerle, antikacılarla, maden işçileri ve emekçilerle ilişkilidir.  Dolayısıyla yeniay sürecinde  Oğlak özelliklerini ve bu konulara ait gelişmeleri daha belirgin görebiliriz.

Şartlar hızlı gelişirken keskin durumlara,  zorlamalara açık. Bu süreçte rahatça eyleme geçebilmek değil sahip olunan maddi manevi değerlerin dengesini korumaya yönelik direnç, kararlılık göstermeyi, somut olanın değerlendiğini  gözlemleyeceğiz.

Yükselende  de Oğlak burcu bulunmakta ve yukarıda bahsettiğim Oğlak özellikleri iyice belirginleşmekte.  Yükselen derecesine Rukbat ve Vega sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Rukbat eğitim, öğretim işlerinin yanı sıra kararlılıkla, dayanıklılıkla ilişkilidir. Vega ise artistik yetenekler, politikada şans yaratırken, çift taraflı anlaşmalar da anlatır.

Güneş ve Ay Deneb Okab ve Peacock kavuşumunda. Deneb Okab komuta etme, savaşma, mücadele yeteneğini, Peacock ise kibir ve gösterişi anlatır.

Dolayısıyla Oğlak yeniayında ilişkilerin, gelişmelerin doğasında bu sabit yıldızların da etkilerini görebiliriz.

Oğlak burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

2021’in ilk yeniayında odak noktası kişilerin  kendileriyle ilgili gelişmeler görülmekte. Sağlık, kendilerini dışarı ifadeleri, motivasyonları, dış görünümleri, en yakınları ve yeni başlangıçları ana başlıklar olarak görülmekte.

Öncü burçların 20-26, değişken burçların 5-9 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Oğlak yeniayından öncelikli etkilenmekteler. (Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ; Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık)

Yeniay, içinde bulunduğunuz şartları daha ciddi ve geniş bakış açısıyla ele almayı getirmekte. Verdiğiniz kararlarda, attığınız adımlarda bağlılık ya da bağımlılık  hissettiğiniz kişi ya da durumu sorgulamayı  ve bunlardan uzaklaşmayı, özgür kararları işaret etmekte . Sınırları test eden durumların gelişmesi bir yandan geçmişte yaşanmışları gözünüzün önünden film şeridi gibi geçirirken, bastırıp, öteledikleriniz ortaya çıkabilir diğer yandan bir anda enerjinizi dağıtabilir. İlişkilerdeki güç dengelerinin değişimini, ayarlanması amacıyla girişilen işlerde şartları bulandıran, nifak sokan, sorun yaratanlara karşı oldukça güçlü irade gösterebilir,  kendi sınırlarınızı yüksek tonlamayla dikte ettirebilirsiniz. Sorunu masaya yatırabilir ve  çözümü için ortada bir acı reçetenin olabileceğini, bunun için taşın altına elinizi koymanın gerektiğinin farkında olabilirsiniz.  Sonuca odaklanırken, şartların dışarıdan nasıl durduğunu da önemseyerek, dengeye odaklanabilir ve kararlılığınızı her şekilde gösterebilirsiniz. Bu noktada dikkatli adım atarsanız varsa  gizli olanlar da önünüzde engel olmaktan çıkabilir.

Kendinizle ilgili ciddi başlangıçlara işaretçi bir süreç. Alınan kararlar, gelişime açık olaylar karşılıklı ilişkileri ve ortaklı kazanımları ilgilendirmekte. Eşiniz, ortağınız ya da hizmet alıp verdiklerinizle ilgili daha önce halledemediğiniz konular, bürokratik işler ya da aile içi sorunlarla ilgili gelişmelerin konu olması önemli şeyleri görmenize,  öğrenmenize sebep olabilir. Bunlar hem maddi hem manevi kazanç sağlayabilmeniz adına destek verebilir ve siz de  üzerine gidebilirsiniz. Yapmak istediklerinizi  radikal değişim yaratacak şekilde ele alma imkanına sahipsiniz. Konunun üzerinde durma şekliniz baskıcı olarak nitelendirilebilir. Sizi rahatsız eden bazı adımlara karşı durabilir, engel koyabilirsiniz. Zorlanmamak için sizin de adımlarınızı gözü karalığın dozunu hesaplayarak atmanızı öneririm.  Bu noktada şunu eklemek isterim ki aslında riske girmekten uzak bu süreçte sizin değerlerinizin tehdit altında olduğuna inandığınız zaman böylesi bir yaklaşım görülebilir. Atılacak adımlar sahip olunanlarla ilgili beklenmedik kırılmalar yaratırken aslında geri plana attığınız, şartlarını kontrol etmekte zorlandığınız durumların getirilerini biraz zamana yaysa da  desteğini vermekte.  Statülerle ilgili sürpriz değişimler olasıdır. Çocuklarınızla ilgili konularla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Güvenlik konularına ve sakatlanmaya karşı dikkatli olmak gereken bir süreç. Kadınlarımızın şiddete meyilli insanlardan uzak durmayı önemsemeli.  

Oğlak yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesi

İkizler ve yükselen İkizler :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Başak ve yükselen Başaklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, orta uzunluktaki seyahatler

Terazi ve yükselen Teraziler için : Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Yay ve yükselen Yaylar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler,

Kova ve yükselen Kovalar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Balık ve yükselen Balıklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Ülkemiz ve Oğlak yeniayı

13 Ocak Oğlak yeniayında dış ilişkileri,müttefiklik ile düşmanlığı sorgulatacak durumlar, uluslararası  davalar, anlaşmalar, bunların ekonomik anlaşmalara etkisi, dış borçlarımız, sigorta, faiz, kredi, vergi oranlarını ilgilendiren konular ana başlıklar olarak görülmekte.  Şirketler açısından baktığımızda  ortaklıkları, rakipleri ile ilişkileri, dış ilişkileri, hukuksal konular, ortak yatırımları ve mali yükümlülüklere etkisini gözlemlemekteyiz.

Ülkemiz açısından önemli bir yeniay ile yıla başlıyoruz. Jüpiter – Satürn ikilisinin Mars-Uranüs ikilisine yaptığı sert görünüm, Güneş’imizin karşısında yer alırken ne yazık ki nahoş olayları düşündürtüyor. Önemli bir figüre suikast, saldırı söz konusu olabilir. Düşmanlıklara, sertliklere açık bir süreç. Yani güvenlik konularına dikkat edilmesini işaret eden bir yeniay. Meclis, milletvekilleri, muhalefet yöneticileri, belediyeler, belediye başkanları, konumunda önemli isimler ile ilgili gelişmeler gündemi değiştirebilir.  Silah anlaşmaları, savunma sanayine yönelik konular , Nato, AB gibi uluslararası kuruluşlarla ilişkiler zorlayabilir. Kamuya ait yatırımların durumu dikkati çekebilir. Uluslararası davalar, para konuları gündemde kalırken, atılan adımlarla denge yakalanmaya çalışılabilir.  Operasyonlar devam edebilir. Gelişmeler diplomatlarımızın, tanınmış önemli kişilerin yanı sıra öğrencileri, eğitim sistemini, gençleri, çocukları  ilgilendirebilir. Dünya genelinde agresyonun ivmelendiğini, ayaklanmaların, sertliklerin görüldüğü bir sürece doğru ilerleniyor. Kıbrıs, Mısır, Libya, Doğu Akdeniz ile ilgili gelişmeler gündemi etkileyebilir. Sudan ile ilgili beklenmedik gelişmeler olasıdır. Doğal gaz ve petrol arama çalışmalarını ilgilendiren destekleyici adımlar atılabilir. Uçak kazaları olasıdır. Borsada, para piyasalarında ani hareketler görülebilir. Maliye, bankalar, finans piyasaları, halkın alım gücü zorlanmaya devam ederken, spekülatif yatırım araçlarına yönelik yeni düzenlemeler gelebilir. Kalkınma planlarında, hedeflerde değişime gidilebilir. Deprem yaşanabilir. 

Oğlak yeniayına ait tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2021/01/06/13-ocak-oglak-burcunda-yeniay/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..