Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '16

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

17. Marka Konferansı

17. Marka Konferansı
 

İnsanların yaptıklarıyla değil, giydikleriyle marka oldukları çağda; aşkların sahteliğinden yakınmak yanlış olur.” Paulo Coelho

Vikipedi’de Marka: Bir işletmenin mal veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla kişi adları dâhil; özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaretleri içerir.

-Marka 2016 Konferansı, uzun soluklu çalışma sonrasında çok sayıda marka uzmanını 14-15 Aralık 2016 günlerinde İstanbul Bomonti Hilton’da bir araya getirdi.

Özenle hazırlanmış programa göre yerli ve yabancı konuşmacılar büyük salonda düşüncelerini aktardılar.

Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör: “Marka 2016‘da yakın geleceğimize inançla bağlanmamızı sağlayacak bir program hazırladık. İş dünyasındaki umutsuz, bezgin ruh halini sarsmak ve silmek istiyoruz. Bu konferans yeni bir başlama vuruşu niteliği taşıyacak ve iki günün sonunda tüm markalarımız büyük bir motivasyonla sıçrama tahtasındaki yerini alacaktır.” dedi.

Ayşegül Yürekli Şengör, Marka 2016’nın birbirinden renkli konuşmacı ve çarpıcı konuları bulunduğunu belirterek şöyle sürdürdü: “Dünyaca tanınan rapçi Akala, ünlü Fransız tasarımcı Christophe Pillet, çevreci sanatçı Naziha Mestaoui, myflashthrash.com adlı takı markasının kurucusu Amber Atherton, geleceğin yaşam senaryolarını yazan gelecekçi Alexandre Cadain, Londra Tasarım Festivali Direktörü Ben Evans gibi isimler yer alıyor.

Konferansı organize eden başkan Ayşegül Yürekli Şengör;  konferansı 17 yıldır düzenlediklerini ve Marka 2016'da Amerika, Pakistan, Almanya, İtalya, İngiltere ve Türkiye'den çok sayıda konuşmacının yer aldığını söyledi.

Şengör, MARKA 2016 Konferansıyla katılımcılarına yeni eğilim, fikir, model ve anlayışlar sunmak olduğunu da dile getirdi.

Konferans, raflardan alınıp getirilen hazır sunumların değil, kısa öz özetler doğrultusunda geliştirilmiş 15 dakikayı aşmayan eşsiz seansların yer aldığı hızlı, dinamik bir serüven…" diyen Şengör, MARKA 2016'nın, 70 sponsorun desteğiyle hazırlandığını dile getirdi.

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, konferanstaki konuşmasında, bugünün dünyasında birçok çelişkinin yaşandığına, toplumlar arasındaki ayrışmalar görüldüğüne ve gittikçe derinleşen uçurumların olduğuna dikkati çekti.

Boyner, 2008 krizi sonrası küreselleşmenin dünyanın sorunlarına yeterli gelmediğini söyleyerek:  "Eşitsizlik, gelir dağılımında bozukluk var. Teknolojik gelişmeye yetişemeyen bir eğitim sistemi var. Zira artan nüfusu fırsat eşitliği içerisinde eğitemiyoruz. Eğitimin niceliği de niteliği de yeterli olmuyor. Beceri uyumsuzluğu var. Bu nedenle işsizlik artıyor. Tüketim toplumu olduk. Lükse artık erişebiliyoruz ama bunlar olurken çocuk işçilere bir çare bulamadık. Hatta gelişmiş ülkelerin çoğunda çocuk işçilerin ürettiği ürünler kullanılıyor. Hızlı şehirleşmenin yanında çölleşen bir dünyayla, kaybolan canlılarla ve kirlenen çevreyle karşı karşıyayız." diye konuştu.

Sosyal fayda yarattığına inandıkları projeler için 'bulusum.biz' internet sitesini kullanıma geçirdiklerini bildiren Boyner, aynı zamanda bu projeleri fonladıklarını belirterek: "Esas amaç projelerin hayata geçmesinin yanı sıra toplumda bu projelere katkı verilmesini sağlamak ve bilinç yaratabilmektir." dedi.

Konferanslar, salonu dolduran izleyicilerce coşkuyla ve ilgiyle izlendi.

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..