Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '22

 
Kategori
Astroloji
 

18 Mart Başak dolunayı

Genel anlamıyla dolunay

18 Mart günü saat 10:17 de Başak burcunun 27°40’ derecesinde dolunay meydana gelecek. Dolunayın ev sahibi Başak çalışkanlığı, tevazusu, mantıklı tavırları, mükemmeliyetçiliği ile tanınır. Gölgesinde gerginlik,  fazla detaycılıktan büyük resmi kaçırma,  toleranssızlık bulunur. Başak burcu mühendisler, matematikçiler, fizikçiler, kimyagerler, biyologlar, istatistikçiler, hesap uzmanları, bankacılar, yazılımcılar, eczacılar, doktorlar, hemşireler, veterinerler, basın-yayın çalışanları, eleştirmenler, yazarlar, hizmet, temizlik, sağlık sektörü ile ilgilidir. Dolayısıyla yeniayda Başak özelliklerinin yanında bu meslek gruplarına ait gelişmeleri daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Dolunay dönemi yine iletişim bolluğu ve değişken, güvensiz şartları ile dikkati çekmekte. Beraberinde motivasyon eksikliği, risksiz davranma eğilimi de görülebilir.

Yükselende meraklı ve değişken, iletişim odaklı, strese, dağılmaya açık İkizler burcu bulunmakta. Bu dereceye bilgiye, bilime yatkınlık, seyahatler, yetkinlik, kaza tehlikesi ile ilişkilendirilen  Spectrum sabit yıldızının etkisi bulunmakta.

Ay, Alkaid sabit yıldızıyla samimi olmayan üzüntüleri, güvensizliği, kuşkuyu anlatmakta.

Güneş ise bilinen en sert sabit yıldızlardan birisi olan Scheat kavuşumunda. Bu sabit yıldız ise imkansızı yapmaya cesaret edebilme, hapis, cinayet, boğulmaya yatkınlık gibi şanssız olaylarla ilişkilendirilir.

Başak dolunayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Başak burcunda gerçekleşecek dolunayda çocuklar, aşk hayatı, sanatsal, sportif, yaratıcı faaliyetler, seyahatler, arkadaşlar, gruplar, dernekler, organizasyonlar içindeki çalışmalar, işten elde edilen kazançla ilgili durumlar ana başlıklar olarak görülmekte.

Değişken burçların 24-30, sabit burçların 10-14 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları bulunanlar Başak dolunayından öncelikli etkileneceklerdir. ( Değişken burçlar : İkizler, Başak, Yay, Balık ; Sabit burçlar : Boğa, Aslan, Akrep, Kova )

Toplumsal durumunuzla, konularla, önemli hale gelmiş geleceğe dönük beklentilerinizle ilgili iyileştirme adına birtakım adımlar atmak arzusunda olabilirsiniz. Kazanımlara yönelik yaşanan beklenmedik sorunların sebep olduğu istikrarsızlıklar beklediğiniz kadar derinlikte bir aydınlanmayı getirmeyebilir. Bunu yapmalıyım diyerek, sabit tutumla kaldırabileceğinizden fazla yükün altına girmek yerine hedefinizde alternatifli düşünerek değişimler sizi rahatlatabilir. Böylelikle belki tam arzuladığınız iyileşmeyi sağlayamayabilirsiniz ama bu durum ödenmesi gereken bedeli de azaltacaktır. Bu amaçla düzeninizi kurmak adına harekete geçebilir, sorumluluklarınız için mücadele edebilirsiniz. Bunlar, neyi ne kadar feda edebilir, ne kadar tevazu gösterip, çalışabilirim konusunda da  gerçekçi olmayan, dengeyi zorlayan durumları getirebilir. Ani zorlayıcı çıkışların problemli durumları doğurabileceğini hatırlatmak isterim. Hedef gördüğünüz konu ile ilgili gaflete düşmemek, bir kaosa sürüklenmemek için gerçekçi düşünmenin önemini hatırlamanızı öneririm.

İletişimin, bilgi alıp vermenin yoğun olacağı bu süreçte bir dönemi tamamlayabilmek için mantıklı kararlar yerine, duygusal ve abartılı, idealize edilmiş kararlar dikkati çekebilir. Hayatınızda bir değişime yol açabilir. Dalgınlıklara dikkat. Sosyal konular, sosyal durumunuzla ilgili gelişmeler dikkati çekecek.  Aile içinde problemli durumlarla, bürokrasiye takılmış işlerle uğraşabilirsiniz. Geçtiğimiz yeniay sürecinde güç dengelerini ayarlamak adına konunuzla ilgili muhasebe yaptıysanız Başak dolunayında hazırlığını yaptığınız işlere yönelik adımınızı atmak daha kolay olabilir. Yine de geri planda oluşabilecek beklenmedik gelişmelere karşı tedbirli olmanızı öneririm. İyice derine inip, net göremediğiniz şeylerle ilgili olarak kararında egoyu hiçe sayıp, sonrası şanssızım demeyin. Evliliklere, ortaklıklara yönelik sürpriz kararlar alınabilir. Şiir, roman, şarkı sözü yazanlar, beste yapanlar, resim yapanlar, illüstratörler, grafikerler gibi yaratıcı, sanatsal faaliyetlerde bulunanlar, dolunayı verimli kullanabilirler. Bu dolunay statülere, liyakatlarla ilgili gelişmelere de vurgular yapacak görünmekte.

Başak dolunayı, 19 Kasım 2021’de gerçekleşen Algol’lü Ay tutulmasını tetikleyerek, etkilerini bizler için ortaya çıkartacak. Hayatınızı hangi konularda etkilediğini hatırlamak isterseniz, aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

Başak dolunayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

İkizler ve yükselen İkizler :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Başak ve yükselen Başaklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Terazi ve yükselen Teraziler için : Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Yay ve yükselen Yaylar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler, seminer vermek

Kova ve yükselen Kovalar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Balık ve yükselen Balıklar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Ülkemiz ve Başak dolunayı

18 Mart’ta Başak burcunda gerçekleşecek dolunayda iktidar, muhalefet dahil tüm siyasi partiler, konumunda otorite, üst düzey yönetici, ceo, genel müdür olanlar, tanınmış kişiler, ülkemizle ilgili gelişmeler, güvenliğimiz, madenlerimiz, doğal kaynaklarımız, tarım ve çiftçilerimiz, inşaat ve emlak sektörü , prestijimizi ilgilendiren durumlar ana konu başlıklarını oluşturacak.

Ülke haritamız açısından baktığımızda, Başak dolunayı tüm siyaseti ve ekonomiyi, bunların halka yansımalarını ilgilendiriyor görünmekte. Gıda, tarım fiyatlarındaki değişim devam edebilir. Yaşanan koşullarında etkisiyle dünya geneli gıda kıtlığı görülebilir. Başak dolunayı topraklarımızı, tarımla ve gıda stokumuzla ilgili göstergeleri gözden geçirerek, dışa bağımlılıktan kurtulmak için radikal adımların masaya yatırılmasının önemine işaret etmekte. Rusya-Ukrayna savaşında ülkemiz önemli rol üstlenebilir. Fakat bazı durumlar yeterince net olmayabilir. Bu noktada koşulların daha sonra bizi zorlama olasılığını eklemek isterim.  Uluslararası ilişkilerde birbirini anlama zorluğu, sıkıntılara yol açabilir. Muhalefet ve hükümet arasında görüşmeler dikkati çekebilir. Kapalı kapılar ardındaki durumlar beraberinde beklenmedik gelişmeleri hareketlendirebilir. Bu süreçte iç güvenliğin yanı sıra hava koşullarının yaratabileceği problemlere karşı tedbir gerekebilir. Madenlerimizle ilgili gelişmeler yaşanabilir. Olası nahoş durumlara karşı madencilerimizin güvenlik tedbirleri gözden geçirmek faydalı olabilir. Ekonominin dikkati çektiği süreçte, fiyatlar enflasyonist etkilerle değişmeye devam edebilir.  Borsa, spekülatif yatırım araçlarında dalgalanmalar yaşanabilir. Konumunda otorite olanlarla ilgili değişimler mümkündür. Maliye Bakanlığı, Bist, Merkez Bankası gibi mali, finansal yapıları ilgilendiren gelişmeler olasıdır. Sendikalarla ve savunma sanayine yönelik  konular dikkati çekebilir. Başak dolunayı, 19 Kasım’da Boğa burcunda yaşanılan  Ay tutulmasınım etkilerini ülkemiz adına da açığa çıkartacak görünmekte.

18 Mart günü Başak burcunda meydana gelecek dolunayın haritalarını blogumda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2022/03/10/18-mart-basak-burcunda-dolunay/

https://azadeoksoy.com/2021/11/10/19-kasim-boga-burcunda-ay-tutulmasi/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..