Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

18 Temmuz Çarşamba

18 Temmuz Çarşamba
 

Gazete manşetlerinde güne damgasını vuran haber, başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’da çektiği restle ilgili. Ancak birçok gazete kendi algıladığı biçimde vermiş haberi. En iyi değerlendirmeyi Hürriyet gazetesinin yaptığını ve anlamına en uygun manşetin Hürriyet gazetesi tarafından atıldığını düşünüyorum.

Basın’ın anlattığı şekliyle vatandaş bu reste nasıl karşılık verir bilemem. Durum tam olarak ortaya konmayınca, sanki bir Kasımpaşa tribi gibi anlaşılıyor. Pazar akşamı her şey belli olacak bakalım.

Bu konuyla ilgili yazdığım blog adresi şöyledir: http://blog.milliyet.com.tr/Blogum.aspx?BlogNo=52726

YA İKTİDAR YA VEDA (Akşam). Başbakan 4 gün kala bombayı patlattı. AKP tek başına iktidar olamazsa siyasetten çekilirim. Erdoğan muhalefete hodri meydan, siz de açıklayın dedi.

SİYASETTE MÜTHİŞ REST (Bugün). Erdoğan Isparta’da meydan okudu Tek başına iktidar olamazsak siyasetten çekileceğim. Baykal ve Bahçeli, siz de çekilir misiniz?

KAÇIŞ YOK (Güneş). Tek başına iktidar olmazsam siyaseti bırakırım diyen Erdoğan’a muhalefet cevabı yapıştırdı.

BAŞARISIZLAR GİTSİN RESTİ (Hürriyet). Başbakan Tayyip Erdoğan tek başımıza iktidar olamazsak siyasetten çekiliyorum. Aynısını Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli’den de bekliyorum, dedi ve ve seçim yarışının son düzlüğüne damgasını vurdu.

YA TEK BAŞIMA YA DA ÇEKİLİRİM (Milliyet). Başbakan Erdoğan 22 Temmuz’da AKP tek başına iktidar olamazsa siyasetten çekileceğini söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli Onun siyasi eceli gelmiş dedi.

TEK BAŞIMA GELMEZSEM BIRAKIRIM (Radikal). İktidar olmaması halinde siyasetten çekileceğini ilan eden Erdoğan Baykal ve Bahçeli’ye sordu: Siz de tek başınıza iktidar olamazsanız çekilecek misiniz?

TEK BAŞINA GELMEZSEK ÇEKİLİRİZ (Sabah). Seçime dört gün kala Erdoğan Isparta’da meydan okudu: Tek başına iktidar olamazsak ben siyasetten çekiliyorum. Sayın Baykal ve Sayın Bahçeli, sizler de çekiliyor musunuz?

ERDOĞAN ŞAH ÇEKTİ (Star). Tek başıma iktidar olamazsam siyaseti bırakırım, Baykal ve Bahçeli de bırakır mı diyen Erdoğan’a, muhalefetten taahhüt gelmedi. Bahçeli Erdoğan’ın sözlerinin korkuyu yansıttığını söylerken CHP söylemi seçim taktiği olarak nitelendirdi.

TARİHİ REST (Takvim). Ya iktidar, ya yokum diyen Başbakan Erdoğan, muhalefet liderlerine “hodri meydan” dedi.

HODRİ MEYDAN (Türkiye). Erdoğan, tek başına iktidara gelmezsek siyaseti bırakırım, Baykal ve Bahçeli, eğer seçilmezseniz siz de koltuklarınızı terk edecek misiniz, dedi.

BIRAKIRIM RESTİ (Vatan). Erdoğan tek başımıza iktidar olamazsak siyasetten çekilirim dedi aynı çağrıyı Baykal’la Bahçeli’ye de yaptı.

BÜYÜK REST (Yeni Şafak). Başbakan Erdoğan Isparta’dan muhalefete rest çekti. Tek başıma iktidar olamazsam siyasetten çekiliyorum, siz de çekilecek misiniz?

TEK BAŞINA İKTİDARA GELMEYEN SİYASETİ BIRAKSIN (Zaman). Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Isparta mitinginde Baykal ve Bahçeli’ye meydan okudu.

*****

Türkiye’nin İran’la yaptığı doğalgaz anlaşmasına Amerikan’ın gösterdiği tepkiye İran cevap verdi. Cılız bir ses de Türkiye’de hükümet kanadından duyuldu.

Diğer partiler ortalığın toz duman olmasından dolayı daha bir şey göremediler. Akparti’nin ABD destekli bir parti ve hükümet olduğu bağırılıp çağırılırken, şimdi nerden çıktı bu diye de düşünüyor olabilirler.

Memleket meselesiyle parti meselesini birbirinden ayırt edemeyecek kadar basiretsiz olanların ülkeyi nasıl yöneteceklerini de insan az buçuk tahmin edebiliyor. Ama sevgimiz, bağlılığımız bazı şeyleri kabullenmeye mani oluyor işte…

ABD İLE İRAN KAPIŞTI (Bugün). Türkiye’nin İran’da gaz aramasını öngören anlaşmaya karşı çıkan Washington’a tepki İran’dan geldi. ABD kendini akıllı sanıyor.

ABD’DE GAZ SIKIŞMASI (Yeni Şafak). Türkiye’nin Türkmen gazını İran tzerinden Avrupa’ya aktarma projesi enerji tekellerini ve ABD’yi rahatsız etti. Ankara, kendi çıkarımızı düşündük ABD bunu anlayacaktır, dedi.

*****

Terör can almaya devam ediyor. Terörün kökü kazınacak, şehitlerin kanı yerde kalmayacak gibi sloganlarla seçimde oy kullanmaya çalışanlar, bu konuda ne yapacakları konusunda somut bir şey ortaya koyamazlarken, olan gencecik vatan evlatlarına oluyor.

İç politika malzemesi olarak kullanılan ortak değerlerimizin ayak altına alınmasından kaybedecek olan sonuçta yine biziz.

22 MADALYALI ASLANI TERÖRE KURBAN VERDİK (Güneş). Afganistan, Kuzey Irak ve Bosna’da görev yapan, kahramanlıklarıyla 22 madalya alan kıdemli üstçavuş Ahmet Tündü, Şırnak’ta PKK ile çıkan çatışmada şehit oldu.

KAHRAMAN ŞEHİT OLDU (Türkiye). Afganistan, Bosna ve Kuzey Irak’ta görev yapan ve çok sayıda madalyası bulunan Astsubay PKK teröristleri ile girişilen çatışmada şehit düştü.

*****

Diğer gazete manşetleri de şöyle:

BARZANİ’NİN PKK ORDUSU (Akşam). Ankara’nın sert uyarılarına inat Barzani ateşle oynuyor. Dağdan indirilen bin PKK’lı teröristin peşmerge ordusuna katılması için anlaşma yapıldı.

MORAL BOZUKLUĞU MU İNTİHAR KURŞUNU MU? (Bugün). Banker Kastelli olarak bilinen Abidin Cevher Özden, Karacaahmet mezarlığında kurşun sıkarken yakalandı. İntihara kalktı iddiasını yalanladı.

RÜŞVET BÜTÇESİ (Cumhuriyet). Yandaş belediyelere aktarılan ve sosyal hizmet adı altında harcanan para 6 ayda bütçeyi aştı.

AKP’Lİ REHİN ALDI GP’Lİ KURTARDI (Güneş). Hastane masrafı Genç Parti adayı tarafından ödendikten sonra AKP’li adayın hastanesinden bırakılan bebeğe Cem adı verildi.

ÖREN’DE 700 BİN BALIK KATLEDİLDİ (Milliyet). Muğla’nın Ören beldesinde denizi ölü balılar kapladı. Muğla Üniversitesi’nin incelemesinde balıkların sudaki aşırı klordan öldüğü saptandı.

HELAL OLSUN (Posta). Okan Şahin müdür olduğu Manisa’daki ilköğretim okulunun arkasında bulunan 4 dönümlük bahçeye domates ekti. Öğretmenler, öğrenciler ve hademeler bahçede birlikte çalıştı. Toplanan domatesleri müdür ve öğrenciler hep birlikte pazarda sattılar. Elde edilen gelirle fakir öğrencilere burs verilecek.

HAYAT ÇOK UZAKTAN GELDİ (Posta). Dokuz yaşındaki Muhammet Uğurel’in vücudu yeni kemik iliği hücresi üretmiyordu. Yaşaması için tek yol ilik nakliydi. Üç yıl boyunca uygun ilik arandı. Sonunda Tayvan’daki Budist vakfında aranan ilik bulundu.

ÖNCE ÇİÇEK SONRA KURŞUN (Sabah). Öldürülen bağımsız milletvekili adayının katillerinin üç gün önce kendisini çiçekle ziyaret ettiği oraya çıktı.

KEZZAPÇI KOCAYA 9 YIL (Sabah). Eşinin yüzüne kezzap atan eski polis, 9 yıl hapisle cezalandırıldı.

YÜKSEK YARGIDA İLGİNÇ TESADÜF (Star). Batık banka davalarının hakimi ani bir kararla yerini değiştiren HSYK başkanının kapısında yargıladığı iş adamının kardeşiyle yüz yüze geldi.

367 TEHDİTÇİLERİNE BURSA’DA BASKIN (Star). Vekillere evlat acısı çekmek istemiyorsanız meclise gitmeyin yazılı mesaj gönderen üç kişi yakalandı.

AŞK CİNNETİ (Takvim). Sevdiği kızın ailesi tarafından istenmeyen genç adam sokak ortasında ölüm saçtı. Sevgilisini vurduktan sonra intihar etti.

REKOR SATIŞ (Vatan). İslami bankacılıkta dünyanın en büyük satışını Ülker ve Boydak gerçekleştirdi. Türkiye Finans’ın yüzde 60’ı Suudiler’e 1.2 milyar dolara satıldı.

KUR’AN’I ELEŞTİREN MHP’Lİ AKTAN’A BÜYÜK TEPKİ (Yeni Şafak). MHP’nin milletvekili adayı Gündüz Aktan’ın kader inancını ve bazı âyetleri reddeden yazıları MHP tabanını rahatsız etti.

YARGIDA TEMİZ ELLER OPERASYONU ŞART (Zaman). Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk yargının şaibe kaldırmayacağını söylerken, eski DGM savcısı Şalk, öncelikle temiz eller operasyonu yapmalı, kanunlar suç işleyen hakim ve savcılara da uygulanmalı dedi.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..