Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

19 Mayıs'ı daha çoşkulu kutlamak...

19 Mayıs'ı daha çoşkulu kutlamak...
 

"Muhalefet yerine icraat .. Söylem yerine Eylem"

19 Mayıs kutlamalarının sadece Ankara’da statlarda kutlanması kararı toplumda çok büyük tepkilere yol açtı. Bunun üzerine yapılan açıklamalarda, 19 Mayıs kutlamalarının daha çoşkulu yapılması için çalışmalar yapıldığı bildirildi.

19 Mayıs kutlamaları her zaman daha çoşku ile yapılabilir tabii.

Bunun için önce cidden istemek şart.

"19 Mayıs"ı yine yurdun her yerinde bence statlarda, gece fener alaylarında kutlamalı. Sivil halk, demokratik kitle örgütleri de kutlamalara önceden bildirimde bulunarak mutlaka katılmalı. Düşünsenize stat yürüyüşlerinde öğrenci, askerden sonra demokratik sivil toplum kuruluşlar da yer alıyor. Baro, sanayi odaları, ticaret odaları gibi iş örgütleri, tabibler birliği, sendikalar, dernekler, vakıflar, siyasi partiler vbg. kuruluşlar kortejlerde yer alsa güzel olmaz mı? Bence çok şahane olur.  Askeri ile öğrencisi ile sivili ile böylece herkes 19 Mayıs’ın önemini idrak ederek kutlar. Çok da güzel olur hani.

Bunlardan başka  belki 19 Mayıs'ı "Olimpiyatlar" gibi kutlamak da lazım.

Nasıl Olimpiyatları alan ülke ekonomik olarak, tesisler olarak gelişiyor, kalkınıyorsa, hatta İstanbul için bile bu çok istenmişse, Olimpiyat stadı sırf bu istek üzerine yapılmışsa, önceden seçilecek her ilimizde 19 Mayıs’a yetişecek şekilde dev yatırımlar yapılmasını sağlanabilir. Ülkede ekonomik faaliyet de hızlanır.

Bakın mesela Erzurum da Kış Olimpiyatları yapıldı, şehre çok güzel tesisler kazandırıldı. Bakın Mesela Trabzon'da Üniversiade (Üniversite Oyunları) yapıldı, yine şehre yeni yeni tesisler kazandırıldı.

Bunun gibi her yıl bir ilimizi veya her bölgeden bir ilimizi büyük şölen kutlamalarına hazırlasak kazanan sonuçta ülkemiz olur. Ve bence 19 Mayıs kavramı ülkede daha başka şekillerde de kalıcılaşmış olur.

Bugün mesela Türkiye'de talih oyunlarına ne kadar para akıtılıyor biliyor musunuz? Tam 6.785.972.796 TL yani 3,7 milyar dolar para. Bu paranın yüzde biri, bu işler için vergi olarak kullanılsa 37 milyon dolar para yapar.

37 Milyon dolar para ile her yıl bir ilimiz ihya olsa ülkenin çehresi değişir.

Bu paralarla örneğin kentsel dönüşüm yapılsa, eski çürük binalardan kurtulsak, ülkenin çehresi olumlu anlamda çok değişir ve çok da iyi olur.

Hatta aynı şeyi 23 Nisan, 30 ağustos, 29 Ekim için de yapmak lazım. Bu iş için açılacak hesaplara vatandaşın da katkısı alınabilir. Vatandaş da şeffaf bir şekilde kullanılacak bu hesaplara seve seve yardımlarını da yapar.

Bu tarihleri ülke için en iyi şekilde değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..