Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

29 Ekim'den sonra 19 Mayıs'a da çelme !

29 Ekim'den sonra 19 Mayıs'a da çelme !
 

19 mayıs kutlamaları


29 Ekim şehit verdiğimiz için iptal edildi, 19 Mayıs hava koşulları nedeniyle (!) Bir Türk genci olarak bu tarihlerin hakkıyla kutlanması - anılması - gerekirken, gündemde tartışma konusu haline gelmiş olması beni ziyadesiyle üzüyor. Savaşlarla, haklı mücadelerle geride bıraktığımız anlı şanlı tarihimize sürülen kara bir lekedir bu. Bu teklifi verenlerin devlet erkanından olması ayrı bir mesele. Bunları savunmak, ülkenin atalarından en büyük mirası olan tarihine çelme takmaktır.

Gelelim üretilen senaryolara... 19 Mayıs sadece Ankara'daki okullardan kutlanacak denildi. Sebep olarak havanın soğuk olması, çocukların ve gençlerin hasta olma ihtimalleri ve derslerinden geri kalmaları gösterildi. Tarihimize baktığımızda atalarımız 'hava soğuk, kim savaşacak şimdi orada' diye bir mantık yürütseler şu an bu topraklarda yaşamıyor olurduk bu bir. İkincisi derslerden geri kalmalarını istemediklerini söyleyen zihniyet, aynı yaştaki öğrencileri Umre turnesine götürmeyi planlamaktadır. Ne yaman çelişkidir ki, derslerini aksatmak istemedikleri öğrencileri, tatilde yurt dışına çıkarmayı uygun görmüşlerdir. Bu denli düşündükleri çocukları sadece törenlerde değil de normal şartlarda da koruyor olabilseler keşke... Okul yerine işyerine giden, harçlığı olmadığı için okuyamayan, çocuk yaşta evlendirilen, baba dayağını ya da istismarı küçük yaşta tadan çocuklarla da bu kadar ilgilenseler... Ne mümkün!

Müjdat Gezen'den bir alıntıyla noktalamak istiyorum yazımı; Ekim'e söyleyin bundan böyle 28 çeksin, Kasım 9 çeksin, Nisan 22, Ağustos 29 çeksin. Çünkü birileri bizi çekemiyor!

Bu söze bir ek yapmak gerekirse; madem öyle, Mayıs da 18 çeksin bundan böyle !

 
Toplam blog
: 16
: 371
Kayıt tarihi
: 30.05.11
 
 

Reklamcılık okusa da gazeteci olmaya meyilli.  Fotoğraf çeker, yazar, çizer, vatanperver. ..