Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

2/B Satışı ve Miladı

Televizyon haberlerinde duydum, "Çevre ve Orman Bakanlığı 2/B satışı için yeniden kolları sıvadı".

Malum, satış bir başlamış, bir bitmişti. Şimdi yoğurdun üflenerek yeneceği kanaatindeyim.

Satılır mı dersiniz? Mal kimin? Hazinenin. İster satar ister satmaz. Bu çıkarıma göre, sorunun cevabı: "Satılır".

Satılır ise iyi mi olur? Satın alacağınız hiç 2/B araziniz yok ise ve küresel ısınma, sel baskını, hava kirliliği, kaybolan ve bir daha yerine gelmeyecek doğaya, tırtılından yılanına hayvan sevginiz var ise elbette kötü olur.

Varsa, (arakladığınız, pardon kök kökleyeceğim, ağaç keseceğim diye patlamış avuçlarınızın, akıttığınız terin, yaptığınız masrafın aşkına, bilim ve fen bakımından kaybettirdiğiniz niteliğin şerefine, nihayet devlet güvencesine geçecek, bir tapunuz olacak, tapusuz iken 1 değerinde olan gayrimenkulunuz, tapunun alınması ile 10 değerinde olacak, haybeden varlıklı sınıfına atlayacağınızdan) iyi olur.

Alıcı kim? Kim bu aşk ve şerefle buralara sahip olanlar? Orman köylüleri, orman köylüsünden bu yerleri yok pahasına satın alan kelli felli; emekliler veya emekliliğe hazırlanan silahlı, silahsız, adalet terazili, terazisiz, mürekkep yalamış, hatta 2/B satışında sözde karşı olanlar, proflar, doçentler, dr’lar, bilumum %10 luk kaymak tabakası mensupları, kara paralılar, gazeteciler, velhasıl aklınıza kimler gelirse onlar.

Sattırmayalım!. He he he. Bu seni aşar! Görmüyor musun yukarıdaki saydığım kadroyu? Bunlar 2. Cumhuriyetçi 11'ine benzemez.

Sattırmayacak olan babayiğit bu işe, taaaaa 1961 Anayasası'na "hayır" diyerek işe başlardı.

Ne demek istiyorsun?

1961 Anayasası'nda "bir orman parçası 15/10/1961 gününden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş yerler",

1981 Anayasası'nda "bir orman parçası 31/12/1981 gününden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş yerler",

Doymadıkkkkkkkkkk daha var mııııııı? Var var... Ağlaşmayın yeni bir milat koyuyorum.

Yeni anayasa 131. maddesinde: "23/07/2007 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş olan tarla, bağ, meyvelik, zeytinlik gibi çeşitli tarım alanlarında veya hayvancılıkta kullanılmasında yarar olduğu tespit edilen araziler."... orman sınırları dışına çıkartılır.”

Oldu mu? Olduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

Heyyyyyyyy "sattırmayızcılar" na'berrrr.

"İyilik... Çalışıyoruz işte."

Nasıl çalışıyorsunuz?

Bu konuda panel yapacağız, toplantı yapacağız, sivil toplum kermesi yapacağız, panel yapacağız, toplantı yapacağız, sivil toplum kermesi yapacağız, panel yapacağız, toplantı yapacağız, sivil toplum kermesi yapacağız, panel yapacağız, toplantı yapacağız, sivil toplum kermesi yapacağız.

Hade beeeeeeee. Atı alan Üsküdar’ı geçip, Viyana kapılarına, pardon dağların zirvesine dayanıyor, siz hala "panel yapacağız, toplantı yapacağız, sivil toplum kermesi yapacağız " tübe tübeeeeeeee.

1961 yılından beri kafanı kumdan çıkarma, kendi dar çevrende yaşa, sırt üstü yat, fiili durumlara tepki verme, şehirler, mahalleler kurulsun sus, ayrıca pay kapacağım diye uğraş, 2/B den muhtar senedi ile yer satın al, “sattırtmayız” güruhu ile bir araya gelince aslan kesil, iş laikliğe gelince, niye devletin gözetiminde bir din var, inancı gereği niye kızlar okula niye gidemiyor diye sorulduğunda “TÜRKİYE GERÇEĞİ VAR” diye cevap verirken 2/B satışı işinde bu "gerçeği" görme. Olur mu?

Satılmalı mı? diye soracak olursanız; “TÜRKİYE GERÇEĞİ VAR” satılmalı diyorum. Sat ve kalan ormanlarının etrafına “Çin Seddi” ör be birader, baksana “Türkiye gerçeği var, kültürlü kültürsüz, okumuş okumamış”; “denizden babam çıksa yerim” diyen yağmacılar var tetikte.

 
Toplam blog
: 38
: 485
Kayıt tarihi
: 01.05.07
 
 

Orman mühendisiyim. 1992 yılından beri orman kadastro işinde çalışmaktayım. Amacım insanları orman k..