Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Orman mühendisiyim. 1992 yılından beri orman kadastro işinde çalışmaktayım. Amacım insanları orman kadastro konusunda bilgilendirmek ve orman sınırları dışına çıkartılan yerler, başka bir tanımla 2/B konusunda çeşitli yazılar yazmak istiyorum. İnsanlara orman sınırlarına yakın olan yerlerde gayrimenkul satın alırken dikk..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Şehit cenazeleri üzerinden oy hesabı...

Bazı gelenek ve göreneklerimiz yasalardan-mecaz anlamda- üstündür. Çünkü onlar, türk toplumunun tarihde doğuşu ile başlamış, nesilden nesile bu günlere kadar gelebilmitir. Sahip çıkabilse idik, dejenere olmasalardı daha düzenli bir toplum olurduk. Ama maalesef hepsi bir bir kayboluyor, yerine konmaya çalışılanlar ise bizi birbirimize daha da düşman ediyor. Örneğin cenazede alkış olayı. Yok böyle bir şey Türk defin geleneğinde. Taziyeye gelenlerin taziyesini kabul etmeme. Böyle birşey olamaz. Cenazene düşmanın gelse, nezaketen taziyesini alırsın. Çünkü o gururunu kırmış, cenazeyi bahane etmiş belki ve gelmiş. Neyse... ne desek boş. Üzülmemek elde değil. Korkum şu ki, zaman içinde toplum olarak başımıza çok büyük bir felaket gelmesin. Bunları düşündükçe çocuklarım adına kahroluyorum. Daha mutlu olabiliriz halbuki, biraz sevgi, biraz saygı, biraz itina. Sevgi ve saygılarımla.

14 Haziran 2007 03:28
Okunan blog yazabilmek için önerilerim.

Yorumumu sizi kast ederek yazmadım. Bu bakımdan alınacak bir durum olamaz. Kalp kıracağıma arabamı parçalarım daa ii.

10 Haziran 2007 21:40
Halk toplumsal refleksini yuh çekerek gösterdi

Bu siyaset ne menem bir şey ki her yere karışıyor. Şunu, bunu siyasete alet etmeyin deniyor. Halbuki tam tersi. Şucu, bucu ların %90 ı uhdesinde bulundurdukları ya da temsil ettikleri şeyi siyaset alet etmezken, "kazanmak için her yolu dene" felsefesine sahip siyasetçiler, fırsatı bulduklarında herşeyi kullanmaktalar. Şehid olan her asker kesinlikle iktidara oy kaybettirdiği bilinen bir gerçek iken, sorumlusu da sizsiniz denebilir mi? Irakta ölen amerikan askerinin hesabı Bush'tan sorulur elbette. Çünkü, abd nin ıraka girme kararı busha aittir. PKK da şehit olan askerin, şehid oluş sebebi sadece bu iktidar mıdır? Eğer askerimiz k.ıraka girsin iznini akp verir ve orada yüzlerce şehit verirsek, elbette bu şehitlerin hesabını akp den sormak hakkımızdır. Madem yeterli tedbirin yoktu da niye soktun askeri ıraka diye.

09 Haziran 2007 22:51
 
Toplam blog
: 38
: 485
Kayıt tarihi
: 01.05.07