Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '17

 
Kategori
Astroloji
 

2 Ocak Yengeç Burcunda Dolunay

2 Ocak Yengeç Burcunda Dolunay
 

Genel anlamıyla dolunay

2 Ocak günü 05:23 de Yengeç burcunun 11°37'derecesinde 2018 yılının ilk dolunayı meydana gelecek. Dolunayın dikkat edilmesi gereken yönlerinden bir tanesi doğru, kararında algılama, mantık kurma, bunu iletişime taşıma problemi. Bizi benimle bizim, somutla afaki  arasındaki dengeyi kurabilmede zorlayabilir. Endişeli, kırılgan olabileceğimiz gibi, motivasyonumuz da etkilenebilir.

Dolunaya ev sahipliği yapan  Yengeç burcu ailevi, ulusal temaları ön planda tutan, hassas, değişken yapılı, koruma güdüsü yüksek, savunmaya yönelik, tutucudur. Gölgesinde kapris, ajitasyon, kıskançlık, önyargı ve fazla değişkenlik bulunur. Doğası gereği kamu çalışanlarını, yiyecek, içecek, konaklama, emlak, sağlık sektörünü, perakendecileri, çocuklarla, su, sıvılarla ilgili çalışanları, tarihçileri, psikologları, reklamcıları, antikacıları biraz daha öne çıkartacak.

İstanbul’u referans aldığımızda, batısında kalan illerimizde yükselende Akrep’i, doğusunda ise Yay burcunu görmekteyiz. Her ikisinin de yöneticileri Mars ve Jüpiter, 12.evde birlikteler. Dolayısıyla ne olursa olsun dolunay civarı dışavurumumuzda rahatlık çok kolay görünmemekte. Geri çekilebiliriz. Kontrol etmekte zorlanacağımız şartlar ortaya çıkabilir. Arkamızdan dönen işler ya da bizim gizlediklerimiz problem yaratabilir. Psikolojik olarak da zorlanabiliriz. Buraya  Kornephoros ve Toliman sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Buna göre hedefe kilitlenerek, tavır almak ve kibarlıkla tehditkarlık arasında gidip gelen  tutum gözlemleyebiliriz. Aynı zamanda kadınlarla ilişkiler yolunda yürümeyebilir. Özgürlük kısıtlaması gibi bir durum söz konusu olduğunda da isyan ve stresi de beraberinde görebiliriz.

Ay’ın Sirius etkisini gözlemlemekteyiz ki bu sabit ufak bir şeyin  bile büyük etkilere ulaşmasını, göze çarpmasını, zenginliği, ünü anlatır. Güneş ise Nunki etkileşimiyle doğruluk, iyimserlik anlatmakta.

Yengeç dolunayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

2 Ocak günü yaşayacağımız yılın ilk dolunayında ortaklı paralar, eşin kazanımları, miras, kredi, borç, vergi, burs konuları, borç, alacak durumumuz, taşınabilir mallarımız, tüm maddi manevi kazancımız, ameliyatlar, kayıplar ana konu başlıklarımız olarak görülmekte.

İlişkilerimizde, parasal konularda, sevgi, huzur, özdeğer gibi kavramlarda durumu değerlendirme ve ona göre yol alma çabasındayız. Aile büyükleriyle, üstlerimizle, patronlarımızla, resmi makamlarla ilişkilerde bozulmalar yaşanabilir ya da yaşanmış olabilir. Burada eşle ayrı düşebilir, aile büyükleri arasında kalabilir, bilinmezliklerin içinde kendimizi yalnız, savunmasız hissedebiliriz. Bazılarımız için sağlık konuları gündeme gelebilir. Bedenimizle ilgili  kararlar gerekebilir. Bireysel yaşam yolumuzda her ne ise bozulan, çürüyen, bize zarar veren ve iyileştirmek durumunda olduğumuz, orada gerekirse gecikmeler, sıkışmalar bizi zorlasa da, olması gerekene direnç göstermeden derine inmeliyiz. Yapmamız gereken doğru mantık yürütmek, değerlerimizle ilgili gerçekçi davranmak ve resmin bütününü görebilmek. Klasik tutumdan taraf olabiliriz. Böylece tamamlanma, bitirebilme için adım atabiliriz.   (Venüs, Kronosr  ,  Güneş, Ay, Persephone, Urania, Atropos, Terphishore, Sednar  , Admetosr , Aesculapia, ASC DSC)

 Kazançlar ve ödemeler dengesi ciddi bir şekilde, uzun soluklu çözüme ihtiyaç duymakta. Bu süreçte eşten, ortaktan, hisseli durumlardan, kredi, borç ödemelerinden kaynaklı ve maddi manevi her türlü kazancınızı etkileyen durumlar daha fazla göze batmaya başlayabilir. Gerçekçi, somut bir şekilde ele alarak, sonuçlandırmak isteyebilirsiniz. Bazı karmaşık durumları çözebilmek için sabıra, zamana ihtiyaç olabilir. Duruma çok da yabancı olmayabilirsiniz. Ağustos ayında yaşadığımız tutulmalar civarında sizi meşgul eden, belki de gözünüze batmaya başlayan bir konu ele alınıp,  daha ciddi değerlendirilmek üzere sırada olabilir. Anında çözülecek bir durum değilse bile, Mart sonu Nisan başı gibi ciddi gelişmeleri görebilirsiniz.

Dolunay civarında şartları kontrol etmekte zorlanılabilir. Yakınlarınızın arkanızdan probleme sebep olması olasıdır. Aileyle, çocuklarla, sevdiğinizle ilgili durumlar içten içe zorlayabilir. Geri çekilme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Burada yapmak istediğinize, atmak istediğiniz  adıma dikkat etmekte fayda var. Kadersel bir değişimi, baştan ayağa değişimi beraberinde getirebilir.  Evliliklerin, ortaklıkların durumu, iç dengeleri, çocukları işleri, toplumsal statüleri, evlilikleri de gündem olabilir.

Ülkemiz ve Yengeç Dolunayı

2018 in ilk dolunayı Yengeç’te ülkemizin genel hali, halkımızı ilgilendiren her durum, iç işlerimiz, uluslararası anlaşmalar, davalar,  dış ilişkilerimiz, müttefiklerimiz ve aleni düşmanlıklar ana konu başlıklarımız   olarak görülmekte. Aynı zamanda topraklarımızı ve güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler, tarım, inşaat ve emlak sektörü, hükümetimiz, iktidar, liderler, üst düzey yöneticiler, ceo lar, prestijimiz,  mahkemeler, hakimler, yargıçlar, savcılar, ordu, polis, tanınmış kişiler, skandallar da odağımızda olacak.   

Etkili bir dolunay diyebiliriz. Haritamızda önemli gezegenlere temas etmekte. Dolunay Pluto ve ilerletilmiş Merkür, Mars’ın üstünde meydana gelmekte. Geçmişe dahil olmak üzere, üst düzey yönetimleri de kapsayacak biçimde, içimizdeki derin bağlantılarla ilgili gelişmeleri işaret eden bir dolunay. Aynı zamanda halkımız, ülkemizin genel durumu adına da köklü değişimin, dönüşümün belirticisi diyebiliriz. Gizli ilişkiler, yapılanmaları da beraberinde devrede görünürken, uluslararası ilişkilerde rekabet koşullarında, ciddiyetin, soğuk savaşın ağırlığını dipten hissediyor olabiliriz. Mart sonu Nisan başı gibi buradaki gelişmeleri daha belirgin görebiliriz. Mars’ın , natal Pluto , Uranüs, Venüs ile yaptığı görünüm, beklenmedik önemli   gelişmeleri ülke gündemimize taşıyacak görünmekte. Deprem yaşanabilir.

Yeni birtakım yasalara, düzenlemelere, idari değişikliklere şahit olabiliriz ki bunları geçtiğimiz Ağustos ayı ve sonrası gelişmelerle bağlayabiliriz. Meclisimizi, yerel yönetimleri ilgilendirdiği gibi, uluslararası ortak anlaşmalar, uzun dönemli kalkınma planlarımız da konu olabilir. BM, NATO gibi üyeliklerimizle ilgili gelişmeleri  tartışabiliriz. Yani yine dış ilişkiler, hukuksal ve finansal konuları ağırlıklı görmekteyiz.

Ordumuz, orta kademe yöneticileri ile ilgili gelişmeler olasıdır. Yeni operasyonlar yapılabilir. Komşu ülkeler ve onlarla yürütülen ilişkiler de  yine bu dolunayda karşımıza gelecek konulardan görünmekte. Sanatta, sporda yüzümüzü güldüren başarılarımıza devam edebiliriz.

Şirketler açısından baktığımızda kurumsal kimliklerinin, marka değerlerinin sorgulanacağı, rekabet piyasasındaki durumlarının, stratejik ilişkilerin, ortaklıkların, bazıları için de davaların öne çıkacağı bir dolunay diyebiliriz.

Yukarıda 2 Ocak Yengeç dolunayına ait kartografik haritayı görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, dolunay enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdir.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..