Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '17

 
Kategori
Astroloji
 

18 Aralık Yay Burcunda Yeniay

18 Aralık Yay Burcunda Yeniay
 

Genel anlamıyla yeniay

18 Aralık  günü 09:30 da Yay burcunun 26°31'  derecesinde bir yeniay meydana gelecek. Hareketli, aşırı güvenin, riskin, hırsın vurgulanacağı, iletişimde, algıda, ifadede zorlanacağımız bir süreç bu.  Yeniaya ev sahipliği yapan Yay burcu dışadönük, esnek, bilgiyi, büyümeyi, gelişmeyi anlatan yapısıyla bilinir. Gölgesinde fanatizm, gereksiz risk almak, abartma ve dolayısıyla dağılma özelliği bulunur. Bu yine doğası gereği yeniayla bize her türlü uluslararası işi, yabancıları, hukukçuları, akademisyenleri, turizm sektörünü, sigortacıları, bankacıları, finansörleri, diplomatları, bilim insanlarını, reklamcıları, yayıncıları ve dil bilimcileri daha öne çıkartacak.

Yükselende disiplini, sabrı, dayanıklılığı, organizasyon yeteneğiyle bilinen Oğlak burcu bulunmakta. Aile, bizden üst konumla olan kişiler ya da makamlarla alakalı önemli işlerde ilgili girişimlerde  engeller, sıkışıklıklar, gecikmeler söz konusu olabilir. Bozulmaların moral bozucu etkisi,  kaçıp gitme, geriye çekilme arzusunu da beraberinde getirebilir ( Kronos, Şans n., Asc Dsc, Admete, Sedna, Icarus). Dolayısıyla yeniay zamanında Oğlak disiplinini, dayanıklığını göstermek, bunu dışavuruma yansıtmakta biraz zorlanabiliriz. Bu dereceye Facies ve Nunki sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Astroloji okurları hatırlayacaklardır, Facies gökyüzünün en şiddetli sabit yıldızı olarak adlandırılır ve şiddetle, acımasızlıkla, zulümle, kurban durumuyla bağdaştırılır. Aynı zamanda göz ve görme problemleriyle de ilişkilendirilir. Buna karşın Nunki ise doğruluk, iyimserlik, dine yatkınlık olarak kayıtlara geçmiş. Biz bu dine yatkınlığı Oğlak doğasına uygun olarak, geleneksel yapıya yatkınlık olarak da düşünebiliriz. Bu iki sabit yıldızın da yeniay civarında dışavurumumuza katkısını düşününce, Facies etkisinden uzak durmaya gayret etmeliyiz.

Güneş ve Ay’ın ise Aculeus etkileşimini görmekteyiz. Bu sabit ise yapıcı eleştirileri, sözlü , fiziksel, aleni, gizli her türlü saldırıya dayanabilmeyi ve bunlardan güçlenerek çıkmayı anlatmakta. Fakat bu ikilinin 12.evde olduğunu, Güneş’in aynı zamanda yukarıda bahsettiğim Facies ile de iletişimi de göz önünde bulundurduğumuzda , zorlanacağımızı düşünebiliriz. Özellikle de ortaklı, hisseli para, miras, kredi, borç, sigorta gibi konularda, kadınlarla da ama erkeklerle olan ilişkilerde bir tık daha belirgin olarak hissedebiliriz. Ek olarak bilinçli seçimlerimiz, adımlarımız! Buralarda dikkatli yürümeyi öneririm .

Yay yeniayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

18 Aralık’taki bu senenin son yeniayında hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili gelişmeleri, gizli düşmanlıkları, kontrolde zorlanılabilecek durumları, başkalarından gizlenenleri , endişeleri, fedakarlıkları, kayıpları, bağımlılıkları, bilinçaltını ve bunlardan arınmaya yönelik çalışmaları ana konu başlıkları olarak görebiliriz.

Birçoğu bu yeniay sürecini ileriki dönemlerde hatırlayabilir. Bir kırılma yaşanacak diyebiliriz. Hayat yolumuzdaki gelişimimiz için önemli adımlara gebeyiz. Hayallerden uzaklaşarak, gerçeklere uyanmayı başarmamız lazım. Kadersel durumlarla ilgili adımların da söz konusu olacağı bu dönemde tedbiri önemsemeliyiz ki huzur bulabileceğimiz duruma gelebilelim. Çünkü bu yeniay böyle etkileri barındırmakta.

Birtakım bilinmeyen durumları, cevaplanmamış soruları eski üzüntüleri yeniden yaşamamak adına, geçmişe dönük de düşünerek iyi analiz etmeliyiz. Hedef koyduğumuz noktayla, üstlerimizle, büyüklerimizle, belki bürokrasiyle nerede, nasıl karmaşaya düştük, işler çözümsüze  girdi, bozuldu ya da istediğimiz kıvama gelemedi! Bunların yarattığı psikolojik baskı, yaralar, tuzağa düşmeden, tökezlemeden durumu toparlayabilecek miyim kaygısı üzerimizde ciddi baskı yaratabilir. Bazıları için bu süreç beraberinde kayıplarla, fedakarlık gerektiren durumlarla gerçekleşecek olabilir. Elbette kolay değil! Ama unutmamamız gereken şu ki duruşumuzu, ideallerimizi, kariyerimizi önemsememiz gerekmekte. Öz disiplinimizin katkısıyla, fedakarlıklarımız ile kendimize yetebilmek arasında dengeyi kurabiliriz (Chiron, Güneş, Ay, Ixion, Ariadne, Europa,, Sphinx, Diana, Psyche, Pluto/Transpluto).

Geri planda yoğunluğun olacağı bir süreç. İlişkiler daha gizli kapalı yürütüleceği gibi, zaman zaman şartlar istenildiği gibi yönlendirilemeyebilir. Aşk hayatında, çocuklarla ilgili konularda ilişkileri geren, zorlayan durumlar oluşabilir. Eski zorlayıcı durumlarla ilgili gelişmeler yeniden patlak verebilir. Eşle ve onun kazanımlarıyla ilgili gelişmeler, geri planda zorlarken, kazançta da kayıplara, istenmeyen durumlara sebep olabilir. Eşin kardeşleri, uzak akrabalar, yabancılar zorlayıcı faktörler arasında yer alabilir.  Ailesiyle ilgili de mücadele edilmesi gereken durumlar iyice belirginleşebilir. Eşle, ortakla, hizmet alınan kişilerle  ilgili durumlarda da gereğinden fazla idealist, ayakları yere basmayan projelere atılacak adımlardan kaçınmayı öneririm.  Eşitlik dengesi, hak hukuk, adalet konularında temponun yükseleceği bir dönem bu. Aynı şekilde evliliklerle de ilgili …  Derinlerde kalmış, gecikmiş, ertelenmiş şeylerle ilgili adımlar atmaya başlayacağız. Yeniayın hemen ardından oldukça güçlü çalışacağı, Satürn kendi yerine Oğlak’a geçiyor. Aralık 24 gibi de Merkür retrosu bitiyor. Retrodan çıktıktan birkaç gün sonraya kadar da Neptün’den zorlayıcı etki almakta. O zamana kadar yazılı, sözlü her türlü iletişime, hesap kitap işlerine çok güvenmeyin. Kontrollü yürüyerek, gerekli hazırlıklarınız varsa onları tamamlamayı ve aciliyet dışında, mümkünse sonrası girişimi öneririm. Yanınızda çalışanlar, iş ortamınızda evrak, hesap işleri söz konusu olduğunda dikkatli olmaya gayret edelim. Söylenileni araştırmadan itibar etmeyelim. Bu dönem yanılgılardan doğabilecek zararın yanında, arkadan işlerin de çevrilmesine müsait!  Jüpiter, Ay düğümlerinin apexinde yer alırken haritalarımıza göre kadersel değişimleri, kazanç ya da kaybı da beraberinde getirmekte. Akademik konularda, tanıtım, kitap basımı, seminer, yurtdışı ile ilgili işlerde de uğraşmayı gerektirecek durumlarla karşılaşılabilir. Sağlık konularında özenli olmayı gerektiren bu süreçte hastane ile ilgili durumlar, kontroller, yatmayı, dinlenmeyi gerektiren koşullarla karşılaşılabilir. Yenilene, içilene, kullanılan ilaçlara, alkole zehirlenmelerle karşılaşmamak için dikkat edelim. Terapi, detoks gibi gibi faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Kapanıp çalışmak, üretmek için güzel bir dönem. Hobilerinizle uğraşabilir, sanatınızı, yeteneklerinizi konuşturabilirsiniz.  

 Ülkemiz ve Yay yeniayı

Yay yeniayında çalışan kesim, sendikalar, sağlık sektörü, sigorta ve sosyal hizmetler, ordumuz, polisimiz, küçükbaş hayvancılık, tarım ve çiftçilik, salgın hastalıklar ana konu başlılarımızı oluşturmakta. Aynı zamanda gelişmeler hükümet, iktidar, üst düzey yöneticiler, ceo lar, tanınmış kişiler, skandallar, mahkemeler ve hukukçular, skandallar, prestijimiz üzerinden sürecek  görünmekte.

Yeniay, yapısı gereği sınırları zorlayıcı, rahatlıkla risk alabilmeye müsait olmasına rağmen, objektiflikten uzak, anlaşmazlıklara, yanlış anlamalara, kopukluklara vs. her türlü iletişim sorununa müsait görünmekte. Yine bu dönemde bazı bilgi ve belgelere ulaşmakta zorlanılabilir ya da doğru bilgi, belgeye ulaşma sıkıntısı yaşanabilir. Aynı zamanda iktidar ve muhalefet arası anlaşmazlıkları ya da doğru anlayamamaları izleyebiliriz.  

Bu yeniay ülkemizin Ay’ı karşısında gerçekleşmekte.  Aynı zamanda Juno ve transit Chiron ilişkisiyle de dikkat çekmekte. Burada topraklarımızı dolayısıyla güvenliğimizi, muhalefeti ilgilendiren konular söz konusu olabileceği gibi, bunlar bilinmeyen durumları, görüşmeleri, anlaşmaları, sözleşmeleri ve tüm bunlara ait hesap kitap dengesini ilgilendirebilir. Bu durum ülke olarak yükümlülüklerimizi belirginleştirip, kırılganlıklarımıza etki ederken, halk üzerine de baskısını hissettirir gözükmekte. Uluslararası ilişkiler, davalar, para konuları zorlamaya devam etmekte.

Yay yeniayının Mars’ı Güneş’in tam üstünde yer almakta. Toplumda saygın, resmi konumda olabilir, otorite, lider, üst düzey yönetici, ceo , tanınmış kişiye karşı ani bir operasyon ya da  saldırı ihtimalini yine düşündürmekte. Bu durum daha önce tasarlanmış olabileceği gibi, içerisinde birtakım belirsizlikleri de beraberinde taşıyabilir. Dışarıda olan birisine yönelik girişim olasılığı da vardır. Ya da ilgili olaylar hepimizin gündemine oturabilir. Liderleri, yönetim kademelerini bu dönemde daha aktif görebiliriz.

Yay yeniayı devam eden illegal yapılanmalara ait uluslararası davayı da gündemden indirmeyecek görünmekte. Hatta yankısı, etkisi artabilir. Bu süreçte organize suçların yanı sıra, istihbarat kurumlarına yönelik gelişmelere de şahit olabiliriz.

 Yüklü vergiler, borçlarımız, krediler, faizler yine bu yeniayın konularından diyebiliriz. Jüpiter’in Ay düğümleri ile görünümü bankalarla, finans sektörüyle, sermaye sahipleriyle ilgili önemli gelişmeleri de beraberinde getirmekte. Burada yabancı ülkelerle yapılan uluslararası  her türlü ilişki de dahil diyebiliriz. Ortaklı imzalanacak anlaşmaların çalışan kesimi rahatlatıcı etkisi olsa da , geri planda ilişkileri çözmeye yönelik, yükü arttırmaya yönelik olaylara sebebiyet verebilir. Kamuya ait yatırımların satışı  olasılığı vardır.

Yay yeniayı eğitimine, sanata, spora, eğlenceye, diplomatlara, çocuklara ve gençlere yönelik durumların aktif  ele alınacağı bir süreç.

Satürn, ayın 20 sinde kendi yöneticisi olduğu Oğlak’a geçiyor. Etkisini, yaptırım gücünü daha fazla hissetmeye başlayacağız. Bu yeniayın etkilerini de ilerleyen süreçteki gelişmelerle daha belirgin hissedebiliriz. Dolayısıyla sağlam basmamız önem taşımakta.

Şirketler yönetim olarak bütün bu gelişmelerden etkilendiği gibi, aynı zamanda üretim , planlama, performans, sigorta, sendikal konular, kalite kontrol değerlendirmelerinin yanında iş başarılarına, tanınırlıklarına, bürokratik ilişkilerine yönelik girişimlerini daha öne çıkartacaklar. Stratejik yönetim, vergi, borç ödemeleri, ortak yatırımlar, hedefler adına bol toplantılı, aktif bir dönem diyebiliriz.

Yukarıda 18 Aralık Yay yeniayına ait kartografik haritayı görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, yeniay enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..