Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '17

 
Kategori
Astroloji
 

3 Aralık İkizler Burcunda Dolunay

3 Aralık İkizler Burcunda Dolunay
 

Genel anlamıyla dolunay

3 Aralık günü  saat 18:47 de İkizler burcunun 11°40'  derecesinde bir dolunay meydana gelecek.  Meraklı İkizler bilmek, öğrenmek ve bunu etrafa yaymak ister. Burada derinlik değil, yüzeysellik vardır. İletişimi oldukça önemser. Hareketli ve değişkenliği, dağılmasına sebep olabilir. Sinirlenmeye müsaittir.

Dolunay civarı davranışlarımıza karşımızdakilerden doyum sağlayabilmemiz, onlardan ne kadar beslenebildiğimiz gibi durumlar da etkisini hissettirecek. Burada anne, eş ile ilişkiler işin içine girebileceği gibi, başka birinin de bize yolumuzda ne kadar hizmet ettiğinin önemini gözetebilir, sorgulayabiliriz. Kadersel faktörlerin de devreye girmesi ile bizi olayları tartma, değerlendirme ve sonuç alma doğrultusunda yönlendirebilir. Fakat burada dikkat etmemiz gereken birtakım durumlar söz konusu ; dolaylı ifadelerden, karmaşık durumlardan uzak durmalıyız . Olayları anlamada, anlamlandırmada, aktarmada, her türlü yazılı, sözlü iletişimde olabildiğince net olmalıyız. Kendi gerçek arzularımızı, duygularımızı gizleyerek, başkalarına onların istediği şekilde görünerek sonuç elde etmeye, ilerlemeye, gelişmeye çalışmak  ne denli doğru olabilir düşünülmeli! Böyle bir durumda yeniden geçmişte verdiğimiz mücadelelere, başa dönmekten, bitişten kaçınabilir miyiz düşünmeliyiz…  (KAD GAD, Ceres, ASC, Arachne, Terpsichore, Sisypyus, Demeter, Atropos ) Yükselende bulunan Yengeç’in gölgesi olan önyargılı, kıskanç, ajite eden, aşırı korumacı yönlerini ortaya çıkartmaktan kaçınalım. Muhasebemizi geçmişe de dönerek, mantık çerçevesinde  yapalım ve dürtüsel çıkışların tuzağına düşmeyelim. Yükselende Betelguese ve Menkalinan sabit yıldızlarının  etkisini görmekteyiz. Betelguese sorunsuz başarı, refah, şans ile anlatsa da Menkalinan için aynı şeyi söylemek mümkün görünmemekte. Eski astrologlar onu yıkım, gözden düşme ve şiddet içeren ölümle ilişkilendirmişler.

İkizler dolunayında Güneş’in Antares, Ay’ın ise Aldebaran etkileşimini görmekteyiz. Antares takıntılı tutkularla ilişkilendirilmiştir. Acımasızlıktan, kinden, gereksiz inattan, intikam duygusundan uzak durulup, denge kurulabildiği taktirde büyük başarılar yakalanabilir. Bu sabit yıldız göz yaralanmaları, sorunları ile de ilgilidir.  Aldebaran’da  başarıyı yakalamanın yolu ise  dürüstlükten şaşmamaktan geçer.  Yani sağlıklı yol almak, kayıp, kontrol etmekte zorlanacağımız durumları yaşamak istemiyorsak olumsuzlukları duygularımızdan, bilinçli seçimlerimizden, ilişkilerimizden ayıklamalıyız.

İkizler dolunayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

3 Aralık’ta meydana gelecek olan dolunay gizli düşmanlıkları, kayıpları, fedakarlıklarımızı, başkalarından gizlediğimiz konuları, bilinçaltımızı, bağımlılıkları ve arınma çalışmalarını, hastane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları ilgilendirmekte. Bunların yanında günlük hayat tempomuzu ilgilendiren gelişmeler, yanımızda çalıştırdıklarımız, evcil hayvanlarımız, iş ortamımız ve sağlık konuları da ana başlıklarımızı oluşturabilir.

Uyum sağlamaya çalıştığınız durumlarla, kişilerle ilgili gidişattaki denge, olması gerektiğini düşündüğünüz, arzu ettiğiniz gibi olmayabilir. Önceden denediğiniz çözümler, yürüttüğünüz strateji yeterli olmamış ki olaylar bu noktaya gelmiş.  Sonunu bilerek bu durumu izlemek rahatsız edebilir ve bu sebeple bir çıkış yapmak isteyebilirsiniz. Fakat bu yeni durumda da çözüm üretmekte zorlanılabilir ya da olması gereken zamanda olmayabilir. Bu da birtakım beklenmedik sürprizleri beraberinde doğurabilir. Sağlık sorunları da gündeme gelebilir  (Hebe, Juno, Astrea, Neptün, Pallas, Güneş, Ay, Pandora, Hygeia) .

İkizler dolunayı için hedefleri, toplumsal statüleri de ilgilendirecek şekilde gelişmelerin yaşanacağı, bazı şeylerin iyice çöz bu konuyu dercesine görünür hale  geleceği bir süreç diyebiliriz . Burada bazıları  hayaline ulaştığını düşünebilir. Ama yine de şunu söylemeliyim ki Neptün’ün böylesi odağa oturduğu yerleşimlerde vakti geldiğinde fikriniz değişebilir. Buna Merkür, Satürn görünümünü de eklemeliyim! Yanılgıya çok açığız!

Bazıları da kendinden üst konumda olan kişilerle ilgili ya da bürokratik konularda daha önce zorlandıkları durum varsa, yine zorlanabilir. Hedeflerindeki konularda kayıplar, aldanmalar, hayal kırıklıkları yaşayabilir. Bu durumlar da korkuları, kaygıları tetikleyerek, stres ortaya çıkarabilir. Ama aynı zamanda konuyla ilgili hem daha derin, hem de geniş kapsamlı aydınlanma beraberinde gözükmekte. Kazalara, dürtüsel çıkışlara yine açık ve üstelik sonucu da aldatıcı bir süreç.  Eşle, ortakla ilgili  önemli gelişmeler yaşanabilir. Eski konular açılabilir. Çocuklarla, aşk hayatıyla ilgili konulara enerji harcanabilir.

Durağan konumdaki Merkür’ün retro hareketine başlayacağını görüyoruz. İletişimde belirsizlik, baskılanma, yavaşlama mümkündür. Ama aynı zamanda seviyenin aşağı çekilmesi olasıdır ve saldırgan , acımasız , kırıcı, tansiyonu yükselten durumlar yaşanabilir. Şartları doğru değerlendirmek, ifade etmek ya da anlamak zorlaşabilir. Ailevi konularla uğraşmak durumunda kalabiliriz. Gizli kapaklı durumlarla, arkadan dönen olaylarla yüzleşebilir ve yorulabiliriz, içte patlamalar yaşayabiliriz. Sağlık sorunları, dinlenmeyi, içe dönmeyi gerektiren durumlar söz konusu olabilir. İş ortamımızda, yanımızda çalışanlarla ilgili gelişmelerle uğraşabiliriz. Para çıkışları bizi rahatsız edebilir. Kayıp, çalıntı gibi durumların yanı sıra, kendi adımlarımızın sonunda ‘nereye gitti elimdekiler’ de denilebilir. Sanatta, sporda, yeteneklerimizi ortaya koymada yine güzel bir dönem. Başarılar, ödüller gelebilir.

Merkür 3 ve 22 Aralık tarihleri arasında retro harekette olacak. Bu tarihler arasında yazılı, sözlü her türlü iletişime dikkat etmenizi öneririm. Önemli anlaşmalarınızı, görüşmelerinizi, randevularınızı mümkünse bu tarih aralığı dışında tutmaya gayret edebilirsiniz. Elektrikli, elektronik aletler problem yaşatabilir. Alacağınız varsa ya öncesi alabilir ya da retro bitimine bırakabilirsiniz. Veri kaybı yaşamamak için dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın. Seyahate çıkacaklar rezervasyonlarını, evraklarınızı, biletinizi, pasaportunuzu vs. kontrol edin ve varmanız gereken yer için lütfen normalinden biraz daha erken yola çıkın. Ticari işlemlerde, bankacılıkta, ödemelerinizde işlemlerinizi kontrolü ihmal etmeyin. Bu dönemi daha önceden başlayıp da eksik kalan işlerinizi tamamlamak adına verimli kullanabilirsiniz.

Ülkemiz ve İkizler dolunayı

İkizler dolunayında kontrol dışı durumlar, gizli örgütler, ilişkiler, vatan hainleri, suikastler, ajanlar, uyuşturucu konusu, hapishaneler, sendikalar ve sendikal sorunlar, sosyal sigortalar, çalışanlar, sağlık sektörü, çalışanları ve hastaneler, ordumuz ve polisimiz, yiyecek rezervlerimiz, büyük ve küçük baş hayvancılığımız ana konu başlıklarımız olarak görünmekte.

Dolunay, ilerletilmiş Jüpiter, Ay, Vulcanus ve Ay düğümlerimiz üzerinde meydana gelmekte. Bu durumu  geri planda kontrol dışı patlak verebilecek birtakım olayların, gelişmelerin hükümetimizi, liderleri, üst düzey yöneticileri, genel müdürleri, ceo ları ve tanınmış kişileri etki alanına alacağı şeklinde yorumlayabiliriz. Aynı zamanda hukukla, hukukçularla, davalarla, yabancı ülkelerle ilgili uluslararası durumlar söz konusu olabileceği gibi, akademisyenler, bankalar, büyük kapital sahipleri de dolunayın etkisi altında. Neptün’ün dolunayın apexinde olması yanılgı yaratıcı durumlara sebep verebileceği gibi, kayıpları, zamanla çözülmeyi de beraberinde getirebilir. Her ne kadar Jüpiter buraya destek verse de borsada, para piyasalarında da etkisini hissedebiliriz. Ve bunların halkın cebine yansımasının ağırlığı da daha fazla hissedilebilir. Ödemeler dengesini kontrol etmek biraz daha zorlaşabilir. Yani hukuk, uluslararası ilişkiler ve finans konularını vurgulamaya devam ediyoruz.

Genelin duymadığı, bilmediği bazı geçmişe dönük görüşmeler, anlaşmalar, yazışmalar, belgeler karşımıza gelebilir.  Burada birtakım baskılayıcı, zorlayıcı durumlar söz konusu olabilir. Eski anlaşmaların, kanunların üzerlerinde yeniden çalışılabilir.

4 Kasım Boğa dolunayını takip eden zaman diliminden beri gelen hukuksal, diplomatik  gelişmelere yönelik girişimler, operasyonlar olasıdır. Bunlar diplomatları, politikacıları, muhalefet yöneticilerini, medyayı, gazetecileri, yazarları, akademisyenleri, sendikacıları, düşün insanlarını da ilgilendirebilir. Eski dosyalar yeniden açılabilir. Görünmeyenler görünür hale gelebilir. Ne yazık ki bir suikast olasılığı da bulunmakta. Tarıma ve hayvancılığa, bulaşıcı hastalıklara yönelik gelişmeler  yaşanabilir. Sanatta, sporda ülkemiz adına güzel etkiler almaya devam etmekteyiz.

Şirketler açısından bu dolunayda bir yandan ar-ge ye, üretim planlamasına, kalite kontrole, performans, dolayısıyla verimlilik artırımına, çalışma düzenine, sendikal faaliyetlere yönelik çalışmalar  daha öne çıkartırken, diğer yandan kontrol etmekte zorlanabilecekleri durumları da beraberinde getirebilir. Belirsiz durumlar söz konusu olabileceği gibi, satışa, muhasebeye, iletişime yönelik sorunlar yaşanabilir. Perde arkası görüşmeler, anlaşmalar, ticari sırlar açığa çıkabilir. Dataların yedeklenmesine özen göstermeyen şirketlerde veri kayıpları yaşanabilir.     

Yukarıda 3 Aralık İkizler dolunayına ait kartografik haritayı görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, dolunay enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..