Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '10

 
Kategori
Tarih
 

20. asrın mucizesi "Türkiye Ccumhuriyeti"

20. asrın mucizesi "Türkiye Ccumhuriyeti"
 

istiklal marşı


Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nı 7 Kasım 1920’de açılan yarışma üzerine yazmaya başladı. İstiklal Marşı ilk defa 1 Mart 1921’ de Mecliste okundu. 12 Mart 1921’de ise Milli Marş olarak kabul edildi.

Şimdi diyeceksiniz mucize bunun neresinde ; mucize bu Milli Marşın kendisidir. Mucize; Mehmet Akif Ersoy’un yüreğinden kaleme dökülen dizelerdedir, Türk ulusunun daha Kurtuluş Savaşının başında bağımsızlığa olan inancını gösteren bu duygu dolu şiirdedir.

Dikkat edin, bu şiir yazıldığı dönemde daha Türkiye Cumhuriyeti yok, bağımsızlık kazanılmamış, düşmanlar topraklarımızdan atılmamıştır. İşte böyle bir dönemde Mehmet Akif Ersoy, Türk halkının inancını, bağımsızlık ruhunu ve zafere kenetlenen halkın duygu ve düşüncelerini yani Türk halkının mucizesini öyle güzel anlatmıştır.

Mucize Türk halkının ruhunda oluşmuş, Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde dile gelmiş, Mustafa kemal ATATÜRK önderliğinde ise gerçekleşmiştir. Bu mucizenin adı ‘’ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ‘’ dir.

Bizler bu mucizenin çocukları olarak yetişip tüm dünyaya mucizelerin masallarda olmadığını kanıtlamalıyız. Bunu; bize bu mucizeyi bırakmak için çekinmeden canlarını veren, bu toprakları kanları ile sulayan atalarımıza layık olmak için yapmalıyız.

Bu ödevi hazırlarken bu duygularla hazırladım. Bayrağımızı temsil eden kırmızı fonu, özgürlüğün temsili mavi tonla süsledim. Çünkü bu duygular her Türk çocuğunun ruhunda doğuştan mevcuttur. Bağımsızlık biz Türk nesli için hava, su gibi vazgeçilmezdir.

Mucize her Türk’ün yüreğinde doğuştan alevlenen bağımsızlık ateşidir. Bu ateşi söndürmeye kimsenin gücü bugüne kadar yetmedi, bundan sonrada yetmeyecektir.


BURÇAK YAZICI

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..